Zobacz pełną wersję : obroty a predkosc
civic 1.5 d15b2 hatchback na trojce 4000 obr. predkosc 80km/h na 4 biegu 4000 obr. 110 km/h jakie wy macie obroty przy tych predkosciach ??
civic 1.5 d15b2 hatchback na trojce 4000 obr. predkosc 80km/h na 4 biegu 4000 obr. 110 km/h jakie wy macie obroty przy tych predkosciach ??
W D14A1 byla ta sama skrzynia na 82,75%, więc z moich skromnych doświadczeń wynika, że prędkości są również zalezne od rozmiaru kół... Myślę, że u Ciebie jest ok. Jadąc po trasie faktycznie, trzeba piłować cały czas 4k rpm, żeby jechać...
hmmm ja mam cos kolo 3,5 tys przy 120km/h na 5-ce, czyli to jest calkiem mozliwe, ze przy 110km/h na 4 jest 4tys.
Na piątce sytuacja wygląda tak ->
http://www.dzida.neostrada.pl/speed.jpg
A na trójce tak ->
http://www.dzida.neostrada.pl/speed3.jpg
niewiele widać tego prędkościomierza, ale można dojść, ja to mniej więcej wygląda...
Z dupy temat, jeszcze bardziej z dupy odpowiedzi.
Masz skrzynie o przelozeniach:
3.250 1.900 1.250 0.909 0.750 4.250
wszystko sie zgadza z seria
elmer jesli niemasz nic do powiedzenia to zamilcz
kazdy moze miec inne w zaleznosci od silnika i skrzyni jaka ma, do tego dochodzi rozmiar kół
co ma na celu ten temat ? co ma wykazac ?
kazdy ma sie pochwalic i to bedzie kryterium, czyje jest lepsze ?
bo szczerze to tez kupą mi ten temat zajeżdża
VTC
cel tematu ? chec poznania czy autko ma prawidlowe obroty co do predkosci kola 13''
to pytanie nalezy skierowac do uzytkowników tego samego modelu silnika ze skrzynia i do tego podac jeszcze rozmiar kół jakie posiadasz, tak by ktos majacy te same parametry mógł je porównac
cel tematu ? chec poznania czy autko ma prawidlowe obroty co do predkosci kola 13''..Moze to Ci pomoze ..tekst wyciety z instrukcji obsługi....Cytuje .." Podane w poniższej tabeli prędkości sa prędkościami maksymalnymi dla danego biegu. W razie przekroczenia tych prędkości obroty silnika wejdą w zakres czerwonego pola obrotomierza......ble ble ble.. i dalej
I bieg - 52 km/h
II - 90
III - 135
IV - 185
V - prędkość maksymalna.
To tak sobie jest miarodajne bo u mnie na III jest 145 jak wchodzi na redline ..ale coz tak podaja.