PDA

Zobacz pełną wersję : Wentylator

Damian11
01-04-16, 19:04
Witam jestem posiadaczem civic 1.8 2007r 4D
Mam pytanie odnosnie dzialania wentylatora
Dzisiej zauwarzylem ze samochod gdy go odpalam jest jeszcze na ssaniu a wentylator wlacza sie od razu czy wszystko jest okj jest to moja pierwsza honda.
Podkreslam samochud jest zimny. Czy to jakis czujnik?

zyga502
01-04-16, 21:53
Witam jestem posiadaczem civic 1.8 2007r 4D
Mam pytanie odnosnie dzialania wentylatora
Dzisiej zauwarzylem ze samochod gdy go odpalam jest jeszcze na ssaniu a wentylator wlacza sie od razu czy wszystko jest okj jest to moja pierwsza honda.
Podkreslam samochud jest zimny. Czy to jakis czujnik?

a klima jest wtedy wyłączona?

Damian11
04-04-16, 13:12
Wlasnie ta klima o to chodzilo wystarczylo wylaczyc klime

kjamnik
04-04-16, 18:38
też tak mam i nie wiem czy to normalne, że po uruchomieniu silnika od razu praktycznie włącza się wentylator mimo iż ciecz w układzie chłodzenia nie jest ciepła. Możecie powiedzieć jak jest w Waszych civicach? Auto mam od 2 tygodni i nie znam go praktycznie.

zyga502
05-04-16, 15:56
też tak mam i nie wiem czy to normalne, że po uruchomieniu silnika od razu praktycznie włącza się wentylator mimo iż ciecz w układzie chłodzenia nie jest ciepła. Możecie powiedzieć jak jest w Waszych civicach? Auto mam od 2 tygodni i nie znam go praktycznie.

zapytam znowu,klima jest wtedy na OFF?

kjamnik
06-04-16, 12:56
klima jest włączona (albo w automacie). Jak tylko dam na OFF to wentylator wyłącza się. Poza tym pomimo iż wczoraj napełniałem klimę i szczelność była sprawdzana to z nawiewów wcale nie leci zimne powietrze tylko praktycznie zwykły nadmuch. Może ktoś miał podobne problemy? Czy to jakiś czujnik czy raczej sprężarka klimatyzacji albo jakieś inne ustrojstwo???

zyga502
06-04-16, 17:25
klima jest włączona (albo w automacie). Jak tylko dam na OFF to wentylator wyłącza się. Poza tym pomimo iż wczoraj napełniałem klimę i szczelność była sprawdzana to z nawiewów wcale nie leci zimne powietrze tylko praktycznie zwykły nadmuch. Może ktoś miał podobne problemy? Czy to jakiś czujnik czy raczej sprężarka klimatyzacji albo jakieś inne ustrojstwo???

co do wentylatora ,który się włącza ,nawet na zimnym silniku ,to działa on ,gdy włączona jest klima,co do ciepłego powietrza,to kiedy ją włączasz ,ile od momentu odpalenia silnika i temperatury na zawnątrz,poszukaj o poczytaj na forum ,jest mnóstwo info na temat klimy

Damian11
07-04-16, 01:04
Witam u mnie problem sie rozwiazal jak wylaczylem klime tz wieczorem jak gasilem auto mialem wlaczona klime rano jak odpalalem tez byla wlaczona a wiec wiatrak odrazu sie zalaczal wystarczylo wylaczyc klime i wszystko jest okj

Sprawdz ta klime czy jak gasisz auto jest wlaczona poprostu wylacz ja musi byc ac off na wyswietlaczu

00J23
02-06-16, 21:00
Klima musi być wyłączona.