PDA

Zobacz pełną wersję : Od czego te przewody?

Mar90
09-04-16, 20:43
Mam od jakiegoś czasu problemy z klimatyzacją. Zauważyłem że poprzedni właściciel majstrował coś przy przewodach dochodzących do sprężarki z alternatora i tu moje pytanie:
Od czego są te przewody przedstawione na zdjęciu. Część dochodzi do sprężarki, a część jest zaślepiona.

Auto to Civic VIII Sedan sprowadzony z ameryki. Silnik 1.8 T

https://zapodaj.net/images/453023ae6212f.jpg

ArdianFK2
09-04-16, 21:35
słabo widać co tutaj jest - daj lepsze zdjęcie :/
jak idzie normalnie kabel do sprężarki, a to wychodzi od plusa to możesz spróbować to wyrzucić bo to nic nie zmienia chyba

vitia
09-04-16, 22:18
słabo widać co tutaj jest - daj lepsze zdjęcie
jak piszesz ze slabo widisz to znaczy ze nie znasz do konca silnikow H

TRAFO
10-04-16, 08:30
Te przewody zasilają cewkę sprężarki klimatyzacji. Skoro jest problem z klimą i te przewody tak wyglądają, to w pierwszej kolejności trzeba by sprawdzić czy sprzęgło sprężarki się załącza.

Mar90
10-04-16, 20:41
Raz się załączało, a raz nie. Po tym co było na forum stwierdziłem że winowajcą był przekaźnik w skrzynce z bezpiecznikami. Przekaźnik został wymieniony na nowy i problem zniknął. Po tygodniu problem się pojawił i wymiana przekaźnika nie pomogła, a zauważyłem te dwa "chałupniczo" zalepione przewody dlatego zastanawiam się czy poprzedni właściciel czegoś nie spieprzył.
Ma ktoś może jakiś schemat jak i gdzie powinny był połączone te przewody ew. gdzie mogę taki schemat znaleźć?

piter7766
10-04-16, 22:51
W tej wtyczce/złączce powinien być tylko jeden przewód,który idzie do cewki elektrosprzęgła kompresora klimatyzacji. Natomiast te dwa dodatkowe które są obcięte i zaizolowane na pewno nie wyszły z fabryki :)

Mar90
13-04-16, 08:33
Dzięki, teraz wiem gdzie szukać problemu ;)
Temat do zamknięcia.