Zobacz pełną wersję : Wybita tylna szyba
Witam,wczoraj jakieś skur**syny wybiły mi szybę tylna.:((Civic Vi 5d polift)I to rodzi sie moje pytanie wymieniać samą szybę czy całą klapę z szybą? z tego co patrzałem na allegro są do dorwania ale w innym kolorze niż czerwony.wymieniał ktoś może i ma doświadczenie w takim temacie.
Z góry dziękuje za pomoc.
1. Tylną szybę wymienisz w ciągu jednego dnia, nt. kosztów wymiany tylnej nie napiszę, przód to ok.150 zł (+cena szyby, w zależności czy nowa czy używka)
2. Taniej kupisz całą klapę, ale albo będzie daleko (więc nie sprawdzisz jej stanu na 100%, np. rdzy na rancie), albo coś się może stać w transporcie. Za to sam wymienisz (trochę łatwiej niż samą szybę, choć to drugie też przecież robią ludzie nie roboty). No i jeśli ma być "w kolor bez malowania" to trzeba cierpliwości.
Bo możesz kupić np. taką, ale dojdzie koszt lakieru: http://olx.pl/oferta/tylna-klapa-gola-z-szyba-honda-civic-6-CID5-IDdPpHh.html#6fb83b58bb
Jeśli Ci się spieszy i koszty mają mniejsze znaczenie, a całą klapę masz w bdb stanie - jedź tam gdzie wymieniają szyby. Jeśli możesz poczekać - poluj na kompletną klapę.
Ok dziękuje Radzyn za rozjaśnienie sytuacji.Jedzie do mnie już klapa z spoilerem,ma malutkie wgniecenie przy rancie i rysy.ale i tak bd szła do malowania wiec mnie to nie razi.( nie dostane w kolorze bo lakier to jakiś wiśniowy kolor nie z tego modelu )
tylko oby szyba grzała, czesto są druty poprzerywane/poprzepalane :p