Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaki dolot ? do Em2?

Em2BySeba
04-05-16, 14:50
Witam przyszła pora by zrobi kolejnt krok w swoim aucie jakim jest dolot !
Co polecacie myslalem o stożku ale boje sie ze bd mi przepuszczał wode itd. co polecacie jakie macie pomysły
pozdrawiam

Tiga
05-05-16, 02:26
Cos jest nie tak z oryginalnym? Co chcialbys osiagnac?

dejwid
05-05-16, 03:21
zawsze możesz założyć np. coś takiego [TU LINK] (http://jarusnet.pl/injen-hydroshield-czerwony) i nie martwić się o wodę w dolocie.

Em2BySeba
05-05-16, 14:10
Che by ładniej chodził miał ten śwstowy dźwięk :D

Tiga
10-05-16, 17:52
To smialo mozes zalozyc cokolwiek i jakkolwiek, i tylko prosic autko, aby za duzo momentu nie ucieklo :)

Mordor
11-05-16, 06:23
A gdyby zamontować tak tylko sportowy filtr powietrza ?

mlawa85
11-05-16, 06:28
masz na mysli wkladke do ori puszki filtra powietrza?? jesli cos to daje to sa to nezauwazalne zmiany :) sam ten temat niedawno zgłębiałem i odpuściłem sobie :)

Jeśli koniecznie chcesz poprawiać dzwiek to broń boże nie zakładaj do emki short rama bo tylko spowodujesz ze uszczelka szybciej powie "papa" co w tych silnikach i tak sie dzieje najczesciej w okolicach 180-200 tys km...ori układ jest tak zbudowany zeby ograniczac zasysanie ciepl;ego powietrza do minimum. Poprawianie fabryki w wielu wypadkach konczy sie UPG.

Em2BySeba
11-05-16, 12:34
Co do uszczelki pod głowica ma powietrza w wiekszych ilosciach ? bo jedyne co to silnik zaczyna moim zdaniem bardziej oddychac gdy powitrze wpada na cała powierzchnie filtra a potem do kolektora ale ok XD

mlawa85
11-05-16, 13:07
masz racje powietrze w wiekszych ilosciach z WYSOKĄ TEMPERATURA :) to w końcu taki drobiazg, który nie wpływa na pracę silnika :) montuj :)

Em2BySeba
11-05-16, 14:50
Słuchaj gosciu temperatura nagrzanej puszki jest rowna temperaturze nagrzanego powietrza w komorze silnika wiec troche bawisz sie w inzynierie kosmiczna juz :D duzo osob wywala puchy dolotowe i jakos nic im sie nie dzieje

Mordor
11-05-16, 17:45
Jeśli koniecznie chcesz poprawiać dzwiek to broń boże nie zakładaj do emki short rama bo tylko spowodujesz ze uszczelka szybciej powie "papa" co w tych silnikach i tak sie dzieje najczesciej w okolicach 180-200 tys km...ori układ jest tak zbudowany zeby ograniczac zasysanie ciepl;ego powietrza do minimum. Poprawianie fabryki w wielu wypadkach konczy sie UPG.

U mnie jest 240 na liczniku, mam się bać ?

UltrasSur
11-05-16, 21:34
U mnie jest 240 na liczniku, mam się bać ?
Zacznij się modlić :)

Mordor
11-05-16, 21:50
Zacznij się modlić :)
Dopiero co kupiłem hanke...

UltrasSur
11-05-16, 21:51
Noe przejmuj sie na zapas

Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .

Mordor
11-05-16, 22:03
Noe przejmuj sie na zapas

Wysłane z poczty polskiej,nie zawsze dochodzi .
Tak zrobię :)

mlawa85
11-05-16, 22:49
Słuchaj gosciu temperatura nagrzanej puszki jest rowna temperaturze nagrzanego powietrza w komorze silnika wiec troche bawisz sie w inzynierie kosmiczna juz :D duzo osob wywala puchy dolotowe i jakos nic im sie nie dzieje

Napisałem wyraznie, wsadz short ram'a :) Tylko nie płacz pozniej ze samochod nie jedzie bo zamula a latem rosnie temp silnika :) Poczytaj troszke o powietrzu jakie powinno wpadac do silnika. Temat wałkowany tutaj trylion razy. Idz do samochodu, otworz sobie maske, zajrzyj pod nia i potem rusz głowa i zobacz gdzie masz kolektor wydechowy, który nagrzewa sie do kilkuset stopni...