PDA

Zobacz pełną wersję : D15Z6... brak mocy, dziwne drgania

creamono
19-03-16, 08:01
Witam

Od niedawna jestem posiadaczem EK3 1999r w sedanie, z silnikiem o którym dosłownie śniłem. Auto ma przebieg 173tyś km. Dotychczas zrobiłem nim ponad 600km. Wczoraj zrobiłem ponad 30km, zostawiłem auto na podjeździe żeby później na noc schować do garażu. Wsiadam, odpalam i jakoś dziwnie silnik chodzi, czuje jakby delikatne drgania, myślę sobie, że może zimny. Dzisiaj rano odpalam i znowu to samo, ale przejechałem kilkaset metrów i samochód jakby nie miał mocy. Drgania nadal czuć, silnik nieco głośniej chodzi no i na neutralnym biegu ma może z 600-700obr. Bardzo dziwne, wszystko dzień wcześniej śmigało jak ta lala a teraz nie ten samochód. Obawiam się najgorszego. W aucie było wszystko robione, żadna kontrolka nie świeci.

Dziękuję za każdą podpowiedź i pomoc.

firstborne
19-03-16, 10:57
Możliwe, że nie korzysta ze wszystkich cylindrów. Sprawdź świece, czy nie są zalane w oleju. Aparat zapłonowy też bym przejrzał.

creamono
19-03-16, 19:01
Dzięki. Nawet nie miałem czasu przed robotą spojrzeć pod maskę... wstyd Panowie.
Okazało się, że kabel zapłonowy pogryziony... cholerne kuny, dopadne zabije a zwłoki powiesze pod maską.