Zobacz pełną wersję : Na co zwrócić uwagę podczas zakupu Civica.
Byłbym bardzo wdzieczny gdyby ktoś pomógł mi i powiedział na co i jak zwrócić uwage przy oglądaniu Civica.
Chodzi mi konkretnie o model EJ9 z silnikiem B16A2.
Mam zamiar obejrzeć takiego Civica w najbliższym czasie http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C610234
A może ktos jest w stanie powiedzieć mi coś o nim z samych zdjęć opisu lub ceny.
EJ9 nie wychodził z B16A2...
auto jest z krakowa, ty jesteś z krakowa - przejedź sie i obejrz, na zdjęciach wygląda ok.
Do Pati
Jeśli chodzi o oznaczenia to mogłem sie pomyliś nie znam sie na tym po prostu wywnioskowałem ze silnik 1,6 160km ma takie same oznaczenia nie zależnie od modelu. Jeśli mozęsz to napisz mi jakiego oznaczenia mam sie spodziewać na tym silniku i najlepiej w jakim miejscu jest ono umieszczone bo to tez chciałbym zobaczyć przy oglądaniu auta.
Do mighty
Oczywiście autko zamierzam obejrzeć, ale właśnie dlatego chciałbym poznać jakieś szczegóły na które powinienem zwrócić uwagę (na przykłąd w jakich miejscach może pojawić się rdza, lub jakieś charakterystyczne elementy które mogą świadczyć o malowaniu auta) jednym słowem po prostu chciałbym mieć jakąś wiedze zanim obejrze to auto:)
Ewentualnie interesują mnie opinie czy wogóle warto kupować ten model z tym silnikiem:)
B16A2 to oznaczenie silnika i takie powinno być.
EJ9 to oznaczenie budy z silnikiem 1,4. w tym egzemplarzu powinno być EK4. Jeśli to Twoja pierwsza honda, a ten samochód to dobrze zakamuflowana mina, to masz dużą szansę się na nią wpieprzyć. Weź kogoś kto się zna.
[ Dodano: Sob Paź 29, 2005 8:51 pm ]
kupować warto oczywiście, ale tylko pod warunkiem, że jest to oryginał, nieprzekładany i nie składany z kilku.
jak uzyjesz opcji szukaj to dowiesz sie bardzo duzo o tym modelu jak i o tych rzeczach ktore cie interesuja wystarczy poszukac
Ja bym zobaczyl to autko z kazdej strony pincet razy. Cena jest conajmniej lekko podejrzana... :P
Do Pati
Heh to widze że popełniłem kategoryczny błąd z oznaczeniami ale to przez to ze jak szukałem takiego modelu tu na forum to trafiłem na właśnie tak oznaczony samochód ale był on po swapie silnika:D Dzieki Pati teraz bede wiedział jak znaleźć cos na forum bo wcześniej szukałem po tamtych oznaczeniach.
Do Rikko
Pierwszą rzeczą którą zrobiłem było oczywiście przeszukanie forum dopiero potem napisałem posta.
Do pirus
No właśnie tak przeglądajac ogłoszenia napotykam na takie hondy ale raczej ponad 20k i stąd tyle moich niepewności.
A teraz pytanko które mi sie nasuneło
Dotyczy ono tej "chromowanej" ramki wokół przedniego grila czy taka włąśnie ma być w tym roczniku i tym modelu bo zauważyłem że nie zawsze ona taka jest. I czy może sa inne charakterystyczne części które mogły by świadczyć o tym że są nieorginalne i przełożone z innego modelu.
to jest wersja civa 96-98 czyli na waski grill od 99-00 maja szerszy
a co do ceny to jeszcze musisz doliczyc sobie oplaty czyli wyjdzie gdzies w okolicach 20 tys
Samochodzik prezentuje sie niezle, aczkolwiek cena wychodzi troche za niska /jeszcze jest do negocjacji/, z oplatami zamkniesz sie w okolicach 18-19k, zwazywszy na to ze rozrzad ponoc jest wymieniony, podobnie jak i filtry i oleje. Sam takiej szukalem i znajdowalem modele powyzej 20k, wiec troche mnie ta cena jednak dziwi... Dlatego stanelo na tym ze sprowadzilem anglika 5d z 1996r. z wszystkim za 15k, i jesli okaze sie ze z ta Honda wszystko jes tw porzadku i naprawde tyle kosztuje to sie troche wkurze ;), ze lepiej nie szukalem :D. Pozdro
a ja moge powiedziec, ze nie ten dzial na takie pytania
na HydePArk jest temat o tym na co warto zwracac uwage przy zakupie auta
oraz drugi temat, gdzie wrzuca sie linki z ogloszeniami i z zapytaniem o konkretny egzemplarz
wiec nie widze sensu dyskusji na ten temat w tym miejscu
VTC