Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Swap D15b7 --> H22a2

KazikFlo
29-04-16, 23:15
Witam, z tego względu ze miałem D15b7 + eaton m65 mocy nadal brakowało postanowiłem na kupno accorda 2.2 vtec (H22a2) ori 185 świń. W atrakcyjnej cenie, po dwóch dniach jazdy tym heblem dowiedziałem sie dlaczego tak atrakcyjnie był na sprzedaż ;) wysrało panewkę na drugim korbowodzie, przerysował tuleje, silnik rozebrany.
Do silnika H22a2 jest mała dostępność wałów korbowych, mam pytanie czy może z innego silnika podejdzie bez grubszych mondyfikacji dzięki za odpowiedz, jutro wstawię jakieś pożądane foto;) dzięki za odpowiedz ;))

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

kamilgt
29-04-16, 23:15
tylko z h22 obd1

KazikFlo
29-04-16, 23:23
Jakich panewk, tłoków szukać najlepiej? Śruby do korb głowicy nowe bo stare już przeciągnięte czy mogą być stare?

piotrek123
29-04-16, 23:30
Jakich panewk, tłoków szukać najlepiej? Śruby do korb głowicy nowe bo stare już przeciągnięte czy mogą być stare?

Śruby to tylko ARP, panewki acl. A nie taniej wyjdzie kupić goły słupek ?

kamilgt
29-04-16, 23:31
Jak ta tuleja przerysowana bo być może blok na złom bo szlifu nie zrobi tulei h22.

KazikFlo
29-04-16, 23:32
Co do tych ACL nie jestem już taki przekonanych zamiast Zdjąć wszystkie to dwie wyparowały ;)

Czyli najtańsza opcja szukać słupka ?

kamilgt
29-04-16, 23:34
acl już chyba nie robi panewek, king sprawdzają się dobrze w h22 turbo to chyba w wolnossaku też będzie dobrze. :)

ntkkk
29-04-16, 23:39
Co do tych ACL nie jestem już taki przekonanych zamiast Zdjąć wszystkie to dwie wyparowały ;)

Czyli najtańsza opcja szukać słupka ?

Kingi też są spoko ale raczej szukał bym drugiego słupka, najlepiej jeszcze na samochodzie aby wszystko obadać

KazikFlo
06-05-16, 16:48
Mam całego accorda v 94rok bodajże był swap z D serii na tego złośliwca h22a2, zakupiłem blok h22a5 remont trwa ;) mam pytanie czy wkładając to do cifa v heble i sanki podejdą ? Czy grubsza rzeźba?