PDA

Zobacz pełną wersję : Prędkościomierz i jego życie.

fełtek
30-04-16, 11:48
Witka. Miał ktoś podobnie?
Chodzi o to że prędkościomierz robi sobie co chce. Raz jest ok. Raz jest tak że sobie szaleje,jadąc 40km/h spada na dół i podnosi sie,faluje sobie. Czasem jest tak że jadąc i wciskając pedał hamulca spada na Zero. Czyli jak by jakieś przebicie,brak masy? Ale to nie zawsze.
Ma koś jakiś pomysł?
p.s liczznik kupiłem drugi i z drugim to samo. WTF?

arthi
30-04-16, 13:47
Witka. Miał ktoś podobnie?
Chodzi o to że prędkościomierz robi sobie co chce. Raz jest ok. Raz jest tak że sobie szaleje,jadąc 40km/h spada na dół i podnosi sie,faluje sobie. Czasem jest tak że jadąc i wciskając pedał hamulca spada na Zero. Czyli jak by jakieś przebicie,brak masy? Ale to nie zawsze.
Ma koś jakiś pomysł?
p.s liczznik kupiłem drugi i z drugim to samo. WTF?
Coś z zasilaniem, sprawdź punkty masowe. U mnie jak padał alternator nie było ładowania i resztki akumulatora, to działy się takie rzeczy jak piszesz.

fełtek
30-04-16, 14:43
W sumie aku ledwo zipie. Hmmm naladuje go.

kazik2_h9w3
30-04-16, 14:48
Mozesz tez sprawdzic jak wygladaja piny od kostki z impulsatora
U mnie szalal predkosciomierz jak nie stykała ta kostka

pafels
30-04-16, 17:24
jak podpinałeś UKP to skąd brałeś sygnał VSS? może tam szukać przyczyny :P

fełtek
30-04-16, 17:26
Mozesz tez sprawdzic jak wygladaja piny od kostki z impulsatora
U mnie szalal predkosciomierz jak nie stykała ta kostka

Kazik a gdzie jest impulastor?

jak podpinałeś UKP to skąd brałeś sygnał VSS? może tam szukać przyczyny :P

Z kompa Ecu.

kazik2_h9w3
30-04-16, 21:06
Nie pamietam jak jest w d ale u mnie jest nieco z tylu za rozrusznikiem
W sumie sa chyba dwie kostki dwu pinowa do czujnika wstecznego i trzy pinowa do impulsatora

elo263
30-04-16, 21:57
U mnie było to samo - problem właśnie z tą kostką od impulsatora. Była zaśniedziała i jak robiło się wilgotno to prędkościomierz wariował. Po wyczyszczeniu działa do dziś :)

Jedras
30-04-16, 22:55
Mówiłem Ci buło gdzie jest impulsator i żebyś to sprawdził :) nawet Ci mmsa posłałem jak to wygląda[emoji14]

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

fełtek
01-05-16, 09:39
Nie pamietam jak jest w d ale u mnie jest nieco z tylu za rozrusznikiem
W sumie sa chyba dwie kostki dwu pinowa do czujnika wstecznego i trzy pinowa do impulsatora

Mam B18 hellow :-P

Mówiłem Ci buło gdzie jest impulsator i żebyś to sprawdził :) nawet Ci mmsa posłałem jak to wygląda[emoji14]

Tak tak, jakiś znajdę.

kazik2_h9w3
01-05-16, 09:59
No tak przepraszam za wtope

S1Pawlak
01-05-16, 18:05
Czujnik w skrzyni

kazik2_h9w3
06-05-16, 21:10
I jak wyjasnilo sie

fełtek
09-05-16, 18:55
I jak wyjasnilo sie

No miałem pisac wcześniej,ale wiecie weekend majowy :P
Tak,wyjaśniło się... Pojechałem do kolegi bo ma lepsze narzedzia jak ja,a tam cięzko się dostać żeby wykręcic VSS. Na szczęście jeszcze go nie było,więc otwarłem maske i czekam na Niego,gapię się w komorę i co...okazało się że masa podłużnica,skrzynia była luźna. Rzuciło mi się w oczy w sumie i tak późno,bo był nadpalony,tak jak od ujowego styku. A ogólnie miałem tam konektor który ma trochę przydużą średnicę. Podkładka,skręciłem i działa. :) Hehe głupia sprawa.