Zobacz pełną wersję : klekoteanie przegubu
Witam fanów Japońskiej motoryzacji
od paru miesięcy zacząłem obserwować klikanie jakby przegubu z prawej strony,stwierdziłem że na wiosnę tradycyjnie z filtrami , olejami wymienię i dwa przeguby zewnętrzne tak też zrobiłem ale terkotanie nie ustało,występuje tylko przy skręcie w prawo , czy przegub wewnętrzny też może terkotać?
auto to civic 2002 r 1.4 90km
tak bo przy skręcie tez jest w ruchu ale ty kupiłeś nowy czy używany przegub
nówki na każdą stronę ,choć z lewej nie klikało,to i tak postanowiłem wymienić oba,
swoją drogą obleciałem sklepy w mym mieście (Kołobrzeg) i nigdzie nie mają przegubu wewnętrznego
bunkerites
11-04-16, 21:13
Kolego sprawdź poduszki silnika.
są bez zarzutu ,
jegomość w sklepie zadeklarował się poszukać przegubu,ale musi znać ilość frezów,czy ktoś może zna tą liczbę? bo musiał bym na parę dni pozbyć się auta,a jest mi wielce niezbędne do codziennych obowiązków
Mam takie łapy jak ktoś chce
musi znać ilość frezów
Mówisz pewnie o wewnętrznym przegubie... Powiem Ci szczerze: 2 m-ce szukałam i bez rozebrania fizycznie i policzenia i zmierzenia wszystkich wymiarów (ja akurat mam 2003 1.6 110KM) tylko ASO/byłe ASO było w stanie dobrać po nr VIN. Cena... spadasz z krzesła. Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz - niejeden użytkownik to już tu pisał.
we wtorek wstępnie umówiłem się na "liczenie" potem zobaczymy co mi ta wiedza da
wczoraj dzwoniłem do serwisu w Koszalinie,ot tak z ciekawości -1250 zł