Zobacz pełną wersję : Swap D15b7 --> H22a2
Witam, z tego względu ze miałem D15b7 + eaton m65 mocy nadal brakowało postanowiłem na kupno accorda 2.2 vtec (H22a2) ori 185 świń. W atrakcyjnej cenie, po dwóch dniach jazdy tym heblem dowiedziałem sie dlaczego tak atrakcyjnie był na sprzedaż ;) wysrało panewkę na drugim korbowodzie, przerysował tuleje, silnik rozebrany.
Do silnika H22a2 jest mała dostępność wałów korbowych, mam pytanie czy może z innego silnika podejdzie bez grubszych mondyfikacji dzięki za odpowiedz, jutro wstawię jakieś pożądane foto;) dzięki za odpowiedz ;))
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jakich panewk, tłoków szukać najlepiej? Śruby do korb głowicy nowe bo stare już przeciągnięte czy mogą być stare?
piotrek123
29-04-16, 23:30
Jakich panewk, tłoków szukać najlepiej? Śruby do korb głowicy nowe bo stare już przeciągnięte czy mogą być stare?
Śruby to tylko ARP, panewki acl. A nie taniej wyjdzie kupić goły słupek ?
Jak ta tuleja przerysowana bo być może blok na złom bo szlifu nie zrobi tulei h22.
Co do tych ACL nie jestem już taki przekonanych zamiast Zdjąć wszystkie to dwie wyparowały ;)
Czyli najtańsza opcja szukać słupka ?
acl już chyba nie robi panewek, king sprawdzają się dobrze w h22 turbo to chyba w wolnossaku też będzie dobrze. :)
Co do tych ACL nie jestem już taki przekonanych zamiast Zdjąć wszystkie to dwie wyparowały ;)
Czyli najtańsza opcja szukać słupka ?
Kingi też są spoko ale raczej szukał bym drugiego słupka, najlepiej jeszcze na samochodzie aby wszystko obadać
Mam całego accorda v 94rok bodajże był swap z D serii na tego złośliwca h22a2, zakupiłem blok h22a5 remont trwa ;) mam pytanie czy wkładając to do cifa v heble i sanki podejdą ? Czy grubsza rzeźba?