Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Em woda w kabinie

Em2BySeba
15-04-16, 19:48
Witam
mam mega problem
od strony pasażera na srodku dywaniku mam mokre ale tam mega mocno promien wilgoci to jakies 30-40 cm reszta sucha u góry nad nogami sprawdzalem sucho .. skąd ta woda ? pozbycie jakos dam rade ale cholera jakim cudem sie tam znalazła ....? mial ktos tak ? wie jaki moze byc powod jedyny moj pomysl to ze z szyby idzie przez boczek i wpada sobie do kabiny i moczy ale w takim razie czemu dywanik nie jest mokry a tylko spód ? HELP

rav7
15-04-16, 20:34
w EMkach to "norma", sprawdz najprostsze czyli czy gdzies uszczelki nie przepuszczaja, czy kanaly w podszybiu nie sa zapchane ale ja mysle ze pewnie cieknie przez blotnik/nadkole tam ida kable z komory silnika i jka jest nieszczelne to wszystko wplywa pod dywanik, u mnie to samo, jka ulewa to bajoro ze trzeba jechac na myjnie i odkurzaczem odciagac...

genior
15-04-16, 23:01
skoro strona pasażera to może być też przytkany odpływ skroplin od klimy

Em2BySeba
15-04-16, 23:41
ten odpływ skorplin od klimy to gdzie szukać? i jak odetkac :I ?

cwiro2000
16-04-16, 13:36
Otworz szyberdach potem zdejmij przednie slupki wlewaj powoli wode do kanalikow w szyberku jak schodzi woda regularnie tu masz ok jak nie przepchaj kanaliki potem wez kilka butelek wody i lej po gornej uszczelce przedniej szyby i patrz czy nie zbiera ci sie woda. U mnie ponowne wstawienie szyby pomoglo. Poprzednik dal do jakiegos druciarza ktore krzywo wstawil szybe a uszczelka trzymala sie tylko po bokach i dostawala sie woda.

Em2BySeba
16-04-16, 17:54
nie mum szyberduchu

Em2BySeba
05-05-16, 14:13
Dokopałem sie okazało sie ze to peknięcie o szerokosci 1,5 cm na łaczeniu podszybia nadkola tam na ścianie grodziowej u góry w samym rogu. dzisiaj kupiłem uszczelniacz boll i to załatam