PDA

Zobacz pełną wersję : Auto Gaśnie W czasie jazdy

killer-k21
21-08-08, 01:39
Witam!! Nie znalazlem takiego tematu. Mam problem taki ze auto gasnie mi w czasie jazdy gdy zwalniam do skrzyzowania na luzie albo na biegu, odpala normalnie wszystko ok, wymienialem cewke zaplonowa bo nie mialem iskry na swiecy i nie odpala,l po wymianie wszystko gra, tylko to ze gasnie przy niskiej predkosci, paliwo dochodzi sprawdzalem. Prosze o pomoc. Jaka moze byc przyczyna
Przy okazji prosilbym gdzie znajduje sie czujnik swiatel cofania oraz jaki jest powod ze niedziala predkosciomierz??? Dziekuje z gory!!!!

Skoti
21-08-08, 06:02
Podaj model silnika

Sławek
21-08-08, 07:35
Przeczyść silniczek krokowy, wyreguluj wolne obroty, powinno pomóc- chyba że masz gaz.
Czujnik świateł cofania jest w skrzyni biegów, a prędkościomierz albo się zaciął, albo padł impulsator w skrzyni .

killer-k21
21-08-08, 12:29
silnik 1,3 16V 1993rok
A gdzie dokladnie znajduje sie tan czujnik???

Marika
21-08-08, 12:54
Mi jak gasł mój civic to okazało się, że miał mało oleju w siniku. Więc to może i tym jest spowodowane. Ale osobiście się na tym nie znam.

killer-k21
21-08-08, 13:04
ok wiem gdzie znajduja sie czujniki. tylko do czujnika predkosciomierza nie dochodzi prad jaki to powod moze byc? jeszcze problem z tym gasnieciem silnika