Zobacz pełną wersję : Zalewa d16 powyżej 2 tys obrotów gaśnie
Witam mam takie szybkie pytanie auto civic coupe 6g świeżo poskładany silnik d16y7 głowica y8 ssak d16z6 ecu p2p auto na wtryskach z y7 nie odpala wogóle na wtryskach 310 cc z h22 odpala powyżej 2 tys obrotów gaśnie ktoś wyjaśni o co chodzi bo mi już ręce opadają Emotikon tongue
z góry dziękuje za odpowiedz Emotikon smile
Wtryski y7 to ponoc 190,
w silnikach vtec powinny byc 240.
no właśnie też tak słyszałem ale te z y7 by były na tyle słabe że nawet by nie odpalił ?
Nie mam pojęcia,
ale na początek bym zaczął od wtrysków, skoro na zaduzych zapalila, wiec paliwo i iskra jest.
po nagrzaniu auto faluje po zgaszeniu i próbie ponownego rozruchu nie odpala co to może być hmm...
Sprawdż czujnik temp ten koło aparatu zapłonowego.
P2P to jakie ecu? OBD2? Z jakiego silnika?
Podłącz komputer OBD1 i odpal.
p2p to ecu obd2 z d16y8
Tomku za dużo rzeźby z podłączeniem ecu obd1 zwłaszcza że to auto to ma być dupowóz bez większych inwestycji a takie przejście to min 500 zł
po podmianie wtrysków na 240 cc obd2 auto nie odpala
To jak Ty chcesz tym jezdzic jak tu kazda rzecz z innej paki. Trzeba wgrac odpowiednia mape a przejsciowki niewiele ponad 100 zl, chyba ze sam zrobisz
Pomimo ze wtryski 190cc sa za słabe to auto powinno normalnie odpalać, są tylko problemy z wolnymi obrotami. Z czego jest aparat ?
No to sie zdecyduj :) Do vteca musi byc aparat z vteca czyli z6/y8 a nie y7.
Skoro po rozgrzaniu nie odpala to sprawdz czy jest iskra czy moze ucieka.
aparat jest y8 przed chwilą sprawdziłem iskra nie ucieka ewidentnie problem jest ze sterowaniem dawką paliwa
Cos zle podlaczyles, sprawdz map sensor, tps, iat. Moze zamienione wtyczki wtryskow miejscami, moze kable zaplonowe zle podlaczone, moze rozrzad przestawiony.
skoro na większych wtryskach pracuje bez zarzutu do momentu nagrzania więc musi być wszystko ok z czujnikami i rozrządem
Albo zaczniesz sprawdzać od podstaw albo będziesz tylko tak trolował na forum ze skoro raz odpalił to musi być okej... nie, nie musi.
dla świętego spokoju sprawdziłem wszystko dwa razy i wszystko było ok :) okaże się w tym tyg wiązka poszła do przerobienia na obd1 dostanie odrazu kompa z odpowiednią mapą jeśli teraz nie pomoże to dopiero będzie zagadka :)