Zobacz pełną wersję : Słabo słychać vteca d16z9
Witam. Robiłem swap na d16 i vtec bylo fajnie slychac od 4800 ale robilem remont silnika tzn tloki pierscienie itd ,wywalilem katalizator i zalozylem kolektor 421 i vteca prawie wgl nie slychac. Dziala napewno bo go czuć ale nie slychac za bardzo. Co moge zrobic zeby bylo jak przed zalozeniem 421 i wycieciem kata. Jasne ze nie chce z powrotem zakladac kata i ori 4-1. Co radzicie ?
Wsadź B16A2, tam VTEC'a będziesz miał pod dostatkiem...
Tu nie chodzi o to żeby drugi silnik wkladac tylko w tym tez bylo slychac a teraz slabo.
Tu nie chodzi o to żeby drugi silnik wkladac tylko w tym tez bylo slychac a teraz slabo.
Gdzieś tez juz czytałem ( chyba nawet tutaj na forum ) ze po remoncie słabiej słychać Vitka, jak silnik trzyma moc i dobrze jedzie to olać temat co najwyżej możesz kombinować z dolotem jeśli masz seryjny.
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
Stolarz_ga
10-04-16, 18:31
mam ten sam silnik i też po remoncie ten dźwięk jest mniejszy niestety choć miąłem d16z6 i tam go było słychać bardziej ;\ fakt faktem d16z9 5km więcej :D