Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Filtr pyłkowy

Hycelius
31-10-05, 07:11
Od paru dni w mojej hani jak zapodałem ogrzewanie z kratek nawiewu wydobywa sie woń przypominająca szczypiorek? i takie jakby odór zatęchłej odzieży Heh.W związku z tym mam pytanie gdzie albo czy jest wogóle filtr pyłkowy? 5gen 3d.

Octane
31-10-05, 08:54
To ja mam jeszcze jedno pytanie
Co zrobić zeby tyle poylu i nie sypało do środka? Założyć gdzieś jakaś pończoche??Tylko gdzie?

michal750
31-10-05, 09:06
Od paru dni w mojej hani jak zapodałem ogrzewanie z kratek nawiewu wydobywa sie woń przypominająca szczypiorek? i takie jakby odór zatęchłej odzieży Heh.W związku z tym mam pytanie gdzie albo czy jest wogóle filtr pyłkowy? 5gen 3d.

Filtr przeciwpylkowy znajduje sie nad stopami pasazera (za schowkiem). W niektorych modelach 5gen byl filtr przeciwpylkowy a w innych nie bylo, wiec nie zdziw sie jesli go tam nie bedzie :) Ja w 2 przypadkach nie mialem.

To ja mam jeszcze jedno pytanie
Co zrobić zeby tyle poylu i nie sypało do środka? Założyć gdzieś jakaś pończoche??Tylko gdzie?
Ja zalozylem kiedys drobna siateczke zeby wylapywala liscie. Mysle , ze ponczocha bedzie za gesta i szybko zapcha droznosc kanalu nawiewu.

siemaR
31-10-05, 09:16
podobno jest w niektórych, ale nie znam nikogo i chyba nikt na tym forum jeszcze nie napisał że ma u siebie w 5gen :roll: Więc raczej nie ma :D

Założyć gdzieś jakaś pończoche??Tylko gdzie?
jedyne słuszne miejsce założenia jakiejś siateczki albo pończochy jest przed wentylatorem nawiewów - musisz zdjąć szeroką plastikowa listwe przy podszybiu, jest na zatrzaski i tam po stronie aku jest wlot, przez który zasysa powietrze z zewnątrz i jego zasłonić. Gdzie indziej nie ma sensu, bo do wentylatora i tak będą wpadały liście. Najlepiej wykręć wentylator i wysyp z niego cały syf który się tam nazbierał - bardzo podnosi wydajność nawiewów :)

Octane
31-10-05, 09:19
Ok dzieki!

Cairo
31-10-05, 09:45
A wie ktoś jak jest z tymi filtrami w 5D (96')?? U mnie nie ma (wnioskuje po wpadających do środka liściach), ale czy był wogóle montowany?

dzierzans
31-10-05, 10:01
[ Dodano: Pon 31 Paź, 2005 10:01 ]

A wie ktoś jak jest z tymi filtrami w 5D (96')?? U mnie nie ma (wnioskuje po wpadających do środka liściach), ale czy był wogóle montowany?

ja u siebie mam. pod schowkiem poszukaj

http://img487.imageshack.us/img487/5389/0018of.th.jpg (http://img487.imageshack.us/my.php?image=0018of.jpg)

prz3mo
31-10-05, 16:43
Z tymi filtrami to jets tak, ze niektorzy je chyba wyciagaja, uwazajac ze sa zbyteczne. Ja po sciagnieciu auta z Niemiec tez mialem lecące liscie do srodka. Otworzylem zaślepke pod schowkiem, a tam filtra w ogole nie bylo. Wiec kupilem, zamontowalem i liscie nie lacą :)

Radek_3D
31-10-05, 16:48
ponczocha dziala :) nie zatyka sie , sprawdzone :)

dzierzans
31-10-05, 17:32
Ja po sciagnieciu auta z Niemiec tez mialem lecące liscie do srodka. Otworzylem zaślepke pod schowkiem, a tam filtra w ogole nie bylo. Wiec kupilem, zamontowalem i liscie nie lacą

u mnie bylo dokladnie tak samo

kolu
31-10-05, 19:26
a jaki koszt takiego filtra razem z obudowa??? ;)

prz3mo
31-10-05, 19:37

Jak z obudową ??? Za filtr placilem cos kolo 50pln (w JC).

ppm702
01-11-05, 11:20
Czekaj, przecież ramka filtra zostaje - wymieniasz tylko wkład...

seb-mar
22-10-06, 21:38
Ja mam civiczka 5 gen, znalazlem filtr pylkowy pod nogami pasazera, wystarczy zdemontowac schowek i wszystko dostepne:) Pozdrawiam

LemonR
23-10-06, 07:54

130zł w ASO (sam wkład). Podobno super hiper jakieś mikrowłókna i takie tam. Ja przynajmniej nie zamierzam się przekonywać o jego właściwościach za te pieniądze.