Zobacz pełną wersję : d13b2 na mpfi pytanko
A wiec jak w temacie planuje pelny wtrysk do d13b2 znalazlem zestaw.
Zestaw zawiera:
kolektor dolotowy z silnika D15B7,
komputer z wiązka OBD-0 z wgraną mapą pod ten setup,
aparat zapłonowy z silnika D15B7,
wiązka silnikowa z silnika D15B7
Ma to prawo bytu? przeczytalem nie jeden temat i nie spotkalem sie z czyms takim jest to realne?w temacie hondy jestem swiezak ale gonie wiedze teoria z forum.
Dodatkowo potrzebujesz bak z pompa paliwa(d13b2 ma pompę mechaniczną) z np eg4,eg5,eg6,ej1,ej2 + wiązka na tył auta do tego wiązka kabinowa obd1 najlepiej z eg5,eg6 lub ej2(czyli coupe z d15b7). I ecu najlepiej na obd1 jakiegoś p06 z ej2 czyli z silnika d15b7(+ mapka pod ten setup).
I będziesz miał najłatwiej i najszybciej to ogarnąć na mpfi.
1. Wiązka kabinowa z obd1(ej1 lub ej2,eg5,eg6)
2. Ecu p06 z d15b7 (nawet bez mapki tymczasowo możesz na tym jeździć)
3. Bak wraz z pompą + wiązka na tył auta pod to.
z 8h roboty i masz pełne mpfi.
to juz wszystko wiem tylko pytam o ten zestaw obd 0 czy jest to realne bo nigdzie nie czytalem na ten temat i bylem zdziwiony
Muzyk-Grzes
05-05-16, 21:10
Dymek po co zakładać kolejny temat Maxoff wszystko opisał na przykładzie jednej z pierwszych w PL przeróbce na moim byłym EG3 i EG LechuLK - temat ma tytuł "D13B2 ->B7 co może być jeszcze potrzebne", tam jest wszystko.
komp obd0 = aparat obd0
komp obd1 = aparat obd1
miks tych dwóch nie będzie działał
komp obd0 = aparat obd0
komp obd1 = aparat obd1
miks tych dwóch nie będzie działał
bardzo dziekuje :)
dodatkowe pytanie czy bak z eg8 podejdzie mi razem z pompa do tej modyfikacji?
moze jednak ktos podpowie?
Teoretycznie baki w 5 genie sa takie same,
ale jakbym miał szukać to jednak dla pewności kupiłbym bak od eg4 w gore.
kurde znow leza mi rzeczy ktore sie nie nadaja :/ no nic bd trzeba szukac jakiegos . Chyba ze moze jednak ktos ma lesze info i podpowie musze byc pewny na 100%
Robilem swapa w weekend z d13b2 na d16z6 i wsadzalem bak z eg8-przynajmniej tak twierdzi koles od ktorego go dostalem. Pasuje i hasa. Pomysl jeszcze nad zmiana glowicy jak juz sie ladujesz w mpfi. W d13 masz doprezajace tloki, wiec na gorze z powiedzmy z6 masz duzo wiecej mocy, a koszta w zasadzie nie sa kosmiczne.
panowie bak pasuje od ej ki 6 gen 3d kladlem 2 razy jedynie pompa ma inny sposob zapinania przewodow ale 5 gen przewod z oczkiem sruba z gory a 6 gen ma szybko zlaczke prosty kawalek rurki z malym kolnierzem , mozna naciagnac przewd fi 8 zacisnac opaskami i poloczyc z seryjnym przewodami od eg3 sprawdzone 4 razy