Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : amortyzatory głośna praca

Gallus
01-05-16, 09:36
Witam

Wczoraj jadąc w trasę 500km z 4 osobami i bagażem zauważyłem że civic 1.8 z tyłu strasznie siadł, dodatkowo już wcześniej zauważyłem że zawieszenie ogólnie głośno pracuje, każda dziurę nierówność czuć,( szczerze to jadąc niedawno astra z 91 roku się zastanawiałem co u mnie nie tak ze auto z rocznika 91 lepiej tłumi nierówności niż moja Civa)
Dodam że przed wyjazdem autko było przetrzepane na przegladzie i diagnostyka nic nie znalazł( Amory: przód 80% tył 70%)
Teraz moje pytanie czy ten typ tak ma czy jechać od razu i wymieniać sprężyny i Amory, jak tak to jakie polecacie? by zwiększyć komfort jazdy.
Pytam bo chciał bym uniknąć sytuacji w której wydam 2 tys i okaże się że to nic nie dało.

Pozdrowiam Dariusz

filipfm
01-05-16, 12:44
Po raz kolejny napisze :) sprawnosc amorów na szarpakach to gusła. Ja przeszełem przegląd z dobrym wynikiem na czymś takim.
http://i68.tinypic.com/2r3fakh.jpg nie trzymały w ogóle.

Generalnie w ufo tylny zawias jest głośny. A co do zwiekszania komfortu to Eibach :)

Gallus
01-05-16, 12:56
Eibach zawsze kojarzył mi się z zawiasem twardym sportowym, czy możesz opisać charakterystykę tego zawiasu?