Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : uszkodzony silnik 2.0 k20 a2

pawlo1990
11-04-16, 12:21
witam mam do kupienia civica type r 2.0 k20 a2 uszkodzone jest to ,,silnik ma uszkodzony korbowod (dziury zadnej niema olej jest , wal sie kreci na innych cylindrach sprężanie jest".Ile by kosztował remont takiego silnika goły słupek widziałem za 4 tys czy lepiej ten naprawić co radzicie pozdrawiam

Miałem kiedyś przypadek z golfem i miał to samo i wystarczyło wymienić korbowody i cały wal i było ok w Golfie v

jest na allegro blok ale gosciu nie wie czy sprawny praktycznie kupowanie kota w worku za 700 zl chce za to bo pisze ze nie wie czy sprawne http://allegro.pl/blok-silnika-k20a2-wal-civic-ep3-2-0-type-r-01-05-i6110371385.html

Karoles
11-04-16, 12:53
moim zdaniem bez rozebrania tego nie jest to do wycenienia bo czemus ten korobowod nie ma kompresji moze sie urwal zawor moze sie zgiela korba bo np cos sie dostalo ze swiecy i dobilo moga byc cuda na kiju, no i po co ci 2 blok do naprawy ? nawet jak podmienisz waly i zrobisz 4 korby to i tak trzeba by caly silnik dac do szlifierni na sprawdzenie dopasowanie ew panewek itp a to juz koszty raczej w tysiacach, a sodzac po twoich pytaniach to to sam raczej tego nie zrobisz wiec musisz dodatkowo miec kogos kto ci to rozlozy i zlozy no i nawet jak optymistycznie zainwestujesz w silnik 2 tys to juz niestety nie bedzie to to samo co fabryka poskladala :) jak tak uwazam
no i momo ze cena za cale auto od cienia o ktorym piszesz jest prawie ze kpl to niestety cena 7500 bez silnika - to co naistotniejsze jest dosc spora cena :)
bo zakladajac ze kupisz goly slupek za 3.5 4 k bez naprwy to 11-12 k za anglika kpl jest opcja slaba jak dla mnie :) choc nie wiem jak u Ciebie

pawlo1990
11-04-16, 12:57
mam anglika z padniętym silnikiem właśnie dużo tańszy niz cały i tak sobie przeliczam czy sie opłaca kupować