PDA

Zobacz pełną wersję : krzywo stoi tylne lewe koło

kris95
28-04-16, 13:17
cześć.Mam problem z moją Hondą tak że stoi krzywo tylne lewe koło.juz dużo jeżdżę z tym problemem ale ostatnio zaczął mnie trochę irytować ten defekt.wiem że poprzedni właściciel przywalił w słupek.i koło jest w negatywnie. zastanawia mnie czy trzeb a zmienić cały wahacz czy tylko (jak da radę) sam czop piasty (bo chyba można ją demontować od wahacza) mocowania do budy są w nienaruszone. czy jakoś można sprawdzić czy to tylko czop piasty jest krzywy czy nie da rady?

goofy255
28-04-16, 19:36
Szczerze mówiąc to wątpię, że byś był w stanie jeździć gdyby to czop był skrzywiony .Po prostu przy skrzywionym czopie automatycznie by łożysko dostało po dupie. Tylko ci mogę napisać ,że w 6 gen czop jest demontowalny ale są śruby na gwiazdkę , które bez udaru raczej nie odkręcisz. Swoją drogą prościej chyba będzie ci dostać cały wahacz.

siara87
28-04-16, 20:07
zmien caly wachacz, wymian samej piasty to ciezka sprawa bo cztery sruby ktore ja trzymaja sa przewaznie zapieczone a pozatym moglo sie dodatkowo cos przygiac w wachaczu. Nie sa drogie wiec niem ma co kombinowac

kris95
29-04-16, 08:23
łożysko poleciało i huczy :P .a co do wahacza.ja mam civic v gen hb wersja na bęben bez abs.czy podejdzie mi wahacz z civic vi gen lub rovera 45/400?