emka83
10-05-16, 15:48
Jak w temacie - od jakiegoś czasu mój Stream dziwnie się zachowuje. Dodam, że problem, który opiszę występuje sporadycznie, a więc raczej wykluczam półosie.
Drgania kierownicy są wyczuwalne podczas przyspieszania, raczej gwałtownego, oraz podczas hamowania, ale tylko z dużej prędkości (~140 km/h). Dodam, że najdziwniejsze dla mnie jest to, że drgania podczas hamowania z dużej prędkości są silnie - jakby koła miały odpaść - i wystepują tylko po 3-4 takim hamowaniu, czyli wtedy gdy już tarcze są dosyć mocno nagrzane.
Następnie, wystarczy, że przez kilka minut będę jechał spokojnie i problem znika.
Pytania:
- krzywe tarcze? (przymierzam się do ich wymiany, aby wyeliminować tą opcję)
- półosie / przeguby wewnętrzne?
- krzywe piasty?
- uszkodzone jarzma lub zaciski?
- miałem luzy na górnych mocowaniach amorów, ale to już wymienione.
- felgi/opony (to raczej wykluczam bo koła są idealnie wyważone)
Ewidentnie potrzebuję pomocy w diagnozie...
Drgania kierownicy są wyczuwalne podczas przyspieszania, raczej gwałtownego, oraz podczas hamowania, ale tylko z dużej prędkości (~140 km/h). Dodam, że najdziwniejsze dla mnie jest to, że drgania podczas hamowania z dużej prędkości są silnie - jakby koła miały odpaść - i wystepują tylko po 3-4 takim hamowaniu, czyli wtedy gdy już tarcze są dosyć mocno nagrzane.
Następnie, wystarczy, że przez kilka minut będę jechał spokojnie i problem znika.
Pytania:
- krzywe tarcze? (przymierzam się do ich wymiany, aby wyeliminować tą opcję)
- półosie / przeguby wewnętrzne?
- krzywe piasty?
- uszkodzone jarzma lub zaciski?
- miałem luzy na górnych mocowaniach amorów, ale to już wymienione.
- felgi/opony (to raczej wykluczam bo koła są idealnie wyważone)
Ewidentnie potrzebuję pomocy w diagnozie...