Zobacz pełną wersję : krzywo stoi tylne lewe koło
cześć.Mam problem z moją Hondą tak że stoi krzywo tylne lewe koło.juz dużo jeżdżę z tym problemem ale ostatnio zaczął mnie trochę irytować ten defekt.wiem że poprzedni właściciel przywalił w słupek.i koło jest w negatywnie. zastanawia mnie czy trzeb a zmienić cały wahacz czy tylko (jak da radę) sam czop piasty (bo chyba można ją demontować od wahacza) mocowania do budy są w nienaruszone. czy jakoś można sprawdzić czy to tylko czop piasty jest krzywy czy nie da rady?
Szczerze mówiąc to wątpię, że byś był w stanie jeździć gdyby to czop był skrzywiony .Po prostu przy skrzywionym czopie automatycznie by łożysko dostało po dupie. Tylko ci mogę napisać ,że w 6 gen czop jest demontowalny ale są śruby na gwiazdkę , które bez udaru raczej nie odkręcisz. Swoją drogą prościej chyba będzie ci dostać cały wahacz.
zmien caly wachacz, wymian samej piasty to ciezka sprawa bo cztery sruby ktore ja trzymaja sa przewaznie zapieczone a pozatym moglo sie dodatkowo cos przygiac w wachaczu. Nie sa drogie wiec niem ma co kombinowac
łożysko poleciało i huczy :P .a co do wahacza.ja mam civic v gen hb wersja na bęben bez abs.czy podejdzie mi wahacz z civic vi gen lub rovera 45/400?