Zobacz pełną wersję : Centralny zamek zle działa
Witam,
Mam problem z centralnym zamkiem zamykając auto kluczykiem zamykają się tylko drzwi kierowcy, otwierając kluczykiem otwierają się drzwi z lewej strony i bagażnik. Używając pilota zamykają i otwierają się drzwi z lewej strony i bagażnik, z prawej strony słychać przy otwieraniu i zamykaniu drzwi pilotem jakby przełączanie się przekaźnika. Co to może być?
Od początku tak było czy kiedyś otwierało poprawnie? Tak czy owak ściągaj boczki i sprawdzaj czy nie ma nadlamanych, odlaczonych, badz mocno zasniedzialych połączeń. Niestety ale raczej więcej niz jeden problem to powoduje, masz centralny na pilot wraz z alarmem? Czy jakis sterownik no-name?
P. S. Ten dźwięk cykania to dźwięk przekaznika centralnego - tam skad dochodzi tam masz zamontowana centralnke sterownika, skoro piszesz ze słychać w drzwiach, to moze byc tak ze jakis geniusz zamontowal ja w miejscu gdzie zalewala ja woda i ja szlag trafił a ty masz teraz problemy.
Wysłane z mojego VX2 przy użyciu Tapatalka
Kiedyś działało poprawnie, od niedawna zaczęło się coś takiego. Mam centralny z alarmem, przełączanie przekaźników słychać z lewej i prawej oraz strony w bagażniku.
Podjedź z tym do ogarniętego elektromechanika - tu przyczyną może być wszystko, od przetartego kabelka do uszkodzonej centralki, nikt zdalnie przez neta ci tego nie naprawi a diagnozowanie to wróżenie z fusów.
O problemach z centralnym już było na forum, pewnie padł siłownik centralnego (silniczek).
Na pewnym chińskim portalu (ali...) były siłowniki za około 10$ z darmową dostawą do PL. Mam taki jeden od roku i działa bez problemu.