Zobacz pełną wersję : Pytanie odnośnie ET Felgi!
Potrzebuje pilnej porady dotyczącej ET felgi. Mianowicie moje dotychczasowe felgi do Enkei J10 17" 7j z ET 42, z tyłem nie ma problemu natomiast z przodu mam zestaw hamulców Wilwood 320mm z 4 tłoczkowymi zaciskami. Obecnie posiadam dystans 4mm z przodu a między felgą a zaciskiem na ramieniu jest około 2-3 mm luzu. Chciałbym zamówić felgi Japan Racing JR11 17" 9j ET25 przód jak i tył, nie mam zrolowanych nadkoli wiem nie obejdzie się bez tego zdaje sobię sprawę. Pytanie moje brzmi czy zejdzie mi to na przód czy felga nie zaprze się o zacisk hamulcowy. Pytanie trochę w ciemno ale może ktoś będzie w stanie mi pomóc.
Z tym ET to poszalałeś trochę. Nie wiem czy rolowanie nadkoli wystarczy.
Rozumiem, że zakładałeś dystans bo zacisk zahaczał lekko o wewnętrzny rant felgi od strony ramion. Jak wchodziła Ci w takim układzie felga 7j17 et42 to z mniejszym et tym bardziej powinna pasować. Model felgi nie ma tu większego znaczenia.
patrick1989
22-04-16, 22:01
Mam JR-3 8J ET25.
Bez cambera z przodu się nie obejdzie, a z tyłu mam wycięty i "wyklepany" rant przy okazji remontu auta.
willtheyfit.com
wpisz sobie parametry obecne i nowych felg, ET25, czyli felga wyjdzie bardziej na zewnątrz, a nie w stronę amortyzatora :)