Zobacz pełną wersję : Minime d16y3 z czapka od y2
Witam. Posiadam Hondę mb1 z silnikiem d16y3 i przymierzam się do założenia głowicy z d16y2. Szukałem na forum podobnego tematu i nie ma, tzn są ale nie dość rozwinięte.
Glowice będę miał w przyszłym tyg, do tego kupie regulowane kółko i teraz moje pytanie-co jeszcze?
Świece z y3 czy y2?
Pasek rozrządu?
Aparat zapl teraz mam td41u?
Mam przerobiony ecu p06 i czy można do niego dodać obsługa vtec?
piotrek123
25-04-16, 20:30
Witam. Posiadam Hondę mb1 z silnikiem d16y3 i przymierzam się do założenia głowicy z d16y2. Szukałem na forum podobnego tematu i nie ma, tzn są ale nie dość rozwinięte.
Glowice będę miał w przyszłym tyg, do tego kupie regulowane kółko i teraz moje pytanie-co jeszcze?
Świece z y3 czy y2?
Pasek rozrządu?
Aparat zapl teraz mam td41u?
Mam przerobiony ecu p06 i czy można do niego dodać obsługa vtec?
Świece bez znaczenia, osobiście kupił bym irydowe. Co do paska kiedyś zakładając tę głowicę na blok y7 użyłem z z6 104 zęby nie wiem ile maja w y3. Aparat podejdzie tylko trzeba trochę mocowanie przerobić, ew wsadzić z z6. Tak w p06 można dodać vitka ale jest z tym trochę zabawy. Nie wiem ile takie coś kosztuje no chyba że sam sobie to przerobisz na necie jest opis jak to zrobić. I pewno coś w wiązce ttza było by dłubnąć.
Pasek w y3 ma akurat 104 zeby-to zostanie
Blok Y3 jest bliźniaczy z Z6, pasek zostaje, kółko może być seryjne Y8, aparat zapłonowy obd1(z6 lub przeróbka obecnego). Dodanie VTEC do kompa i nowa mapa to myślę maks 80-100zł.
Blok Y3 jest bliźniaczy z Z6, pasek zostaje, kółko może być seryjne Y8, aparat zapłonowy obd1(z6 lub przeróbka obecnego). Dodanie VTEC do kompa i nowa mapa to myślę maks 80-100zł.
Aparat jest na obd1 td41u i coś słyszałem, że wystarczy obudowę zmienić bo może nie być możliwości regulacji.