PDA

Zobacz pełną wersję : blad 54 - POMOCY !!!

cac
21-08-08, 12:21
samodiagnostyka pokazujeblad 54, a mechanik ktory 2 tygodnie temu robil kapitalny remont silnika twierdzi ze przy moim D16Y8 nie ma takiego czujnika.... czy to mozliwe (civic coupe 1,6isr - 96r.)
pozdr..

Sławek
21-08-08, 18:35
Czujnik zmian prędkości wału korbowego- D16Y8 faktycznie nie ma tego czujnika. W 6gen. mają go tylko D15Z6, D15Z7, D16Y5, D16Y6.
Sprawdź jeszcze raz, czy na pewno taki błąd wywala.

cac
21-08-08, 20:32
hmmm.... conajmniej dziwne - sprawdzalem z 20 razy - blad 61 i 54 i to powtarza w kolko .... sonde mialem uniwersalna bosh'a - zamienilem ja na oryginalna z silnika d16z6 (delsol) - nie pomoglo dalej wywala te same bledy ...
usilnie szukam "dziury w calym" poniewaz moj civ jest strasznie zmulony w niskim zakresie obrotow (do3000) - jest po kapitalnym remoncie silnika ..... i to moglaby byc wina tego czujnika no ale skoro go nie ma....

cac
27-08-08, 18:55
gdzies na forum doszukalem sie ze jak miga lampka abs'u to pokazuje bledy abs a nie silnika (niestety nie moge sie tego tematu doszukac), jesli ktos moglby mi napisac gdzie jest zlacze serwisowe (to ktore nalezy spiac ) i jak wykasowac te bledy....

Sławek
27-08-08, 19:26
gdzies na forum doszukalem sie ze jak miga lampka abs'u to pokazuje bledy abs a nie silnika (niestety nie moge sie tego tematu doszukac)
Bo tak jest.

jesli ktos moglby mi napisac gdzie jest zlacze serwisowe (to ktore nalezy spiac ) i jak wykasowac te bledy....
Nie ma złącza do kasowania błędów ABS. jest do tego specjalna procedura. Kilka postów niżej podałem link z instrukcją kasowania .