Zobacz pełną wersję : wskaznik paliwa
zieliniaczek
18-08-08, 23:44
honda civic 6gen 1,5 vtec swiec sie tam keidys rezerwa? i jak ponizej stanu opada na sam dol nizej niz znaczniki czy mi sie spalila bo nie chce ryzykowac i zaciagac syfy ze zbiornika....
Mogla sie spalic. W 6gen. 3D tak mi sie wlasnie stalo.
skolopendra
19-08-08, 11:01
albo jej wcale nie ma tak jak u mnie
zieliniaczek
19-08-08, 16:38
to zostaje tylkoo dobranie sie do licznika i sprawdzenie czy ta zaroweczka dziala.... lipa:(
no a jeszcze napiszcie czy jak rezerwa sie wam zapala to gdzie? jak juz opadnie i wskazowka lezy na tych bialych kreskach? czy nizej?
W 6gen. 3D i 7gen. 3D zapala się zanim jeszcze wskazówka dojdzie do dolnej kreski...z reguły tak 2mm ponad nią.
zieliniaczek
19-08-08, 17:54
dzieki czyli raczej dala ciala lampka
hehe... ja tez myslalem ze u mnie poszla... ale okazuje sie ze swieci jak wskazowka calkowicie zejdzie na dol (ponizej 0).. nie sprawdzalem ile przejade na takiej ilosci paliwa bo zawsze mialem stacje w promieniu ok 5 km...
u mnie ta żaróweczka zapala się jak wskazówka praktycznie leży już na samym dole... dodatkowo zmienia się jej intensywność świecenia.
jeśli musisz próbować kilka razy odpalać samochód lub długo krecić zeby opalić auto i wskazówka jest przy minimum, a kontrolka się nie świeci to albo jej nie masz albo jest przepalona