Zobacz pełną wersję : Accord v gen nie odpala
witam mam Accorda v f20z1 i problem przez który tracę włosy na głowie, paliwo jest i podaje, iskra jest na każdej świecy, rozrząd sprawdzony jest fabryka, wyłącznik uderzeniowy OK, a fura nie odpala... nawet na plaka już nawet pryskałem mgiełką paliwa w dolot i nic nawet nie zagada ani pyrtnięcia, kompresja po 13bar na tłoku, coś ktoś jakieś pomysły co można jeszcze sprawdzić ? troche zgłupiałem bo jak paliwo podaje iskra jest to chociaż coś powinien zaskakiwać a tu nic
Kiedyś tak miałem jak u gościa wymieniałem świece i przewody zapłonowe właśnie w takim accordzie,po wymianie nawet nie chciał pierdnąć żaden cylinder. Okazało się że pomyliłem kolejność zapłonów (przewody na kopułce) wstyd jak cholera :p
Tak tylko ze auto zgasło w czasie jazdy więc kable były ok, zgasł i kaplica nie odpala
Ludzie k. co wy macie z tym plakiem :)???? Samostart kosztuje kilka złotych. Plak na 99% ma silikon = sonda lambda kaputt.
Jeśli jest ciśnienie paliwa i świece mokre to sprawdź lampą stroboskopową, czy zapłon jest w odpowiednim momencie, a przy okazji dowiesz się czy w ogóle masz iskrę na wkręconych świecach. To że widać iskrę na wykręconej świecy to nie musi znaczyć, że iskra przeskakuje w cylindrze przy ciśnieniu sprężania, bo przez ciśnienie ma trudniej.
Aparat padł na 100% zamówiłem drugi używany i też był uszkodzony to mnie zmyliło -.- temat do zamknięcia ;p