Zobacz pełną wersję : Wymiana żarówek deska rozdzielcza i zegary
Witam!
Mam w planach zmienić żarówki w swoim Civicu 5D, chodzi mi o zegary i panel środkowy, myślałem o kolorze czerwonym, jednak nie mam pojęcia jak się za to zabrać, jakie żaróweczki potrzebuje i ile, a przyznam szczerze że nie chce nic zepsuć :). I tu moja prośba o skromne porady, instrukcje i ewentualne fotki jak to wygląda, może ktoś już zmieniał i ma jakieś w tym doświadczenie, a nie chciałbym żeby nowe żarówki waliły mi po oczach w nocy i mnie oślepiały, byłbym wdzięczny. Pozdrawiam !
http://www.civicklub.pl/forum/showthread.php?59312-Honda-Civic-5D-Kompendium-wiedzy-FotoInstrukcje-Zr%F3b-to-sam
Tutaj znajdziesz sporo cennych informmacji :)
Masz kilka opcji. Aby uzyskać jakikolwiek kolor inny niż OEM, musisz delikatnie zetrzeć tył tarczy (w zegarach). Znajdziesz poradniki na forum. Zegarek rozebrać i ze środka wyjąć ciemnożółtą folię. A panel środkowy też można drapać, ale bardzo łatwo zepsuć i generalnie nie polecam sie za to zabierać od razu :D
Po tym zabiegu masz "przeźroczyste" cyferki i znaczki więc jaki kolor diody włożysz z tyłu tak będzie świecić. Z kolornymi Ledami jest problem taki, że świecą dość punktowo i trzeba kombinować. Ew taśmy Led.
Ostatnia opcja to tarcze Indiglo - wpisz w google :)
Dzięki za podpowiedzi ! Tarcze zdrapałem i wsadziłem żaróweczki koloru niebieskiego, górnego podświetlenia jeszcze nie ruszałem, ale też mam w planach coś z nim zrobić. Efekt nie jest powalający, ale mi się bardzo podoba :)
Mozna tez po zdrapaniu, okleic tyl tarcz folia :) zarowki zostawiasz wtedy.
Jedyna trudnosc to taka, zeby dla wlasnego oka, uzyskac jednolite podswietlenie.
Oklejasz wówczas miejsca zbyt jasne wieksza iloscia warstw folii. Zaleta to taka, ze wiesz jak dobrze zwykle żarówki świecą. Przyciski to juz banał. Wyjmujesz, od wewnatrz naklejasz kawaleczek folii i juz.
Mi pasowalo dac po 1 warstwie w przycisk.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160531/68caf94c58207db8d7c7d3abc8c5222a.jpg
Najlepszy efekt daje i tak smd.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka