Zobacz pełną wersję : Terkot prawego koła
rafik54321
26-03-16, 11:59
Witam. Z dziwnych powodów terkocze mi coś z prawego przedniego koła. Pierwsze co "przegub" więc poleciał do wymiany, ale o dziwo nie... Dalej terkocze... Wystarczy odpalić, a już to słychać, jak się doda gazu (powyżej 1-1,2tys RPM) to milknie... Słychać to zwłaszcza na zimnym. Lubi też terkotać na zakrętach w lewo, ale tylko na tych ostrzejszych jak się amortyzator ugnie... Sprawdzałem plastiki, i nigdzie nie ma zbytnio luźnych... Osłona katalizatora też jest dość sztywno...
Ma ktoś pomysł co go może boleć?
rafik54321
26-03-16, 14:04
Wydaje mi się że raczej nie, gdyż lewa półoś jest nawet luźniejsza i nie terkocze... :/
Chyba będę musiał wyjąć całą półoś i wtedy spróbować odpalić... Może zamilknie i będzie przynajmniej wiadomo gdzie szukać... Jednak znowu czy przegub wewnętrzny może terkotać na postoju? Przecież on się wtedy wcale nie obraca...
Ale jeśli ktoś ma jakieś inne pomysły to czekam...
ZAKOŃCZENIE
Problem rozwiązany :) ... O dziwo, powodem nie był ani przegub, ani nic z mechaniki właściwej. Powodem był - tłumik środkowy XD, jedna z gum była strzelona i tłumik na niskich obrotach drżąc uderzał o nadwozie... Może komuś się przyda...