PDA

Zobacz pełną wersję : CivicVII Coupe - polift a przedlift - swap przodu, zawieszenie, pas przedni

dawidos266
31-03-16, 23:34
Witam !
Potrzebuję informacji na temat przodu do Civica VII Coupe.
Czy sanki zawieszenia, pas przedni i reszta wzmocnień są takie same w obu modelach, tzn przedlift i polift ? Czy po zamontowaniu w polifcie pasa przedniego z przedlifta uda mi się normalnie bez żadnych przeróbek pozakręcać wszystkie elementy (maska, zderzak, lampy, błotniki) ?
Sedan a coupe po lifcie jeśli chodzi o przód to są jakieś znaczące różnice czy elementy normalnie można przekładać ?
Fajnie by było jakby ktoś podpowiedział co nieco.

mlawa85
01-04-16, 06:44
sprobuj napisac do uzytkonika dizelweb, on robil taka przekladke.

marrccin
01-04-16, 17:25
Jeśli wyciągniesz takie informacje podziel się z nami :) sam od czasu do czasu myślę by ze swojego przedlifta zrobić polifta (i właśnie raczej z sedana, bo łatwiej dostępny).

drevan
03-04-16, 09:09
LISTA CZĘŚCI DO KONWERSJI PRZODU W EM2 NA FL:
- zderzak
- grill
- błotnik ze ślizgami
- maska
- reflektory ze ślizgami
- gniazda (oprawki) HB3 i HB4 (po 2 sztuki)
- nadkola (informacja do zweryfikowania)

ELEMENTY DO PRZEROBIENIA:
- rozwiercenie górnego mocowania błotnika na podłużnicy (element bliżej reflektora) i przestawienie w miejsce zgrania się otworu w błotniku poliftowym
- wypięcie gniazda (oprawki) H4 i montaż w jego miejsce gniazd HB3 i HB4

Elementy w nadwoziu sedan i coupe (potrzebne do niniejszej konwersji) są takie same, więc śmiało można kompletować części z obu modeli.

kornikz
29-08-17, 12:34
Witam wszystkich. Odświeżam temat z racji upewnienia się. Mam uszkodzony pas przedni okolic chłodnicy i reflektora em2 polift. Z racji tego, że aktualnie nie mogę znleźć pasa z polifta ani coupe ani sedana to bez problemu mogę przeszczepić z przedlifta? Szukając po internecie poszczególne częsci pasa mają inne oznaczenia i są przypisane albo 2001-03 albo 2004-05. Na oko niby wygląda tak samo.