Zobacz pełną wersję : Problem z tapicerką i dystansem 165mm VIgen ek3
Witam,
kupiłem dystanse pod głośniki 165mm do ek3 sedan,
http://allegro.pl/dystanse-mdf-honda-civic-ej9-ej6-1995-2001-165mm-i5751300679.html
otwory w dystansie i drzwiach pasują do siebie ale mam problem z założeniem tapicerki.
Wyciąłem koszyk pod oem głośnik tyle ile się dało ale boczek nie dochodzi do drzwi, opiera się na dystansie i odstaje od drzwi ok. 3cm.
Ma ktoś jakieś wskazówki jak to zamontować żeby wszystko pasowało?
Dziwisz się? Ja kiedys w VI gen. zamontowalem plastiki na dystansie 2cm na styk, a Ty kupiles 3cm... :D Po prostu są za wysokie.
dzieki za konkretna odpowiedz.
kupilem takie jakie byly dostepne i teoretycznie mialy pasowac p&p
, teraz przegladalem allegro i nie znalazlem zadnych 20mm, chyba pozostaje przyciac te co mam...
Spróbuj zamontować je niżej/wyżej lub prawo lewo to może zaskoczy w to miejsce gdzie wyciales koszyk. :)
Wymierz o ile są za wysokie odrysuj linie, w imadło, szlifierka kontowa i odetnij to co nie potrzebne.
Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka
boczek nie dochodzi do drzwi, opiera się na dystansie i odstaje od drzwi
Ty ten dystans dajesz między boczek a blachę??? Zamontuj go po zewnętrznej stronie boczku.
Ty ten dystans dajesz między boczek a blachę??? Zamontuj go po zewnętrznej stronie boczku.
Chyba nie wiesz co piszesz, jak mam niby zamontować do boczku? zewnetrzna strona jest od strony kabiny tak dla jasności.
Poza tym jak przykrece dystans do boczku to jak mam przykrecic głośnik...
firstborne
22-03-16, 11:45
Też miałem ten problem, rzeźby od cholery bo raz, że te dystanse są za grube (mógłby być o 1cm mniej), a dwa trzeba wyciąć nie tylko sam koszyk ale tez praktycznie całość dookoła by jedynie zaczepy na maskownicę się ostały (i to nie wszystkie). Musisz idealnie utrafić z dystansem w środek wyciętej tapicerki, żeby nigdzie nie zachodziło. Załóż boczek i przyłóż dystans, zorientuj się ile trzeba jeszcze wyciąć by dystans bez oporów przechodził przez boczek do blachy, odpowiednio go wycentruj i przykręć.
Chyba nie wiesz co piszesz, jak mam niby zamontować do boczku? zewnetrzna strona jest od strony kabiny tak dla jasności.
Poza tym jak przykrece dystans do boczku to jak mam przykrecic głośnik...
Spoko spoko :) no od strony kabiny. Sam tak mam u siebie, dystans przykładasz do boczku, na dystans głośnik i całość przykręcadz do boczku wkrętami. Tylko kosz musiałem przyciąć a tak to 10 min. roboty. Maskownic oem nie zakładałem bo musiałbym je ciąć, założyłem te, które były dołączone do głośników. Wszystko jest szczelne i akustycznie nie mam zastrzeżeń.
Rodzi się pytanie, to na ch$# mi te dystanse? Ano po to, że bez nich musiałbym wyciąć taki kawał kosza, że już nic by przed wodą nie chroniło.
Sprawa zalatwiona, zrobil tak jak pisal firstborne, wycialem koszyk pod oem glosnik ile tylko moglem, dystans z gosnikiem siedzi idealnie i oemowe maskownice zostały na miejscu.
Jutro wrzuce zdjecie jak to wyglada.
Sprawa zalatwiona, zrobil tak jak pisal firstborne, wycialem koszyk pod oem glosnik ile tylko moglem, dystans z gosnikiem siedzi idealnie i oemowe maskownice zostały na miejscu.
Jutro wrzuce zdjecie jak to wyglada.
Można te foto?