Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : d15b7 kręci a nie zapali/brak iskry

NoLimited
03-05-16, 14:00
Witam.

Ostatnio postanowiłem wymienić świece, z racji że nie dałem rady, bo tak mocno trzymają że klucz poszedł to na dodatek mechanik(znajomy) sprawdzał samochód na trzech świecach.
I tutaj zaczynają się schody, samochód normalnie odpalił (na 3 świecach/ jedna była odłączona) ale miał bardzo słabe obroty(wiem co jest normalne przy braku 1 świecy) ale po chwili się zadławił i zgasł.
Od tamtej pory mogę robić piruety/szpagaty i samochód nie odpali... nie ma w ogóle iskry.. kostki sprawdzałem..
- klemę miałem zdjęte na noc i nic dalej to samo.
Próbowałem zrobić samodiagnostyke i nic check w ogóle nie reaguje (przy przekręcaniu zapłonu zapali się i gaśnie).. jak by komputer w ogóle nie reagował czy prądu nie dostawał już sam nie wiem..
Dodam od siebie że paliwo mam..
Czujnik uderzeniowy też szukałem i nie znalazłem.. szukałem za schowkiem za radiem i pod kierownicą i nic.. ;x

Sorki za taki ton pisania tego posta, ale jestem załamany.. czy ten silnik kiedyś w ogóle się obudzi..
Co obstawiacie?

kamil39
03-05-16, 14:06
Jak brak iskry na wszystkich swiecach(sprawdz poprostu przykladajac swiece z kablem do pokrywy zaworow kazda pokolei- jak nie ma iskry to cos musialo sie zrypac z aparatem zaplonowym- cewka najprawdopodobniej.

NoLimited
03-05-16, 14:14
Sprawdzałem wszystkie.. normalnie jestem już załamany.. możliwe że mogła być by to wina jeszcze immobilizer'a?
Że odcina mi iskrę?

jogal
03-05-16, 15:43
Wymien cewke bo mechanik Ci ja spalil...

Wysłane z mojego HUAWEI SCL-L01 przy użyciu Tapatalka

NoLimited
03-05-16, 23:25
Jutro auto holuje do dobrego mechanika.
Zobaczymy co wyjdzie, mam nadzieję że komputer jest cały.
Pytałem się go o immobilizer mówił że sprawdzi bo czasami też immobilizer odcina iskrę.

dejwid
04-05-16, 01:34
cewka albo moduł w aparacie zapłonowym przerabiałem ten temat miesiąc temu, zwykłym miernikiem sprawdzisz kótry z tych elementów. pytasz jak sprawdzić ? otwórz manual tam jest wszystko pięknie opisane.

HEG8
07-05-16, 20:19
Samochodu do mechanika nie zaprowadzaj, bo jeszcze co innego Ci uszkodzi. Daj mu sam aparat zapłonowy razem z przewodami najlepiej (nie rozpinaj z kopułki, bo nie zapamiętasz jak podłączyć) i niech wymieni cewkę. Odkręcić aparat chyba będziesz potrafił?

dejwid
09-05-16, 18:37
cewka się trzyma ma dwóch śrubach, doliczają trzy śruby które trzymają kopułkę to jest roboty na 5 minut, po co oddawać do mechanika.

NoLimited
15-09-16, 18:41
Pomogła wymiana aparatu zapłonowego.