Zobacz pełną wersję : Honda Logo swap D13B7 na D14A3/4
Witam. Silniczek od logosa zakończył już swój żywot i zastanawiam się czy dało by radę przerzucić słupek od D14A3/4 na osprzęcie i komputerze od logosa. Konstrukcyjnie wydają się być identyczne, z tym, że logo ma głowicę 8v i sondę lambda 4 żyłową (komputer p7a i jest to najprawdopodobniej obd2b). Z góry dziękuję za wszelaką pomoc.
slupek d14 i kompa od d14z1 lub z2 przelutowac plytke immo ze swojego kompa i powinno byc git obd to samo co w logo ewentualnie mam kompa p2y na obd2b jakbys chcial d15z6 zaaplikowac wiazka pasi tylko kabelek do vteca sie doklada i jeden od krokowego no i ssacy musi byc na 2 pin krokowy
Właśnie zaobserwowałem, że najbardziej zbliżone do d13b7 jest d14z2, trzeba będzie jeszcze pewnie przełożyć kolektor od z2 bo ten z b7 jest do głowicy 8v i ma mniejsze okrągłe kanały dolotowe, ale to już wyjdzie w praniu. Natomiast nie wiedziałem, że można przelutować immo dla tego chciałem zostawiać kompa od b7, ale skoro tak mówisz to sprawa jest już załatwiona. Dzięki za pomoc :)
Pomyśl o D15Z6. W budzie logo przyspieszenie będzie niezłe a spalanie w trasie może zejść nawet do 4,5l/100km przy spokojnej jeździe.