PDA

Zobacz pełną wersję : tlumik accord a tlumik civic

muzammil
20-08-08, 20:46
witam, chcialbym wsadzic koncowy tlumik od accorda(z tego co wiem to 2.0,2.2 i 2.3 maja ten sam tlumik) do mojego civica sedana 5gen. zna ktos wymiary tlumika od accorda lub moze probowal takiej operacji??

sadam
22-08-08, 22:51
pewnie nie skoro przelotowki kosztuja mniej niz pozadna dedykowana seria ;)
a nie lepiej ulter dedykowany?

muzammil
23-08-08, 09:52
nie. ma byc tanio, szybko i bardzo cicho-to i tak rozwiazanie tylko kilkudniowe. dzis sprobuje to zamontowac wiec dam znac czy ralo dade:)

da rade, tlumik zamontowany.

Bartas29550
25-08-08, 07:42
jak wrazenia z jazdy? zalozyles orginal uzywany czy zamiennik?na czym wczesniej jezdziles? bo ja nosze sie z takim zamiarem teraz mam remusa ale potrzeba zmusza by zmienic na cichego a boje sie ze auto zlapie mula :confused:

muzammil
25-08-08, 08:44
jezdzielem na mega glosnym przelocie:D czy zamula??ciezko powiedizec, moze troszeczke jest gorzej(a moze raczej to wina braku efektu akustycznego niz rzeczywiscie zmulenie)-natomiast przy pelnym gazie auto sie zbiera jak wczesniej i juz nie jest tak cichutko:D przy normalnej jezdzie jest cicho, nie ma uciazliwego buczenia, natomiast jest dosc nieprzyjemny rezonans przy ok. 2500 obr(mam kolektor 4-2-1 brak kata i reszta na wiekszej srednicy-to wina tego setupu). przy ostrzejszej jezdzie wydech troche przypomina stare Abarthy:]
jest to nowy zamiennik Bosala, i od razu mowie ze nie jest plug n play:) trzeba ciac, przerabiac bo jest calkiem inne wyprowadzenie rury oraz mocowania. jako ze pracuje w warsztacie nie mialo to dla mnie wiekszego znaczenia ale jesli ktos nie ma dostepu do kanalu i migomatu to raczej niewiele zrobi.