Zobacz pełną wersję : poprawa nagłośnienia :-) coś basowego na tył auto
witam wszystkich i prosze o pomoc
a więc z przodu posiadam dwa głośniki firmy dls jedno drożne i do tego 4 piszczałki a z tyłu posiadam głośniki infinity 2-drożne 165mm. głośniki mam podpięte pod wzmacniacz magnata classic 360 a piszczałki bezpośrednio pod radio alpine. Teraz co do tego nagłośnienia to gra całkiem nieźle (chociaż głośniki nie są pierwszej nowości i wypadało by je wymienić) ale brakuje mi basu i teraz według was lepiej wymienić wysłużone głośniki które mam z tyłu i grają dość nieźle na jakieś basowe czy lepiej kupić skrzenie lub tube?? ja myślę nad zakupem skrzyni BLAUPUNKT GTB 1200 co o niej sądzicie i co byście mi poradzili zeby poprawić to nagłośnienie?
pozdrawiam i dzieki za pomoc
chciałbym to zrobic jak najtaniej i jak najlepiej :-)
generalnie liczyłem tak kolo 200 zl na jakąś tube lub skrzynie
to niestety nie polecę Ci nic w tych pieniądzach z pełną odpowiedzialnością. Sam głosnik to powyżej 250PLN
to powiedz co bys mi polecił
kasa wieksza jest do załatwienia ale generalnie szkoda mi kasy w auto dużo inwestować
to mozesz spróbowac z takim czyms http://www.allegro.pl/item413416188_potezna_skrzynia_basowa_250w_wzmacni acz_nowe_.html
to mozesz spróbowac z takim czyms http://www.allegro.pl/item413416188_potezna_skrzynia_basowa_250w_wzmacni acz_nowe_.html
nie warto tego kupować, jeśli chcesz jakiś w miarę dobry sprzęt to musisz liczyć te 450zł minimum (skrzynia+wzmak)
nie warto tego kupować, jeśli chcesz jakiś w miarę dobry sprzęt to musisz liczyć te 450zł minimum (skrzynia+wzmak)
ale ja wzmacniacz juz mam
potrzebuje sama skrzynie
ale ja wzmacniacz juz mam
potrzebuje sama skrzynie
jak masz wzmaka to poszukaj jakiejs tuby pod ten zmak zalezy jeszcze czy ma nap[edzac tylko tube czy cos jeszcze
EarthQuake DB-10 daje rade ;)
więc napisz też jaki masz wzmacniacz i do jakiej muzy chcesz tego suba?
MaTeUsZ_V212
17-08-08, 19:21
Sam mam dylemat na subem. Słuchał ktoś EarthQuake DB-12 albo tego http://www.allegro.pl/item414054762_mistrz_swiata_w_db_drag_ground_zero_ 400w_rms_ss.html?
no i lepiej kup cos dobrego i nawet drozszego niz chciales bo przeciez skrzynie i wzmaki mozesz zawsze przekladac do kolejnego samochodu, wiec kupic raz a dobrze a nie jakies piszczalki z allegro za 200zl (cala skrzynia z obiciem, glosnikiem, maskownnica itd) gdzie wstyd to wlaczyc i komus pokazac (bo za 200zl to nawet dobrego glosnika nowego sie nie kupi).
no i lepiej kup cos dobrego i nawet drozszego niz chciales bo przeciez skrzynie i wzmaki mozesz zawsze przekladac do kolejnego samochodu, wiec kupic raz a dobrze a nie jakies piszczalki z allegro za 200zl (cala skrzynia z obiciem, glosnikiem, maskownnica itd) gdzie wstyd to wlaczyc i komus pokazac (bo za 200zl to nawet dobrego glosnika nowego sie nie kupi).
stary zdziwilbys sie mam w essim sprzet wart z moze 600 zl ale slychac mnie juz z ok.500 metrow i czyste brzmienie jest
więc napisz też jaki masz wzmacniacz i do jakiej muzy chcesz tego suba?
Magnat classic 360 i pod niego mam juz podpięte głośniki wszystkie
stary zdziwilbys sie mam w essim sprzet wart z moze 600 zl ale slychac mnie juz z ok.500 metrow i czyste brzmienie jest
no wiesz dla mnie byc slyszanym nawet z kilometra to nie jest wyznacznik dobrego grania. pozatym jesli masz sprzet za 600zl (czyli sprzet to radio-wzmak-przod odseparowany-tyl sub) to nie obraz sie albo ten sprzet jest z lewego zrodla albo mamy skrajnie rozne pojecia co do czystego brzmienia. Bo za 600zl zrobic caly sprzet to nic dobrego z tego nie bedzie (nawet radio marki biedronka to koszt okolo 150zl itp.) no chyba ze majac na mysli sprzet pisales tylko o subie, tak wiec sadze ze 600 to bardzo dobra cena, glosnik do 500 i 100 na profi obudowe z mdfu.
Db12 stara dobra konstrukcja, ground zero robi dobre piece lecz nie jestem przekonany do subów (nie słyszałem tego modelu).
Re audio z czystym sumieniem mogę polecić SR-12D2.
Blondyn988
19-08-08, 11:41
tylko napisz teraz czy te głośniki infiniti masz w półce z tyłu czy w drzwiach!?!?!Bo jeśli w półce to masz problem albo zrezygnujesz z tych dwódrożnych i je wyrzucisz bo od "podmuchu wiatru" z tuby czy skrzyni beda Ci one pierdziec ,lub kupisz nowe głośniki do kabiny.Ja miałem w półce trzydrożne clariony no i niestety po wsadzeniu do bagaja band-passa:) musialem je sprzedać.Chociaż miałem już myśli nad tym żeby te w półce od środka zabudowac, lecz na tym myśleniu sie skonczyło:)pozdro
mam coupe 5 generacji i te głośniki infinity mam w półce z tyłu
mówisz że będą pierdziały jak włożę skrzynie w bagażnik??
Blondyn988
19-08-08, 15:24
no chyba ze sobie je jakoś obudujesz od strony bagażnika tylko to niejest takie hop siup :p
dzisiaj może jeszcze albo jutro przyjdzie mi skrzynia blaupunkta wiec sie przekonam jak będzie z tym pierdzeniem głośników
Kolego Damian.N ja mam skrzynie blaupunka GTB 1200 jeszcze w starej szacie i do tego wzmak GTA460 skrzynka podpieta tylko do tego pieca i nic wiecej zmostkowana i gra rewelacyjnie, a stacja robocza pioneer deh6900ub ... Takze nad ta skrzynia sie zastanow polecam !! juz mam ja a ponad 2 lata i gra rewelacyjnie nadal !! pozdrawiam i czekam na info co kupiles!
Kolego Damian.N ja mam skrzynie blaupunka GTB 1200 jeszcze w starej szacie i do tego wzmak GTA460 skrzynka podpieta tylko do tego pieca i nic wiecej zmostkowana i gra rewelacyjnie, a stacja robocza pioneer deh6900ub ... Takze nad ta skrzynia sie zastanow polecam !! juz mam ja a ponad 2 lata i gra rewelacyjnie nadal !! pozdrawiam i czekam na info co kupiles!
dzieki za doradzenie a skrzynie blaupunkta gtb 1200 zamówiłem już w niedziele
w zmacniaczy magnata classic 360 tez zmostkuje i myślę ze tak źle nie bedzie :)
eee nie powinno zle byc ;) a jaka stacja robocza ??
radio jakie posiadam to niestety stare alpine i myślę na kupnem nowego i nie mogę sie zdecydować jakie kupić ;/
skrzynia mi przyszła parę dni temu i jak narazie jestem z niej zadowolony ;-)
a radio mam dokładnie takie
http://www.audiophile.pl/p/360_alpine_cdm-7859rb