Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D15Z3E w ... skoda fabia... problem ze sphagetti....

hiszanghaj
22-04-16, 19:50
witam
nie będę tłumaczył dlaczego to zrobiłem i jak, mam problem ze spaghetti (elektryka) potrzebuje magika w Łodzi dzisiaj...(wczoraj brak iskry i wtrysków, po nocce z podłączonym aku brak sterowania pompy i nie jest to czujnik zderzeniowy.)

Pomóżcie, jak dojdzie do udanego swapu to opisze dokładnie jak to zrobiłem i podeśle zdjęcia.

Radzyn
22-04-16, 21:33
Hej, ludziska! Niech mu ktoś pomoże!

To może być fajny temat, jak z Czeszki zrobić Japonkę! ;)
Nie jestem z rejonu, więc nie pomogę, ale trzymam kciuki za pomyślne zakończenie!
(mam swoje powody ;))

hiszanghaj
23-04-16, 15:17
Ok, udało się to ogarnąć na tyle że jest wkoncu możliwość samodiagnostyki więc resztę jakoś ogarnę nawet z pomocą na odległość , tak więc wymigało mi kod 6 (sześć krótkich błysków) i nie wiem czy dobrze interpretuje kod 10(jedno długie zapalenie się lampki które było oddzielone od innych długa pauza...)
I pozostaje jedno małe pytanko, gdzie szukać problemu???

kazik2_h9w3
23-04-16, 16:50
Te bledy sa od czujnikow temp wody i powietrza

hiszanghaj
23-04-16, 18:14
Te bledy sa od czujnikow temp wody i powietrza

tyle to sam doszedłem...........

chodzi mi o to gdzie lokalizować "usterke" która powoduje wyskoczenie tych błędów, co może być ich powodem.

ok, już doszliśmy do powodu błędu 10 i został wyeliminowany tylko problem pozostał z błędem 6.
Ma ktoś jakieś pomysły co może być jego powodem bo jakoś nie widzi mi się znowu wypruwać spaghetti i szukać igły w stogu siana?????

hiszanghaj
23-04-16, 19:46
udało pozbyć się wszystkich błędów tylko powstał inny problem... brak iskry i wtrysków... kable prześwietlone, niby wszystko ok ale i tak nic, w ecu nie ma immo

hiszanghaj
23-04-16, 22:02
aparat zapłonowy jest po pomiarach, sprawny w 100%, problemem jest że już nie wiemy co dalej sprawdzać w znalezieniu usterki.... POMOCY!!!!!

hiszanghaj
24-04-16, 02:26
Jeżeli to komuś pomoże to w trakcie próby opalania zegary lecą w dół...

Szczery
24-04-16, 22:13
stacyjka?
nie znam się ale może jak stacyjka w pozycji rozruch to odlacza sie zwykłezasilanie? kontrolki nie gasną?

PlushaQ
24-04-16, 23:07
U mnie był problem z brakiem iskry i wtrysków przy przechodzeniu z gaźnika na wielopunkt na rzeźbionej wiązce z D15B2. Okazało się, że kable ECU -> Aparat zapłonowy powinny być ekranowane - i to zamknęło temat, auto zapaliło :)

Robkoo
25-04-16, 00:17
brak masy z kompa, tej przy termostacie. Daj masę bezpośrednio z akumulatora i zobacz co się będzie działo.