Zobacz pełną wersję : Przegub
Cześć Wam
śmigam sobie 5D z 2002 i padł mi przegub chyba w lewym przednim kole (mocno stuka gdy skręcam i przyspieszam jednocześnie). W związku z tematem dwa pytania - czy to coś co trzeba zrobić na szybko? Jeżdżę z tym już trochę, do tej pory stukało tylko jak skręcałem w lewo, teraz zaczęło i w prawo - zastanawiam się czy muszę to zrobić szybko bo mi coś grozi podczas jazdy, czy jak spokojnie kasę znajdę. Drugie pytanie - oba przednie trzeba wymienić, czy starczy jedno, to uszkodzone?
Dzięki i pozdro,
zielnik
jesli zaczelo stukac jak skrecasz i w prawo, to prawdopodobnie stuka tez z drugiej strony. Najlepiej sie wsluchac z ktorej strony slyszysz. Moze ktos stanac na zewnatrz i posluchc a ty to wywolaj
Dodam od siebie, ze jesli to przegub to moze cie zatrzymac po kilku dniach, kilku tygodniach, badz kilku miesiacach :) loteria
Mnie na razie nie zatrzymało po 2 m-cach, ale stuka już strasznie, więc ja na pewno muszę wymienić na dniach, bo za długo z tym zwlekałam. Mi stuka już przy skręcie i w prawo (bardziej) i lewo (mniej).
analyzer64
24-03-16, 19:28
Mnie na razie nie zatrzymało po 2 m-cach, ale stuka już strasznie, więc ja na pewno muszę wymienić na dniach, bo za długo z tym zwlekałam. Mi stuka już przy skręcie i w prawo (bardziej) i lewo (mniej).
W takim przypadku to zmieniałbym od razu.
bunkerites
28-03-16, 10:54
A mi cos stuka podczas ruszania do przodu jak i do tyłu.Stuka na kolach prostych.Bylem u trzech diagnostów i każdy mówi że nic nie widzi....Cuda
A mi cos stuka podczas ruszania do przodu jak i do tyłu.Stuka na kolach prostych.Bylem u trzech diagnostów i każdy mówi że nic nie widzi....Cuda
Widać diagnosci z powołania !
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka
tez mam tak przy ruszaniu na prostych, diagnosta powiedzial ze to sworzen na wachaczu, tylko u mnie to bardziej skrzyp niz stuk, mam pytanie w zwiazku z tym, czy sworzen na zwrotnicy to co innego niz ten na wachaczu?
Mi wczoraj mój wymienił oba zewnętrzne przeguby (nareszcie) i w końcu błoga cisza. Przestało tuk-tukać/stukać na zakrętach.
bunkerites
30-03-16, 16:34
Sworzen mam wymieniony.Obstawiam poduszke skrzyni
Witam po latach. Przy wymianie swożnia z lewej strony wylazł mi przegub wewnętrzny. Macie jakiś patent żeby włożyć go na swoje miejsce? Nie mogę półosi włożyć dopchnąć na miejsce
Ten sam temat. Poradziliście sobie jakoś z tym?
Temat jest dosyć dobrze opisany tutaj - https://mttp.pl/
Ale nadal mamy wątpliwości. Jak do tego podejść?
Co jest na czasie?