PDA

Zobacz pełną wersję : Chcę kupić Hondę VIII GEN., zna ktoś to auto? Warto?

Strony : 1 2 3 4 [5] 6 7

kermit01
02-10-16, 10:21
To prawda. Rozmawiałem z kolaczkiem z hondy z Wieliczki i mówił, ze takiego boomu to jeszcze nie miał. Góra 48h samochód stoi.

grpi
04-10-16, 12:06
Ja kupiłem ostatnio mój po 3h od wystawienia.
Wczesniej dwa mi zwineli sprzed nosa - byłem zbyt wolny.
Generalnieduze zainteresowanie jest ufokami. No ale co sie dziwić - nie ma alternatywy sensownej.

Lysek_81
04-10-16, 18:40
Ceny UFO generalnie są mega wysokie i tak na prawdę to cena decyduje o tym jak długo samochód się sprzedaje.

najman
17-10-16, 22:20
Ja poluje na coupe oglądałem dzisiaj to http://allegro.pl/honda-civic-1-8-unikat-wersja-amerykanska-i6562729530.html
Automat chodzi bardzo dobrze silnik brudny auto w rodzinie od 2007r najpierw jeździł dziadek potem wnuczka a teraz druga wnuczka. Kierownica powycierana, zawieszenie ok. Czujnika nie miałem wiec nie wiem. Ponoć dziadek miał taka fazę ze ściągnął z USA bo tani dolar był. Nie podoba mi sie kolor auta i tapicerki:) jutro jade oglądać w jedynym słusznym kolorze dla zony czyli czarny:) http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-niepowtarzanal-niezawodna-honda-civic-oferta-prywatna-ID6yB4Zx.html
A w czwartek w Warszawie jade obejrzeć to http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-coupe-1-8-i-vtec-140km-77tys-km-ID6yBID9.html
Ktoś cos o nich słyszał albo wie? Wiadomo jak mi sie sodoba to sprawdzę carfax i bede cos tam wiedział.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

bodziu05
21-10-16, 13:53
Witam! Jak tam te dwie czarne coupe? Warte zainteresowania? Też rozglądam się za VIII w coupe.

najman
21-10-16, 19:50
Daj spokój najlepsza jaka jest to moim zdaniem ta za 14 tysi w manualu od babki która ja ma od 6 lat. Środek super ale na zewnątrz pełno szpachli, trzeba myśle ze 4 tysiące wrzucić zeby to miało ręce i nogi. Reflektory w przednie zaparowane. Nowe tarcze. Przy lekkim hamowaniu telepie kierownica chyba cos z zawieszeniem skoro nowe sa tarcze. Silnik suchy nie kuty. Cała malowana ale w srodku słupków lakier ok

lawapiotr
24-10-16, 16:32
Jakby ktoś szukał mam pewniaka na sprzedanie:
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-salon-rp-super-stan-1-8-i-vtec-bogata-wersja-ID6yCq1R.html#45406471f9
W razie pytań zapraszam do kontaktu

Deadline92
28-10-16, 16:22
Ja od Maja szukam Type S i nadal nie ma nic ciekawego a 5D mnie nie interesuje i jednym słowem dostac tego Type S to jak wygrać w lotto

kuzynabg
28-10-16, 18:37
Ja od Maja szukam Type S i nadal nie ma nic ciekawego a 5D mnie nie interesuje i jednym słowem dostac tego Type S to jak wygrać w lotto

Ładnego Type s, ciężko dostać a jak coś jest to trzeba dać i to spore pieniądze, sam dwa miesiące temu sprzdawałem type s za zaporową cenę każdy mówił..
A poszedł w dwa dni... Ale nie chwaląc sam siebie to był egzemplarz idealny:-)

Deadline92
02-11-16, 12:33
To trzeba było dać mi znać hehe :D

http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-types-140km-lift-lpg-prins-serwis-aso-piekna-ID6yDetw.html takiego znalazłem

pwl
02-11-16, 17:00
Korek od gazu po mistrzowsku zamontowany :D

Deadline92
03-11-16, 11:44
a gdzie ten korek bo nie moge go znalezc haha mi na gazie nie zależy ale znalazłem dość ładne auto

PS. To ta zaślepka na zderzaku pomalowana ? :D

Jeszcze jedno pytanie Autoryzowany Dealer Honda Kolaczek co powiecie o tym gościu z Wieliczki on tam ma dużo Hond ale cena robi swoje

doogson
03-11-16, 18:26
Jeszcze jedno pytanie Autoryzowany Dealer Honda Kolaczek co powiecie o tym gościu z Wieliczki on tam ma dużo Hond ale cena robi swoje
niby pare opinii pozytywnych widziałem ale patrząc na auta przez ostatnie pół roku to mial różne i lepsze i gorsze a ceny raczej wysokie, jak bys był zdecydowany to targuj sie bo z ceny można tam niezle zbić często ale tak czy siak auto trzeba dokladnie sprawdzic

kermit01
03-11-16, 19:21
Ja od niego kupiłem. Jestem zadowolony. Rzetelny , uczciwy gość. Rozmawiać tylko z Grzegorzem, bo jego chyba ojciec to tragedia

Deadline92
03-11-16, 22:58
Aha rozumiem to moze on by mi sprowadził TypeS bo ciezko tu znalezc w dobrym stanie na auto mam 37tys i nie ma nic ciekawego masakra

derekq
04-11-16, 11:53
W najbliższym czasie ktoś sprzedaje samochód: VIII polift, IX do 2013 1.8 z polskiego salonu, bezwypadkowy w bardzo dobrym stanie (wizualnym też :))?
Niestety szukam już 3 m-c i jak na razie lipa.
Jak ktoś ma auto do sprzedania to proszę o info.

kermit01
04-11-16, 16:31
Ta powodzenia. Te samochdy schodzą w 1 dzień, nikt na tacy Ci nie da :)

derekq
04-11-16, 18:37
Ta powodzenia. Te samochdy schodzą w 1 dzień, nikt na tacy Ci nie da :)

Niestety jest tak jak mówisz, czasami nawet szybciej.
Ech zachciało mi się wymiany auta na lepszy :mad:
Niestety nie spotkałem Civica chociaż w takim stanie jaki miałem, każdy twierdzi, że przecież auto jest używane :)

Marcinbts
04-11-16, 20:38
Ktoś może zna to auto z Konstancina? http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-salon-pl-ks-serwis-2006-83km-org-lakier-i-przebieg-5-drzwi-i-wl-ID6yDrZn.html

Wysłane z mojego SM Note 4

Lysek_81
04-11-16, 20:49
Niestety jest tak jak mówisz, czasami nawet szybciej.
Ech zachciało mi się wymiany auta na lepszy :mad:
Niestety nie spotkałem Civica chociaż w takim stanie jaki miałem, każdy twierdzi, że przecież auto jest używane :)

Moge Ci polecic moje poprzednie ufo. Teraz jest w stanie idealnym bo "przecierki" salon "naprawil". Jedynie cena troche duza 44990 za 2009 rok w wersji Sport.

piter7766
04-11-16, 23:17
Moge Ci polecic moje poprzednie ufo. Teraz jest w stanie idealnym bo "przecierki" salon "naprawil". Jedynie cena troche duza 44990 za 2009 rok w wersji Sport.

Oszaleli z tą ceną, ja dokładnie tyle dałem za swojego Type-S plus 2009 ,ale ... 4 lata temu ,też w salonie :confused:

kermit01
04-11-16, 23:19
No nie, 45 to cena której nikt nie da. Za niewiele więcej można mieć CTR.

kjmuszek
05-11-16, 00:49
Dokładasz 20tys i masz nówkę też 1.8, a w podobnej cenie można szukać spokojnie 9gen 2011-2012r.

xadrian
05-11-16, 07:44
Czym podyktowana jest tak wysoka cena ?

Deadline92
05-11-16, 10:29
Mnie tylko Type S interesuje :P po za tym z tą ceną to chyba z ch... spadłeś :D trochę dołożyć i ma sie 9 generacje

Lysek_81
05-11-16, 10:34
Czym podyktowana jest tak wysoka cena ?

Dużo mi za tą Hondę salon zapłacił to teraz dużo za nią wołają. Generalnie jak ja ją sprzedawałem to miałem trzech kupców za 42-43, ale wszyscy mieli po 500 km i każdy bał się przyjechać.
Auto technicznie wzorowe 69tkm przebiegu i od nowości w rodzinie. Zdecydowałem się na sprzedaż tylko dlatego że dużo za nią dostałem.

kermit01
05-11-16, 11:06
Haha, kupców to sie ma jak się ma kasę w ręku :) ale powodzenia, tez dałem więcej niz rynek i nie żałuje.

Lysek_81
05-11-16, 11:14
Ja juz ta Honde sprzedalem do salonu i to oni wolali za nia 45 tys. Zreszta widze ze ogloszenie zniknelo takze samochod tez sie sprzedal, pytanie tylko za lie poszedl :)

doogson
05-11-16, 13:04
Dużo mi za tą Hondę salon zapłacił to teraz dużo za nią wołają. Generalnie jak ja ją sprzedawałem to miałem trzech kupców za 42-43, ale wszyscy mieli po 500 km i każdy bał się przyjechać.
Auto technicznie wzorowe 69tkm przebiegu i od nowości w rodzinie. Zdecydowałem się na sprzedaż tylko dlatego że dużo za nią dostałem.

Fajnie że można sprzedac auto handlarzowi i być zadowolonym , ja zawsze myslałem ze do handlarza to w ostateczności a tu miła niespodzianka, pozdrawiam

kermit01
05-11-16, 15:06
Ale to salon a to co innego. Ale to salon za 45 sprzedał chyba a nie Ty?

derekq
05-11-16, 20:51
Ktoś sam sprowadzał auto dla siebie?
Po 3 m-cach szukania szukania zaczynam powoli myśleć o sprowadzeniu auta dla siebie od autoryzowanego dealera z Niemiec np.:

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Honda-Civic-Lim.5-1.8i-VTEC-Sport-GT-Alu/vhc:car,pgn:4,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:11000_3 _,frn:2009,slt:dealer,ful:lpg!petrol!cng,mlx:10000 0,pwn:96,pwx:147,dmg:false/pg:vipcar/234805607.html

Czy osoba która nie zna się sprowadzaniu aut powinna się za to zabierać, czy powinna odpuścić i np. zapłacić firmie która robi to na co dzień?

Jako ciekawostka, Civic VIII z przebiegiem 1100km:

http://www.mobile.de/pl/Samochod/Honda-Civic-1.8i-VTEC-Sport-erst-1.100km/vhc:car,pgn:12,pgs:10,srt:price,sro:asc,ms1:11000_ 3_,frn:2009,slt:dealer,ful:lpg!petrol!cng,mlx:1000 00,pwn:96,pwx:147,dmg:false/pg:vipcar/234944674.html

Deadline92
07-11-16, 14:45
Przeciez w Polsce masz duzo auto w wersji 5D to po co chcesz ściągać auto z Niemiec ??? jak bys szukał Type S tak jak ja to bym sie nad tym poważnie zastanowił ale 5D wersje idzie lekko znalezc

Omenariusz
07-11-16, 15:54
Hmmm lekko to pewnie że idzie znaleźć raczej ulepa.Znaleźć egzemplarz godny uwagi graniczy z cudem ;) Wiem bo sam zanim znalazłem obejrzałem ok 15 aut

esbe
07-11-16, 18:59
ja mam czerwona gt do sprzedania. Ja mierzylem sam jak kupowalem malo profesionalnym miernikiem i nic nie znalazlem. Ale pozniej byl jeden gosciu, pomierzyl cale auto czujnikiem profesionalnym i wyszlo, ze jedynie maska ponowanie malowana (bez zadnej szpachli) a i tak nie kupili. Jakos specjalnie drogo raczej nie jest : )

http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-okazja-2010r-ufo-1-8-140km-gt-milano-red-ID6yyXm5.html

pwl
07-11-16, 20:02
Ostatnio z Torunia sprzedał się krajowy bezwypadkowy Executive po lifcie ;) Rodzyn jakich mało, uzywanahonda.pl kupił ;) Da się coś kupić dobrego w naszym kraju, trzeba cierpliwie czekać.

derekq
07-11-16, 20:09
Przeciez w Polsce masz duzo auto w wersji 5D to po co chcesz ściągać auto z Niemiec ??? jak bys szukał Type S tak jak ja to bym sie nad tym poważnie zastanowił ale 5D wersje idzie lekko znalezc

Obok mnie był do sprzedania Type-S cały w oryginale, bez wgięć, odprysków, serwisowany w ASO ogólnie fajny tylko, że 3 drzwiowy.
Już miałem trzy drzwiowe auto, troszkę niewygodnie jak się jeździ więcej niż w 2 osoby, dlatego mogę się "pomęczyć" tylko dla Type-R :).

Niestety mam określone wygania odnośnie auta, chce po prostu kupić auto, nie żałować i być zadowolonym.
Oczywiście widziałem fajne auta, mechanicznie w 100% sprawne, serwisowane, w oryginale, ale nadwozie miały troszkę umęczone.

Dlatego myślę o aucie z Niemiec bo mogę w 1 dzień zobaczyć 4-5 Civiki 8/9 gen. i jakiś wybrać, bo nie mam fizycznej (czasowej też) możliwości ciągle jeździć i szukać samochodu.

kjmuszek
07-11-16, 23:24
Niestety mam określone wygania odnośnie auta, chce po prostu kupić auto, nie żałować i być zadowolonym.
Oczywiście widziałem fajne auta, mechanicznie w 100% sprawne, serwisowane, w oryginale, ale nadwozie miały troszkę umęczone.
Niestety ale lakier mają bardzo słaby te civice , więc nastaw się na to , że 90% tych niemalowanych będzie miało dość znaczne ślady na blacharce. Tak już niestety ma ten model , bardzo cienki lakier daje o sobie znać.

MPMG1997
09-11-16, 12:15
Co myślicie o tym? Ma to być moje pierwsze auto. Zdałem 04.11 prawo jazdy :D
Naprawy: http://usterki.hobby-elektronika.eu
Honda Civic Type-S po lifcie, 2008/09 - MODELOWY, 1.4 V-TEC 100KM, 84000km przebiegu.

najman
09-11-16, 14:36
Za słaby strach tym wyprzedzać cokolwiek

esbe
09-11-16, 16:34
Skoro dopiero zdal prawko, moze mu na poczatek wystarczy :)

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Lucas.FK2
09-11-16, 20:24
Szukaj młody pojemności 1.8. Nie pożałujesz a wprawy i tak nabierzesz. Dziadki i starsze kobiety nawet takimi jeżdżą to u Ciebie na pewno się nie bedzie ten marnował. Wolniejszy nie znaczy bezpieczniejszy. Zabić lub zrobić sobie krzywdę można każdym

Jakub83
10-11-16, 08:17
w trasy mam 150 km w turbo
w mieście właśnie dziadkowate 1,4 100km
dla jednej dwóch osób wystarcza
jak w dobrym stanie i zależny Ci na ekonomice to bym brał
Oczywiście 1,8 super

MPMG1997
10-11-16, 10:37
No ja będę głównie latał w okół komina i od czasu do czasu polecę do Poznania (+/- 20km).
Z GPS: http://gps.wroclaw.pl/gps.html
Więc myślę, że te 100km starczy szczególnie, że jest to 2/3 drzwiówka i nie zamierzam być kierowcą na imprezach :D

Jakub83
10-11-16, 12:41
Pewnie że 1.8 jest szybsze, jeździłem trochę. Zarówno 1,4 jak i 1,8 trzeba kręcić pow.4 tysi zęby coś się działo no i 1,4 w miescie 7l spali a 1,8 9litrów.
Ja kiedy latam autostradą 100 -150 km kilometrów, wtedy biorę hondę, 120-140 km/h spoko jedzie i mało pali, trochę głośna.Wg mnie może nie wygląda ale 16 opony dużo wygodniejsze.

PatrykCivic
12-11-16, 19:22
Wg. mnie 100km jest za słabe do tego samochodu, trzeba naprawdę się męczyć, żeby w miarę dynamicznie jeździć.

Cd. różnicy w spalaniu - wiadomo, jakaś jest na korzyść 1.4, aczkolwiek 1.8 też potrafi niedużo palić. Mi podczas jazdy po Warszawie (wiadomo jak się jeździ) pali 8-8,2l/100km maksymalnie. W trasie da się zejść nawet do 6l.

esbe
12-11-16, 21:39
za ciezkie to auto jest do takiego malego silnika. 1.8 jest optymalnie, ale gdyby mial 160-180km byloby idealnie.

U mnie spalanie w miescie nie przekracza 8l 1.8 140km.

bodziu05
15-11-16, 13:14
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-v-tech-1-wlasciciel-w-polsce-czarna-manual-sliczna-ID6yDFob.html
Ktoś coś wie o tej hondzie?

pieniek19x91
16-11-16, 17:53
Hej

Wie ktoś coś o tych autach? Szukam fd7 ale takie fa5 też bym przytulił

http://allegro.pl/show_item.php?item=6610818772#1b1a612e5d
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-ID6yEwJH.html#ee9cab9d1b
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-16v-salon-pl-94-000-km-ID6yDc7Z.html#ee9cab9d1b
http://allegro.pl/show_item.php?item=6602050057#1b1a612e5d

Deadline92
18-11-16, 19:30
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-piekna-ksiazka-serwis-panorama-xenon-ID6yEFiH.html co powiecie w koncu Type S jakiego szukam :D cena troche mała ale juz nie ma sie co czepiać w sumie full opcja jedynie nie ma podgrzewanych foteli

co powiecie ????

doogson
19-11-16, 17:27
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-piekna-ksiazka-serwis-panorama-xenon-ID6yEFiH.html co powiecie w koncu Type S jakiego szukam :D cena troche mała ale juz nie ma sie co czepiać w sumie full opcja jedynie nie ma podgrzewanych foteli

co powiecie ????

Hmm wg mnie mega tanio , ja kupiłem type s+ przedliftem dużo drożej i miałem parę rzeczy do zrobienia w nim, sądzę że nie powinieneś pytać co myslimy bo w takiej cenie jak stan dobry to zaraz ogłoszenie będzie nieaktualne, po zdjęciach nie ma do czego się przyczepić ale ja bym obstawiał że miernik lakieru coś pokaże zapewne ;)

kermit01
19-11-16, 17:30
Zwróć tez uwagę, ze w ogłoszeniu handlarz nie zaznaczył bezwypadkowy. A zazwyczaj to robią pomimo, tego ze jest. Tutaj , moze byc naprawdę grubo. 29 za type s od handlarza? On musiał go kupic pózniej 20.. jak masz blisko to zobacz z ciekawości, ale nie spodziewałbym bym sie niczego dobrego.

Deadline92
19-11-16, 20:37
Mam troche ponad 100 kilometrów do tego auta na strasznym zadupiu znajduje się to auto , tak wiem cena jest za niska bo ile musial zaplacic gosc zeby cos na tym zarobić co do bez-wypadkowości gosc nie sprawdzał miernikiem lakieru tego auta bo mówil ze jak go przywiózł tak stoi jedynie mówił ze cos na tam na zderzaku/nadkolu z tyłu było robione jesli chodzi o poprawki lakiernicze , na kanale tez nie był bo pytalem jak z rdzą itp wiec mało informacji i nawet vinu nie podał i sie głęboko zastanawiam czy się tam jutro fatygować bo tylko strace na paliwie i mase czasu

kermit01
19-11-16, 20:39
Nie ma niemalowanych aut. Samo malowanie nie jest niczym złym, jeśli ktoś to dobrze naprawił. Ale nie wierze ze gość nie sprawidził co bierze na handel..

doogson
19-11-16, 23:01
jestem tego samego zdania co kermit01, jeżeli gosc ci już przez telefon powiedział ze nie sprawdzał miernikiem i na kanale tez nie był to znaczy ze jest zwykłym kłamcą i po takich informacjach odpusciłbym jazdę po to auto, gosc typowo sie zabezpiecza jak przyjedziesz i zobaczysz ze padlina to ci powie: Panie ja tego nie sprawdzałem ładnie wygląda to kupiłem

nakeddenim
19-11-16, 23:19
Gosc jak do niego dzwonilem dwa dni temu mówil, ze sam nie wie co bylo malowane. Jak spytalem, czy mozna do ASO go zabrac to nie chetnie, powiedzial ze oni nie maja czasu na takie rzeczy. Zdecydowanie bym odpuscil. Ale jesli chodzi o sama cene to nie jest wysoka, one mocno potaniały, sam dzisiaj przyjechalem type-sem ( co prawda przedliftowym ) za troszku mniej ;)

Deadline92
20-11-16, 08:00
Wczoraj właśnie napisałem gościowi żeby podał numer vin to nawet nie raczył odpisać więc powiem tyle szkoda mi poświęcać pół niedzieli żeby sie tłuc na to zadupie i oglądać to auto no nic trzeba szukać dalej ...
Dla smaczku dodam jeszcze

LAKIERNICTWO POJAZDOWE IMPORT - EKSPORT KOŁODZIEJ GRZEGORZ uzyskała wpis do Centralnej Ewidencji i Informacji o Działalności Gospodarczej w dniu 2002-03-11. Siedziba fimy mieści się pod adresem Łętowe 300, 34-733, Mszana, powiat limanowski, małopolskie, a jej właścicielem jest GRZEGORZ KOŁODZIEJ. Firma działa w branży Konserwacja i naprawa pojazdów samochodowych, z wyłączeniem motocykli (PKD 45.20.Z).

Gość nie dość że sprowadza auto to jeszcze ma lakiernictwo przypadek nie sadzę :D

zbigi30
24-11-16, 18:32
Promocyjna ta cena. Uważałbym z tym autem. Weź pod uwagę, że przy silniku > 2.0 masz akcyzę 18,6%, czyli auto przed akcyzą kosztowało ok. 22,4 tys. zł. Jeżeli od tego odejmiesz jeszcze zarobek handlarzyny, to musiał kupić samochód za coś około 20 tys. Z silnikiem diesla i takim przebiegiem - albo mina, albo masz podrabianą książkę i przebieg. W Niemczech auta też trzymają cenę. Tam nie ma żadnych promocji. Popatrz sobie na mobile.de, w jakich cenach jest UFO z tym silnikiem i takim przebiegiem.

Takie moje zdanie.

taką książke z dwoma wpisami załatwię ci w tydzień. Mina i to totalna z niemiec to takie diesele przyjeżdzają 6 letnie z przebiegiem ponad 200tyś innaczej jest z benzyną mam książkę z bezgi z corocznymi wpisami ale przy 150tyś km w hondzie na zachodzie robi się tak zwany duży serwis i tu już polak dopisał kilka ptaszków odnośnie wymiany świec oleju w skrzyni i takie tam pierdoły;)

derekq
26-11-16, 00:29
Jak wygląda sprawa kupna auta od autoryzowanego dealera Hondy (Warszawa)?

Standardowo od użytkownika prywatnego jak chcę kupić auto to umawiam się do ASO.

Pojechać do innego serwisu ASO, zawierzyć, czy powinni przedstawić jakiś raport z przyjęcia auta, wiecie jak to wygląda?

irecki26
27-11-16, 19:40
Jak wygląda sprawa kupna auta od autoryzowanego dealera Hondy (Warszawa)?

Standardowo od użytkownika prywatnego jak chcę kupić auto to umawiam się do ASO.

Pojechać do innego serwisu ASO, zawierzyć, czy powinni przedstawić jakiś raport z przyjęcia auta, wiecie jak to wygląda?
Jak kupowałem kiedyś w AutoWest, pokazali mi wydruk w wszystkich wizyt naprawczych oraz pomiar grubości lakieru i jazda próbna. Kupujesz, dostajesz fakturę i tyle.

derekq
27-11-16, 20:11
Jak kupowałem kiedyś w AutoWest, pokazali mi wydruk w wszystkich wizyt naprawczych oraz pomiar grubości lakieru i jazda próbna. Kupujesz, dostajesz fakturę i tyle.

Dzięki za odpowiedź.

To już 4 m-c poszukiwania Civica :mad:

Pomimo budżetu, który nie wydaje mi się za mały:
VIII 1.8- do 44k
VIII Type R- do 50k
IX- do 55k

ciężko kupić w bardzo fajnym stanie autko. Jak faktycznie jest super, to zanim zdążę gdzieś dojechać pociągiem, to auta już nie ma.
Dużo egzemplarzy poliftowych VIII ma niestety krzywą klapę, a IX i klapę i czasami drzwi.
Niektórych to nie razi i nawet nie zwracają uwagi, mnie to wkurza. Nawet ludzie z Hondy mówią, że to nie wpływa na bezpieczeństwo, a wszystko składają roboty...
Nowe też mają krzywe klapy :)
Ale osobiście Civikiem jeździło mi się super i szukam do skutku, wiem jedno ma to być Honda Civic :D.

kermit01
27-11-16, 20:43
Próbuj tutaj: http://uzywane.honda.pl/pl/samochody/index.html

Hondy z sieci dealerskiej z całej PL.

pwl
27-11-16, 20:54
Jak masz 44k to kup coś za 34 i włóż 10 - będzie taka lala, że żadna kupiona za 50 nie będzie jej dorównywała.

derekq
27-11-16, 21:18
Jak masz 44k to kup coś za 34 i włóż 10 - będzie taka lala, że żadna kupiona za 50 nie będzie jej dorównywała.

Właśnie dochodzę to takiego samego wniosku :)
Kupując za 50k+ mam większe wymagania niż za 30k+.

Lysek_81
27-11-16, 21:47
Z doswiadczenia wiem, ze Hondy sie ceniom, ale zaczekaj moze z zakupem do nowego roku, wejdzie X-gen to pewnie VIII i IX-gen. zejdzie z ceny. Powodzenia w szukaniu

esbe
28-11-16, 12:05
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-okazja-2010r-ufo-1-8-140km-gt-milano-red-ID6yyXm5.html

wklejam jeszcze raz. Honda cala pomierzona profi miernikiem. Wszystko w oryg. lakierze oprocz maski (bez szpachli, pomalowana jeszcze raz) i to by sie zgadzalo, bo nie ma odpryskow na masce. Tak jak auto stoi tak nim przyjechalem.

Przyjezdzac, ogladac, zabierac. Po nowym roku jak dowala akcyza to zadnego auta sie nie bedzie oplacalo sprowadzic...

https://zapodaj.net/bca5d0bd98fed.jpg.html

ps; czarna moja prywatna : )

kuba123454
04-12-16, 21:15
Hej. Koleżanka szuka Hondy 1.4( wiem,wiem, ale jej nie przekonam do 1.8) wysłała mi coś takiego http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-benzyna-100-km-gwarancja-klima-bezwypadek-ID6yFKAx.html#7d431ecd9e wg mnie brak zdjęcia prawego tyłu( znaczek niby widać, że jest) na oko nierówne szpary przy lampach i brak oryginalnych felg troszke niepokoi, ale też o niczym nie świadczy. A no i oczywiście Niemiec co już bardziej daje do myślenia.Może forumowi znawcy coś mogą powiedzieć więcej:)
Ewentualnie ta: http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-oryginalna-honda-type-s-ID6yFFgj.html#0f69998811

filipfm
06-12-16, 17:28
Hej. Koleżanka szuka Hondy 1.4( wiem,wiem, ale jej nie przekonam do 1.8) wysłała mi coś takiego http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-benzyna-100-km-gwarancja-klima-bezwypadek-ID6yFKAx.html#7d431ecd9e wg mnie brak zdjęcia prawego tyłu( znaczek niby widać, że jest) na oko nierówne szpary przy lampach i brak oryginalnych felg troszke niepokoi, ale też o niczym nie świadczy. A no i oczywiście Niemiec co już bardziej daje do myślenia.Może forumowi znawcy coś mogą powiedzieć więcej:)
Ewentualnie ta: http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-oryginalna-honda-type-s-ID6yFFgj.html#0f69998811

To jest comfort czyli praktycznie najbiedniejsza wersja (bo modelu S to chyba nikt nigdy nie kupil) - oryginalne felgi byly stalowe z kołpakami. Spasowanie Civica nie nalezy do najlepszych generalnie rzecz ujmujac, wiec kwestie szpar przy grillu czy klapie bywaja nieidealne. Zasadnicze pytanie jest natomiast takie, czy ponad 28tys za comforta 1.4 nawet jak to jest polift to interesujaca cena. Moim zdaniem niekoniecznie.
Ta druga przynajmniej w sensowniejszym wyposazeniu

lukasz90DM
06-12-16, 18:16
Ja posiadam type S jedyna wada fotele nie są z pamięcią. Silnik zdecydowanie polecam 1.8 dynamiczny i nie spali więcej niż 1,4. Silnik 1.4 jest za słaby jak zapakujesz autko w 4os i bagażnik to masakra nic na trasie się nie da wyprzedzić. Silnik 1.8 jest najmniej awaryjny. Jedynie type S ma sztywniejsze zaiwszenie, ale świetnie się prowadzi. Moje pierwsze autko ale znakomite. Popatrz przy oglądaniu auta na żywo czy nie ma wody w bagażniku, czy przy drzwiach od środka na progach i na uszczelce łącząca przednią szybę z dachem. Mechanizm składania lusterek potrafi się zepsuć od braku używania tej funkcji. Mi honda pali średnio 7,2l. 1,4 spali tyle samo bo musisz go ostro pałować by jechać.

Wysłane z mojego HTC Desire 610 przy użyciu Tapatalka

Jeszcze jedno musisz sprawdzić łożyska amortyzatorów przedniej osi mogą strzelać i czy nie ma hałasu z mechanizmu wspomagania. Łożyska 150sztuka a wspomagania 3000aso. Szyba czołowa jak się łączy z dachem nie powinno być rdzy. Generalnie honda ma słaby lakier mocno się rysuje jak jest cała w mini ryskach to nie zniechecaj się. To może być nawet atut bo nie była malowana. Świetne auto. Omijaj wersji z szklanym dachem bo cieknie często.

kuba123454
06-12-16, 18:24
Łukasz sam mam type sa [pozdro wierzba:)]Dałem jej pośmigać podobało się, ale i tak uparła się na 1.4 ze względu na niewielkie odległości które pokonuje. Kurcze zrobię co mogę żeby namówić na 1.8 bo ja również nie widzę sensu kupowania 1.4. Tylko wytłumacz to kobiecie która już ma twarde postanowienie... sami wiecie jak to jest;)

filipfm
06-12-16, 18:41
Omijaj wersji z szklanym dachem bo cieknie często.

A skąd te newsy?

sent from mobile

lukasz90DM
06-12-16, 18:44
Kolega z bloku pracuje w ASO honda i mówi co widzi niestety.

filipfm
06-12-16, 18:59
Kolega z bloku pracuje w ASO honda i mówi co widzi niestety.

Dziwna sprawa, bo ani na zagranicznych ani polskich forach temat przeciekania do środka nie łączył się ze szklanym dachem w Execu czy TypeS +
Ale może tych szklanych jest po prostu mało i nie docierają na forum

sent from mobile

kuba123454
06-12-16, 19:01
Ja mam szkło i wszystko cacy. Dodam, że 2007 rok więc jak by coś miało być to już by wyszło wydaje mi się.

doogson
06-12-16, 21:13
A skąd te newsy?

sent from mobile

Mam wersje ze szklanym dachem po za tym na forum jest pare ze szkłem i nikt nie pisał o czymś takim można to włożyć między bajki więc, sam nie wiem jak by to miało cieknąć niby

esbe
06-12-16, 21:41
Mam wersje ze szklanym dachem po za tym na forum jest pare ze szkłem i nikt nie pisał o czymś takim można to włożyć między bajki więc, sam nie wiem jak by to miało cieknąć niby
u mnie rowniez szklany dach. Chyba ktos pokoloryzowal, bo mi tez nic nie cieknie.

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Civmann
06-12-16, 23:03
Również szkło na dachu i zero problemów z przeciekami, przy szkle przynajmniej nie znajdziesz rdzy na dachu przy styku z uszczelką. Lukasz 1,4 spali w mieście do 2 litrów mniej od 1.8 za to w trasie rożnica wyniesie już tylko ok. 0.5 l

filipfm
07-12-16, 01:34

Stad moje dopytywania. Ja tez mam szklo. I wbrew pozorom troche Execow na forum jest - przedlifty i polifty. I jakos nie spotkalem sie z tematami przeciekania

kjmuszek
07-12-16, 06:02
Tak jak między bajki należy włożyć fakt, że 1.8 w mieście pali tyle samo co 1.4 . Jak komuś zależy na ekonomii to w mieście może zrobić 6l/100km. Za miastem nawet poniżej 5l , fakt faktem że to bardzo "spokojna" jazda ale w 1.8 nie osiągniesz takich wartości.

Szyper
07-12-16, 09:06
Stad moje dopytywania. Ja tez mam szklo. I wbrew pozorom troche Execow na forum jest - przedlifty i polifty. I jakos nie spotkalem sie z tematami przeciekania

I ja mam szkło i (oby na zawsze) zero przecieków.

lukasz90DM
07-12-16, 11:47
To sam nie wiem czemu taki news dostałem od mechanika żeby uważać na szklany dach, cóż obym się mylił. Usterki to nic fajnego. Co do silnika to zależy od upodobania i potrzeb. Apetyt rośnie w miarę jedzenia więc dla mnie 1.8 to minimum. Pozdrawiam wszystkich właścicieli hond 😊.

doogson
07-12-16, 20:26
Tak jak między bajki należy włożyć fakt, że 1.8 w mieście pali tyle samo co 1.4 . Jak komuś zależy na ekonomii to w mieście może zrobić 6l/100km. Za miastem nawet poniżej 5l , fakt faktem że to bardzo "spokojna" jazda ale w 1.8 nie osiągniesz takich wartości.

Też nie jestem w stanie tego ogarnąć, mi spalanie w miescie pokazuje 9-10 komputer a w rzeczywistości trzeba do tego dodać litrę, na trasie 7-8 też plus jeden litr. Ogólnie komputer spalania wg mnie to mega porażka. Znając życie większośc użytkowników wg niego oblicza sobie spalanie, ja tankując auto pod korek widzę że komputer pokazuje jak chce a wyniki innych posiadaczy 1.8 sa dla mnie nie do osiągnięcia :/

CMC
08-12-16, 23:13
Panowie, pytanie co sądzicie:
http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-16v-type-s-ID6yG7G5.html#xtor=SEC-8

Grill inny, niż fabrycznie, kolor ciekawy. Coś Wam się rzuca w oczy?

CMC
09-12-16, 11:00

u mnie też szklany dach i zero problemów

Matt_Btw
09-12-16, 11:19
Też nie jestem w stanie tego ogarnąć, mi spalanie w miescie pokazuje 9-10 komputer a w rzeczywistości trzeba do tego dodać litrę, na trasie 7-8 też plus jeden litr. Ogólnie komputer spalania wg mnie to mega porażka. Znając życie większośc użytkowników wg niego oblicza sobie spalanie, ja tankując auto pod korek widzę że komputer pokazuje jak chce a wyniki innych posiadaczy 1.8 sa dla mnie nie do osiągnięcia :/

Poniżej 5l w 1.8 to nie ma mowy. W sedanie R18A1 u taty, jak jechaliśmy autostradą zapakowany bagażnik + 3 osoby 140 na tempomacie pokazywało wtedy 6.8l chyba, jak jezdzi sam do pracy w trasie schodzi do 6.2l ale z tego co mowil to zawsze wychodzi wiecej niz komp pokazuje.

Lucas.FK2
09-12-16, 16:20

Felgi od 5D sport/executive a tak po za tym to chyba nic. Grill zmieniony ale z czarną listewką po prostu

Civmann
09-12-16, 23:05

A może taki: http://otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-type-s-ID6yDA7T.html

malykciuk
16-12-16, 12:43
Heja!
od ponad roku, bez ciśnienia rozglądam się za kolejnym autem (zupełnie inne) ale nie trafiłem na takie jak chce. Mimo zwiększenia budżetu i zwiększenia ilości modeli ni c****czka NIC niema:(
więc przypomniałem sobie o ufoku..
poszukiwane tylko 3d i raczej milano red, wyposażenie z grubsza bez znaczenia- będzie co dokładać;)

w ogłoszeniach obecnie nic ciekawego, jedynie Płock /tak wiem że zagłębie handlarzy../
ktoś może oglądał? jakieś spostrzeżenia? 27tys (z opłatami) za 09 rok to rozsądna cena??

http://allegro.pl/rasowy-egzemplarz-civic-s-type-1-8vtec-140km-ideal-i6635345965.html

pwl
18-12-16, 10:37
To raczej jest 2008, bo przedlift ;) Cena niewysoka, pomyśl ile handlarz za nią zapłacił skoro mu się to opłaca. Nie mówię że taka cena nie jest możliwa, ale prędzej za tyle kupisz od kogoś "z domu" niż od handlarza.

lukdob
26-12-16, 12:07
Witam!

Poszukuje Hondy Civic najlepiej z woj. lubelskiego i okolic w wersji VIII 2.2 i-CDTi. Cena tak do 25 tys. Był może ktoś oglądać lub sprawdzał przebieg po numerze VIN:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-100-bezwypadkowa-klima-pelna-opcja-ID6yC8Tw.html#d62e3957ee

Pozdrawiam,
Lukasz

filipfm
26-12-16, 12:24
Witam!

Poszukuje Hondy Civic najlepiej z woj. lubelskiego i okolic w wersji VIII 2.2 i-CDTi. Cena tak do 25 tys. Był może ktoś oglądać lub sprawdzał przebieg po numerze VIN:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-100-bezwypadkowa-klima-pelna-opcja-ID6yC8Tw.html#d62e3957ee

Pozdrawiam,
Lukasz

Przebieg do sprawdzenia tylko po pieczątkach w książce. Honda nie ma bazy przeglądów.
Co do auta - to wersja Comfort. Ma wprawdzie dołożone halogeny, ale opis jest nieco podkolorowany. Auto nie ma tempomatu, nie ma tez 9 poduszek, chyba, ze w bagazniku są trzy poduszki z wypełnieniem z pierza.

No i trzeba pamietac, ze 2.2 jest w wysokiej akcyzie, wiec latwo sobie policzyc ile auto musialoby kosztowac w Belgii i porownac z ofertami na portalach ogloszeniowych - to jako sprawdzenie z jakiego pułapu startujemy

klysek1
26-12-16, 18:35
Koledzy, co sądzicie o tym?
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-pelna-faktura-vat-ID6yD3rH.html#xtor=SEC-8

bezk
26-12-16, 18:49
Auto przejechało 100k km, z tego połowę na niemieckich drogach i już robione zawieszenie? Ja mam prawie 140k km, wyłącznie po polskich "golgotach" i wszystko w dobrej kondycji.

filipfm
26-12-16, 19:19
Auto przejechało 100k km, z tego połowę na niemieckich drogach i już robione zawieszenie? Ja mam prawie 140k km, wyłącznie po polskich "golgotach" i wszystko w dobrej kondycji.

Pytanie kto sprawdzal.
Ja np przeglady rejestracyjne przechodzilem z totalnie wylanymi amortyzatorami (przebieg 90 tys). W tym roku na nowych tez oczywiscie przeszedlem przeglad bez uwag. A w marcu Remek z JHM zwrocil uwage, ze tylne tuleje wahaczy zaczynaja sie starzec i trzeba ich pilnowac. Na przegladzie rejestracyjnym ponad pol roku pozniej brak zastrzezen od diagnosty.

argentina10
26-12-16, 21:46
Panowie co myślicie o tych dwóch modelach ?
1) Wersja GT 5d https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-benz-wersja-gt-ID6yHkTH.html#xtor=SEC-8

2) Normalna wersja 5d https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-100km-virtuose-full-opcja-serwis-aso-ID6yGX8L.html

Bardzo podoba mi się ten drugi ale nie wierzę że to jest normalny przebieg i oryginalna książka serwisowa...

Lucas.FK2
26-12-16, 23:51
Po pierwsze obydwa nie są warte tych pieniędzy. Drugi miał jakąś przygodę z przodu. Grill nie leży tak jak powinien. Jest zbyt duża szpara między maską. Tylna dokładka pomalowana w kolor. Z resztą jak sama nazwa wersji mówi Virtuose czyli francja więc nie ma co się spodziewać cudów.
Ten pierwszy,ok spoko wersja GT ale 1.4 za 30.000zł ? No to jest kiepski żart. Oferta od dealera wiec i marża musi być adekwatna.
ZA Civic'a 1.4 ufo dałbym max. 20.000 bo tyle to jest warte

argentina10
27-12-16, 11:03
[QUOTE=Lucas.FK2;2782735]Po pierwsze obydwa nie są warte tych pieniędzy. Drugi miał jakąś przygodę z przodu. Grill nie leży tak jak powinien. Jest zbyt duża szpara między maską. Tylna dokładka pomalowana w kolor.

Dzięki za trafną diagnozę faktycznie ten grill jest aż do przesady przestawiony :) Co do Civika 1.4 to szukam tylko polifta i niestety może i wart 20000 ale nikt w tym kraju nie sprzeda za te pieniądze. Ostatnio w Elblągu za 25000 miałem okazję ale wersja i uboga i zaniedbana strasznie.

filipfm
27-12-16, 11:07
Ten drugi ma IMO cały tylny zderzak zmieniony. Dokladka jest lakierowana jak w GT I jest citypack, którego nie ma na reszcie auta.

sent from mobile

lukdob
27-12-16, 11:44
Panowie coś na temat tego egzemplarza?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2-2-i-ctdi-ID6yB0Yl.html#2784a8d52a

kjmuszek
27-12-16, 12:34
2) Normalna wersja 5d https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6yGX8L.html

Ten drugi ma IMO cały tylny zderzak zmieniony. Dokladka jest lakierowana jak w GT I jest citypack, którego nie ma na reszcie auta.
Tylny zderzak faktycznie obrazuje w jakim stanie musiał przyjechać ten civic do nas. Nawet całkiem zabawnie to wygląda , dziwi mnie tylko że handlarz tego nie widzi :)

Lucas.FK2
27-12-16, 15:12
Tylny zderzak faktycznie obrazuje w jakim stanie musiał przyjechać ten civic do nas. Nawet całkiem zabawnie to wygląda , dziwi mnie tylko że handlarz tego nie widzi :)

Może i widzi ale gamoń nic z tym nie bedzie robił bo to dla niego zbędne koszta

argentina10
27-12-16, 16:20
Może i widzi ale gamoń nic z tym nie bedzie robił bo to dla niego zbędne koszta

Dobrze wiedzą jaki był stan auta zresztą nie pisał nawet że bezwypadkowe. Od razu po rozmowie mnie zdziwiło że nawet koła zapasowego nie ma a taki podobno salonowy rodzynek. Ul. Modlińska w Warszawce to niestety zagłębie sprowadzanych perełek. Wkurza mnie strasznie że UE nie ma takiej stonki gdzie wszystkie przebiegi aut były by ewidencjonowane przy przeglądach . Dobrze że chociaż u nas jest już porządek od 2014r

filipfm
27-12-16, 17:21
Dobrze wiedzą jaki był stan auta zresztą nie pisał nawet że bezwypadkowe. Od razu po rozmowie mnie zdziwiło że nawet koła zapasowego nie ma a taki podobno salonowy rodzynek.

Zapasu nie bylo w UFO na wiekszosci rynkow. W Polsce byla dojazdowka, ale juz w np Niemczech byl zestaw naprawczy.

argentina10
27-12-16, 22:18
Zapasu nie bylo w UFO na wiekszosci rynkow. W Polsce byla dojazdowka, ale juz w np Niemczech byl zestaw naprawczy.

No to o tym nie wiedziałem. Faktycznie w tej z polskiego salonu Hani była taka licha dojazdówka a modele z Niemiec w większości nie mają. Dla mnie to istotne bo średnio 2 razy do roku łapię kapcia...:eek:

kjmuszek
28-12-16, 10:10
Faktycznie w tej z polskiego salonu Hani była taka licha dojazdówka a modele z Niemiec w większości nie mają. Dla mnie to istotne bo średnio 2 razy do roku łapię kapcia...
Mnie już 2 razy uratowała ta licha dojazdówka , zestaw naprawczy nic by nie pomógł :)

Deadline92
29-12-16, 10:10
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-bardzo-ladna-ID6yHOlD.html oglądał ktoś to auto ?

mo0nek
29-12-16, 18:11
Chcę zlecić firmie ( motoraporter ) dokładne sprawdzenie auta, ale może zanim wydam 450zł podpowiecie czy coś jest niepokojące w ofercie i na zdjęciach?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-sportklimatronicalusgwarancjamega-stan-ID6yEOr1.html#775ad8d8ca

bunet
29-12-16, 19:30
Chcę zlecić firmie ( motoraporter ) dokładne sprawdzenie auta, ale może zanim wydam 450zł podpowiecie czy coś jest niepokojące w ofercie i na zdjęciach?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-sportklimatronicalusgwarancjamega-stan-ID6yEOr1.html#775ad8d8ca
To chyba nie jest wersja sport...???
W wersji sport pedały były aluminium i były tez światła przeciwmgielne
Chyba ze były różne wersje sport....

filipfm
29-12-16, 19:50
Wygląda na Comforta. Kierownica z tworzywa i brak tempomatu

sent from mobile

mo0nek
29-12-16, 21:19
Faktycznie, w opisie napisali że jest to sport i jednocześnie poniżej że comfort.
Napisane też że jest tempomat

kjmuszek
29-12-16, 21:26

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#775ad8d8ca
Tempomatu nie ma.
Tak samo dziwi mnie regulacja świateł i zarazem spryskiwacze które występują z xenonami :)
Ciekawe jak z tymi kamerami parkowania przód i tył.

mo0nek
29-12-16, 21:41
[QUOTE=kjmuszek;2783547]
Tak samo dziwi mnie regulacja świateł i zarazem spryskiwacze które występują z xenonami :)

Co to może oznaczać?

Tak, kamerki parkowania też mnie zaciekawiły, nie spotkałam się z takim wyposażeniem

filipfm
29-12-16, 22:18
Tempomatu nie ma.
Ciekawe jak z tymi kamerami parkowania przód i tył.
Rynek pochodzenia Dania. Tam spryskiwacze są obowiązkowe

sent from mobile

pwl
29-12-16, 22:25
Ciekawy, brak tempomatu a dupska grzane.

Civmann
29-12-16, 23:01
Wersja Comfort choć na rynku Duńskim może nosić inną nazwę, z opcji podgrzewane stołki, chlapacze i hak. Z pewnością brak tempomatu, el.skł.lusterek, start stopu, oryginalnego czujnika deszczu i kamer, oryginalnych felg ale te 18"moim zdaniem fajne i pasują, spryski dobra sprawa nawet jeśli brak xenononów(choć brak guzika dopalania) ostatnio w trasie mocno z nich korzystałem i muszę powiedzieć że widoczność wyraźnie się poprawia. Jeden civ fk2 w takich warunkach posiłkował się przeciwmgłowymi bo miał całe reflektory zabryzgane od aut poprzedzających.

pwl
29-12-16, 23:57
Z pewnością brak tempomatu, el.skł.lusterek, start stopu, oryginalnego czujnika deszczu i kamer,

Start Stop w UFO? Pierwsze słyszę.

kjmuszek
30-12-16, 01:25
Rynek pochodzenia Dania. Tam spryskiwacze są obowiązkowe

sent from mobile

I wychodziły wersje ze spryskiwaczami bez xenonów ?

Lucas.FK2
30-12-16, 07:45
Takie też były. Znajomy kiedyś właśnie ściągnął takiego z Danii i właśnie miał spryski bez xenonu

Civmann
30-12-16, 13:25
Start Stop w UFO? Pierwsze słyszę.
Tak podaje sprzedawca w opisie...
Już kilka razy przeglądając oferty spotkałem się z tym określeniem;) pewnie z 9 gena zaczerpnięte. To jeszcze jakoś można wytłumaczyć ale wersje siedmioosobową? To już totalna przesada i źle świadczy o sprzedawcy.

Gajek
31-12-16, 20:27
Ja mam ufoka z Danii i mam spryski bez xenonów. Tam jest chyba jakis obowiązek żeby mieć spryskiwacze reflektorów.

kjmuszek
01-01-17, 18:39
Takie też były. Znajomy kiedyś właśnie ściągnął takiego z Danii i właśnie miał spryski bez xenonu

Ja mam ufoka z Danii i mam spryski bez xenonów. Tam jest chyba jakis obowiązek żeby mieć spryskiwacze reflektorów.
Dobrze wiedzieć :) Dzięki

DRIVERRS
12-01-17, 16:39
Witam kolega szuka auta, może ktoś coś wie na temat tych:
http://allegro.pl/honda-civic-coupe-ex-2007-1-8-140km-canada-usa-i6671601688.html

http://allegro.pl/honda-civic-viii-coupe-wersja-usa-unikat-i6664051119.html

bodziu05
15-01-17, 15:25
http://allegro.pl/honda-civic-coupe-ex-2007-1-8-140km-canada-usa-i6679945261.html ktoś coś wie?

http://allegro.pl/honda-civic-coupe-1800-cm3-2007-automat-okazja-i6669406612.html a o tej?

maniek__007
21-01-17, 11:48
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2-0-si-200km-ID6yo0Bw.html
Witam .Oglądał ktoś?
Trochę nie wierzę w przebieg powycierany w środku, gałka,mieszek itp.
Wcześniej czyli w lato sprzedawała ja osoba prywatna teraz komis

argentina10
23-01-17, 19:32
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2-0-si-200km-ID6yo0Bw.html
Trochę nie wierzę w przebieg powycierany w środku, gałka,mieszek itp.
Wcześniej czyli w lato sprzedawała ja osoba prywatna teraz komis

Wiem że auto różnie każdy użytkuje a tym bardziej w USA ale ja też bym nie wierzył że ktoś z takim silnikiem robił tylko 10tyś na rok. A do tego w środku zaniedbany niemiłosiernie. Ostatnio oglądałem z 140 tyś przebiegu i w środku był jak nowy jeszcze...

choch
28-01-17, 15:41
Wiem że auto różnie każdy użytkuje a tym bardziej w USA ale ja też bym nie wierzył że ktoś z takim silnikiem robił tylko 10tyś na rok. A do tego w środku zaniedbany niemiłosiernie. Ostatnio oglądałem z 140 tyś przebiegu i w środku był jak nowy jeszcze...

Zależy ile auto stało po szkodzie... Tu poducha kierowcy po wystrzale?

maniek__007
29-01-17, 15:52
Wygląda jak klejona, ciekawe jak pasażera czy kokpit był wymieniany czy naprawiony. Narazie odpuszczam może ktoś napisze coś więcej..

dawidsco
29-01-17, 18:42
panowie, ja dopier co kupilem Honde Civic 1.8 petrol SE 140hp. jestem zachwycony w porownaniu do Astry 2.0 CDTI SRI ktora mialem wczesniej.
Ale po teraz juz 3 miesiacach zauwazylem cos niepokojacego (amietajcie ze dalej sie ucze tego samochodu). Zauwazylem, ze na cieplym silniku podczas ruszania np.na swiatlach, szarpie przodem, i to dosc znacznie. Nawet dodajac wiecej gazu i tak czuc trzesiawke. Czy to moze byc wina swiec? EGR? a moze kable? Zadne kontrolki sie nie pala i na innych biegach wszystko jest ok -no moze podobnie jest na wstecznym. Jest jakas opcja samo -diagnostyki, sprawdzenia kodu bledu- tak jak to bylo w Astrze?

Prodyż
29-01-17, 22:20
Witam Panowie. Proszę o poradę . Szukam Civica VIII z benzyniakiem 1.8 . Cena do 31000. Rocznik 2008,najlepiej 2009. Co sądzicie o tych egzemplarzach:
- https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-super-wyposazenie-1-8-benzyna-navi-solardach-alufelgi-ID6yInu7.html#xtor=SEC-8

- https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140km-benzyna-bezwypadkowy-niemalowany-klimatronik-ID6yFt5P.html

- https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140km-benzyna-bezwypadkowy-niemalowany-klimatronik-ID6yFt5P.html

Co sądzicie?

maniek__007
30-01-17, 12:00
dawidsco nie ten dział. Pytaj w dziale technicznym. Raczej jak trzęsie przy ruszaniu może być docisk.

Prodyż, dwa linki są te same w sumie pokazałeś dwa samochody, nie trzy jak raczej chciałeś.
W tym drugim malowana maska może od odprysków, może po zderzce, na plus że ma sryskiwacze reflektorów a to bardzo przydatne zimą...

filipfm
30-01-17, 12:21
Witam Panowie. Proszę o poradę . Szukam Civica VIII z benzyniakiem 1.8 . Cena do 31000. Rocznik 2008,najlepiej 2009. Co sądzicie o tych egzemplarzach:
- https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-super-wyposazenie-1-8-benzyna-navi-solardach-alufelgi-ID6yInu7.html#xtor=SEC-8

Co sądzicie?
Oba to 2008 mimo tego co piszą handlarze.

Pierwsza - moim zdaniem coś z przodu było. Auto ma ksenon (brak regulacji wewnątrz) a nie ma spryskiwaczy. Ale wersja fajna - Executive + Navi.

Ta druga - do sprawdzenia rynek pochodzenia. Bo ma spryskiwacze przy halogenowych refelektorach - jak z rynków skandynawskich. W innym wypadku może oznaczać rzeźbę. Tymbardziej, że na pokrywie chłodnicy brakuje spinek a maska jest w innym kolorze niż reszta budy.

Prodyż
30-01-17, 13:03
Dzięki Panowie. Znalazłem jeszcze kilka ciekawych egzemplarzy :
- Co do tej czarnej Executive ,dziwne jest też że szyby od środka są zaparowane chociaż to może różnica temperatur ?

http://sprzedajemy.pl/honda-civic-1-8-140-km-ufo-nr44636327 - dziwny ten przebieg,ale auto krajowe, ale tu znów problem z tym jak może wyglądać od spodu
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8v-tec-cosmo-140km-czarny-ksenon-serwis-super-stan-ID6yJny1.html#220dc7645e - tu z kolei ogłoszenie wisi bardzo długo
http://allegro.pl/honda-civic-1-8-sport-benzyna-po-lifcie-ideal-i6673192851.html#thumb/8 - tu jest ciekawie tylko niewiem czy aktualne

A może macie coś ciekawego z 2008 r na który mógłbym zwrócić uwagę ?

Znalezłem jeszcze 2 może któraś z tych:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-stan-idealny-ID6yJip7.html#xtor=SEC-8

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8i-v-tec-140-km-ID6yJQC1.html#xtor=SEC-8

Civmann
30-01-17, 18:59
Widze ze celujesz w 2 kolory, zastanow sie czy zalezy ci na xenonach to zawezysz krag poszukiwan. Ja jestem z nich bardzo zadowolony. Jesli jezdzisz sporo po zmroku to mysle ze warto. Co do spryskow, nawet w wersji bez xenonow jak pisal poprzednik cholernie przydatne zwlaszcza w zima i w deszczowa pogode. Co do pierwszej z malym przebiegiem, byc moze prawdziwym ale dziwi brak zdjec srodka, czyzby dzieciaki tak poniszczyly i wlasciciel wstydzil sie pokazac? :-)
W opisie wyp.sa bledy.
Druga ladna wersja sport plus xenon i na tych 18" fajnie wyglada. Wnetrze jak na przebieg ladne.

Prodyż
30-01-17, 19:31
Tak dobrze zauważyłeś celuję w te 2 kolory, w grę wchodzi jeszcze niebieski ,ale ich praktycznie nie ma . Zobaczymy w sobotę chcę jechać zobaczyć którąś z Hond a te dwie co wysyłałem na początku są blisko siebie więc mógłbym zobaczyć obie. Pod koniec tygodnia będę telefonował to dokładnie się wypytam o rok produkcji, o to czy było coś malowane,co było wymieniane i o to czy sprzedający chętnie udostępni Vin z datą 1 rejestracji.

Ciekawe jak się sprawuje taka 18stka z tą cieniutką oponą przy takim twardym zawieszeniu :D

dawidsco
30-01-17, 22:33
dzieki, sorki.

Y3nny
04-02-17, 11:00
Witam !
Ostatnimi czasy rozglądam się za civic VIII i tutaj znalazlem pare ofert z Krakowa:
1) https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-benzyna-salon-polska-pierwsza-rejestracja-2012-ID6yKMcz.html#f5e42e34a5
2)https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-vvti-od-pierwszego-wlasciciela-kola-letnie-i-zimowe-ID6yK5Rb.html#f5e42e34a5
3)https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-krajowy-ID6yJW15.html#f5e42e34a5
4)https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-sport-dealer-gwarancja-ID6yC2Th.html#77fbb80ca5

Jeśli ktoś ma czas to prosiłbym o rzucenie okiem i jakąś podpowiedź, która może być warta uwagi.

Pozdrawiam serdecznie i dziękuję !

Lucas.FK2
04-02-17, 11:10
1) Felgi od wersji przed liftingiem (prawdopodobnie właściciel je kupił na własną rękę,a kapselki nie są od tych felg tylko z innego modelu oem honda-taki szczególik) w nie całe 5 lat bo rejestracja w 2012r przejechał 60.000Km ? Na pewno bym to sprawdził dogłębnie. Tak po za tym ładna sztuka
2) dokładane światła dzienne (moim zdaniem w tym miejscu wiocha pl) wersja bieda.Comfort za te hajsy? No way...
3)Nie jestem pewien czy to nie pozostawione auto klubowicza Artur S w rozliczeniu za nową hondę. Cena trochę wygórowana ale myślę że coś by się dało utargować
4) Ładna sztuka cena z kosmosu jak to od Dealera ale myślę że kartą przetargową potencjalnie może być ta rysa.
Reasumując zastanowiłbym się nad pierwszą sztuką :)

Y3nny
04-02-17, 14:20
@Lucas.FK2 dzięki za odpowiedź :)

Skupie na ofertach 1,3(tutaj jak piszesz, może by się udało coś urwać. Jeśli stan techniczny ok to też ciekawa opcja przy czym najtańsza z podanych.),4( w tej troszkę ciężko mi uwierzyć w przebieg 33 tys, no ale wszystko do sprawdzenia).

xadrian
05-02-17, 10:07
Pomijając fakt, że ostatnie ogłoszenie jest nieaktualne to tylny zderzak ma inny odcień koloru. W Archer kupiłem swój gzemplarz i cenę faktycznie można ponegocjować - szkoda tylko, że jest to wersja przed liftem :/

Y3nny
05-02-17, 13:38
Dziś tak na szybko byłem oglądnąć crivic nr 1(https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-benzyna-salon-polska-pierwsza-rejestracja-2012-ID6yKMcz.html#f5e42e34a5).
I tak:
- malowany błotnik z przodu ( ponoć pierwszy właściciel zawadził o coś),
- wgniecenie na lewych tylnich drzwiach( ktoś lekko uderzył na parkingu),
- ledwo widoczne otarci z tyłu nad błotnikiem, który lekko odstaje.
Mam dość mieszane uczucia ale za tym autem przemawia ten przebieg + serwisowanie ( oczywiście do sprawdzenia jeszcze w ASO). Dodatkowo jest to chyba ta podstawowa wersja Civic.
ehh ciężkie to kupowanie auta :D

E57
06-02-17, 00:29
Tez szukam VIII gena, i tak:
1) nie ogladalem - ogloszenie wystawione w piatek popoludniu, tak jak mowisz malowany byl blotnik i o ile dobrze pamietam drzwi z tylu (ale moglem cos pomylic). Wersja Comfort, bez czujnikow parkowania i paru innych przydatnych rzeczy - tyle z rozmowy telefonicznej pamietam. odpuscilem nawet ogladanie
2) nie ogladalem, za uboga wersja, odpuscilem
3) ogladalem na zywo, srodek dosc zaniedbany (jak dla mnie), odpuscilem
4) ogladalem na zywo, malowany (niestety dosc nieudolnie) tylny blotnik oraz tylne drzwi po stronie kierowcy, duza rysa na blotniku przednim od strony pasazera, rysy rowniez na slupku z przodu, zderzak przod od strony kierowcy mocno zarysowany (nie widac na zdjeciach), ogolnie pelno malych rysek, srodek calkiem zadbany, na tapicerce troche rys mniejszych i wiekszych. odpuscilem

W Tarnowie znalazłem jeszcze:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-salon-plbogate-wyposazenie1-8-benzynaprzeb-78-200-kmlift-ID6yEJ7N.html
tutaj zastanawia mnie "wygryzione" wyciszenie silnika (pod maska)

W Warszawie:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-1-8-sport-ID6yGJAN.html
Tutaj wyglada na to, ze wszystko jest w porzadku

Y3nny
06-02-17, 09:33
Ja to mam dylemat :) Musze sie przyjrzeć bardziej 1 i 3. Co do wyposażenia to nie zależy mi jakoś bardzo, bardziej to bezwypadkowość, silnik i zawieszenie.

E57
06-02-17, 11:15
Moim zdaniem nr 1 wart rozważenia, nr 3 ogladalem i szybko odpuscilem.

kjmuszek
06-02-17, 23:05
4)https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...tml#77fbb80ca5
Na zdjęciach wydaje się że tylny zderzak ma zdecydowanie inny odcień.

rav100
10-02-17, 20:42
https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-CID5-IDkbwVI.html#36e454a3c2 jakies opinie ?

bolek89
10-02-17, 21:31
https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-CID5-IDkbwVI.html#36e454a3c2 jakies opinie ?

Coś niska ta cena. I przebieg też taki "typowy" 220tys km. Możliwe że zbliżają się wydatki dlatego próbuje sprzedać auto. Zdjęcia słabej jakości ale widać że posiada kilka przecierek. Do tego zderzak bez halogenów w wersji sport? Napisz żeby wysłał Ci zdjęcia w lepszej jakości. Ogólnie to masz chyba blisko może podjedz zobacz :)

Lucas.FK2
11-02-17, 00:04
bolek89 czepiasz się szczegółów mało znaczących a nie zauważyłeś od razu pierwszej rzeczy. Przedlift i biały kolor? Nie wychodziły takie. komora silnika i wnęki drzwi klapy również są białe-auto prawdopodobnie przemalowane na biało.

esbe
11-02-17, 00:10
tylko jak ktos malowal, czemu dokladek w kolor nie zrobil ? :/ bodaj w 2011 wyszly biale sztuki dopiero : )

bolek89
11-02-17, 09:52
bolek89 czepiasz się szczegółów mało znaczących a nie zauważyłeś od razu pierwszej rzeczy. Przedlift i biały kolor? Nie wychodziły takie. komora silnika i wnęki drzwi klapy również są białe-auto prawdopodobnie przemalowane na biało.

Szczerze to nie wiedzialem ze tak pozno wychodzily. Teraz sprawdzilem i w 2010 wychodzili pierwsze

rav100
11-02-17, 11:54
odpuściłem temat.... auto było wczesniej czerwone :)

Lucas.FK2
12-02-17, 01:51
Mówiłem? Mówiłem :) zgadza się. Dopiero rocznik modelowy 2010 miał w palecie biały kolor

mo0nek
12-02-17, 23:02
A co myślicie o tych ? Zastanawia mnie cena tej pierwszej a rocznik 2011

http://allegro.pl/show_item.php?item=6702250370#cf17f674ec

http://allegro.pl/show_item.php?item=6713998852#cf17f674ec

filipfm
13-02-17, 09:04
A co myślicie o tych ? Zastanawia mnie cena tej pierwszej a rocznik 2011

http://allegro.pl/show_item.php?item=6702250370#cf17f674ec

http://allegro.pl/show_item.php?item=6713998852#cf17f674ec
Wersja bieda, silnik 1,4, opis wyposażenia poważnie mijający się z prawdą. A Ostrów Mazowiecka raczej słynie z bycia zaglebiem Mirków handlarzy.

sent from mobile

bolek89
13-02-17, 16:59
1. tylna klapa z prawej jakoś dziwnie wygląda dla mnie. Poza tym 1.4 i lpg? Niemiec do 1.4 wrzucił gaz żeby robić po 20kkm rocznie. Też jakoś dziwne. Ciekawi mnie ta "klimatyzacja 2strefowa" i "poduszka powietrzna chroniąca kolana".
2. Z założenia nie ufam ludziom którzy zachwalają auto a w ogłoszenie wrzucają zdjęcia tak słabej jakości.

bezk
13-02-17, 17:09
1. tylna klapa z prawej jakoś dziwnie wygląda dla mnie. Poza tym 1.4 i lpg? Niemiec do 1.4 wrzucił gaz żeby robić po 20kkm rocznie. Też jakoś dziwne. Ciekawi mnie ta "klimatyzacja 2strefowa" i "poduszka powietrzna chroniąca kolana".

Klimatyzacji dwustrefowej tam oczywiście nie ma. Podobnie, jak i innych opcji, które handlarzyna wymienił w opisie.

Jeśli ktoś akceptuje osiągi silnika 1.4, to LPG na ich pogorszenie jakoś drastycznie nie wpłynie.

mo0nek
13-02-17, 18:02
Dzięki, 1 zupełnie odpuściłam.
2. Poprosiłam o więcej zdjęć na maila, mam blisko więc też podjadę i zobaczę. Przez tel oczywiście Pan zapewniał że w 100% wszystko jest z autem ok, auto kupione w przysalonowym komisie ( w Niemczech ponoć takich jest dużo komisów, gdzie w salonie ktoś zostawia auto w rozliczeniu i później komis je sprzedaje). Auto świeżo przyjechało na lawecie, jeszcze go nie opłacił, ale w cenę wliczył opłaty.

esbe
13-02-17, 19:51
ad2. w de polifty 1.8 140km zaczynaja sie lekko przed granica 7k eur. czyli powiedzmy 6500 eur najtaniej zeby wyrwac. Dolicz oplaty i koszt sciagniecia samochodu do Pl. On sprzedaje za 31k. Jesli dobry komis bierze auto w rozliczeniu, to zawsze stara sie o niego zadbac, czyli jakies wymiany plynow, elementow, ktore tego wymgaja i oczywiscie dolicza dodatkowa kwote do wartosci auta. Jesli auto kupione w komisie u turka, to napisze tylko tyle; -u turka to mozna sobie kebaba kupic, nic poza tym : ) bo ci to wala sciemy lepsze niz mirki u nas.

piotr__pit
26-02-17, 21:12
https://img39.otomoto.pl/images_otomotopl/840743027_1_1080x720_14-htb-5-udokumentowany-przebieg-bezwypadkowy-bydgoszcz.jpg

widział juz ktos tą honde? oglądałem i wydaje mie sie ze jest po powodzi, ale moze sie myle ktoś moze pomoze?
wyglada na niemalowana

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-htb-5-udokumentowany-przebieg-bezwypadkowy-ID6yDDEt.html#641fb1811c

Omenariusz
26-02-17, 22:23
Hmmm dziwna sprawa gdy szukałem auta byłem zobaczyć u tego sprzedawcy wersję exe i miałem to samo wrażenie co ty :D Oczywiście nie oskarżam ale jakoś dziwnie wyglądały plastiki miały jakiś szary nalot. A poza tym w środku śmierdziało ropą ... sprzedawca stwierdził że on nic nie czuje. Ja odpuściłem ale miał jeszcze wersję z silnikiem 1.4 comfort z większym przebiegiem za którą liczył więcej niż za tego exe mimo tego samego rocznika. Exe którego oglądałem z tego co pamiętam miał malowane drzwi miernik wykazał. Sprzedawca twierdził że to niemożliwe bo zciąga auta tylko z pewnego źródła.

piotr__pit
27-02-17, 17:27
no obecnie najtanszy jest ten komfotrt 22 tyś pozostałe dwa 1,4 maja przebieg ok 100, i kosztuja wyjsciowo 28 tysi.

słyszłem własnei ze nie ma u niego aut powypadkowych, w czwartek jade do aso z nim. chyba powódz by zauwazyli....

wyglada troche na zaniedbanego, przy 200km wyrarta ramka od okien to normalna sprawa czy nie? przy zabawie z klima troche bujało obrotami, po jej wył tez minimalnie obroty sie ruszały. to jakies wiekszy problem?

jeszcze jeste w toruniu szary 1,4
https://img39.otomoto.pl/images_otomotopl/844728165_1_1080x720_14-benz-salon-pl-bezwypadkowy-torun.jpg
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-4-benz-salon-pl-bezwypadkowy-ID6yM4i1.html z tym ze tu nikt mi nie wezmnie auta w rolziczenieu i bym musiał miec te 22 koła :(

kap21
02-03-17, 17:59
Ten w Bydgoszczy to złom.

xadrian
05-03-17, 08:59
@piotr__pit bez sensu jest zostawiać auto w rozliczeniu bo zawsze dostaniesz mniej niż sam byś go sprzedał. Co do tej szarej hondy to albo światło tak pada, albo maska ma inny kolor.
BTW: kurde ale śmiesznie wyglada ta Honda na kołpakach i z zaślepkami od układu wydechowego i halogenów :/

jelczyk
05-03-17, 20:35
Panowie a ta https://www.olx.pl/i2/oferta/honda-civic-2006-mozliwa-zamiana-CID5-IDkgTUg.html#:6f11c6141e#gallery jest z silnikiem 100 konnym? Przedlifty mialy chyba 83KM a polifty od 2009 roku 100KM? Na bardzo szybko ogladalem dzisiaj ja bo szukam czegos dla siostry. Sprzedawca twierdzi ze samochod ma zawieszenie, hamulce i pakiet stylistyczny MUGEN.. Nic tam takiego nie znalazlem :) silnik pracuje rowno. W komorze sucho i czysto. Spoiler replika TypeR malowany na szybko sprejem..

Edit.
Ta ma 83KM. Wiec odpuszczam temat. :) jak ktos chce mam wyrazniejsze foty na telefonie.

kjmuszek
06-03-17, 12:19
Swoją drogą ktoś miał fantazję , pakować tyle kasy w 1.4 ....

lukasz90DM
06-03-17, 16:57
Witam
Obecnie posiadam model 1.8 2009r. Planuje na lato kupić model Type R model od 2009 2011. Na co zwrócić uwagę by nie kupić modelu zakatowanego czy te modele są również tak niezniszczalne jak 1.8? Pierwszy pomysł chce auto z pierwszych rąk.

xadrian
15-03-17, 15:40
Znajomy sprzedaje swojego Civica VIII jeśli ktoś szuka czegoś podobnego z czytanym sumieniem mogę polecić https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-sedan-1-8-16v-prywatnie-od-wlasciciela-CID5-IDkIHSI.html

viviusek
21-03-17, 21:37
Panowie od dłuższego czasu obserwuje olx / otomoto / allegro w poszukiwaniu Hondy Civic VIII z silnikiem 1.8

W sobotę planuję pojechać do Sandomierza zobaczyć to auto:

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-viii-1-8-sport-CID5-IDl4QI6.html

czy ktoś je widział ? komuś rzuca się coś w oczy ? ogólnie pierwszy właściciel, kupuje teraz w salonie Civic Xgen. Delikatne rysy na lakierze. Da radę sprawdzić historię pojazdu bez wizyty w ASO ? Czy wycierający się podłokietnik jest normalną rzeczą w tym modelu ?

Przepraszam, że tak zaczynam historię z forum, ale poszukuję już auta od 6 miesięcy i nic nie mogę trafić pewnego :/

Omenariusz
21-03-17, 21:49
Chodź torchę pomogę odnośnie tego podłokietnika mój przy przebiegu 87 tyś również kiepsko wygląda. Więc tak jest to chyba norma ;)

PatrykCivic
22-03-17, 23:57
Panowie od dłuższego czasu obserwuje olx / otomoto / allegro w poszukiwaniu Hondy Civic VIII z silnikiem 1.8

W sobotę planuję pojechać do Sandomierza zobaczyć to auto:

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-viii-1-8-sport-CID5-IDl4QI6.html

czy ktoś je widział ? komuś rzuca się coś w oczy ? ogólnie pierwszy właściciel, kupuje teraz w salonie Civic Xgen. Delikatne rysy na lakierze. Da radę sprawdzić historię pojazdu bez wizyty w ASO ? Czy wycierający się podłokietnik jest normalną rzeczą w tym modelu ?

Przepraszam, że tak zaczynam historię z forum, ale poszukuję już auta od 6 miesięcy i nic nie mogę trafić pewnego :/

Wytarty podłokietnik przy tym przebiegu to raczej norma, zależy też jak się go "eksploatowało".

Cd. Civica z ogłoszenia - wydaje się być okej, jednak czy za takie pieniądze nie lepiej by było poszukać czegoś świeższego? Czasem da się upolować fajnego polifta w podobnej kwocie. 2006 rok to jednak już jest 11 letnie auto.

viviusek
23-03-17, 15:41
Wytarty podłokietnik przy tym przebiegu to raczej norma, zależy też jak się go "eksploatowało".

Cd. Civica z ogłoszenia - wydaje się być okej, jednak czy za takie pieniądze nie lepiej by było poszukać czegoś świeższego? Czasem da się upolować fajnego polifta w podobnej kwocie. 2006 rok to jednak już jest 11 letnie auto.

właśnie też się nad tym zastanawiam. Z drugiej strony otrzymałem od sprzedawcy całą historię samochodu razem z fakturami z ASO. Ostatni przegląd w ASO opiewał na kwotę 5000zł i wymieniane były wszystkie płyny i oleje razem z olejem w skrzyni biegów, wszystkie filtry, mechanizmy składania lusterek, regulacja luzu zaworowego i geometrii pojazdu, świece irydowe denso i kilka innych elementów. Auto jest od pierwszego właściciela i do samego końca serwisowane w ASO. Sprzedający zostawia drugi komplet kół ( zimowe 16" po 2gim sezonie teraz i letnie 17" które zaczynać będą drugi sezon )

Gdybym podliczył wszystkie elementy ( koszty eksploatacyjne ~550zł ) i koszty kół ~1500zł to wychodzi już całkiem normalna kwota ( tak mi się wydaje ) z tego co oglądałem już. Po zakupie została by mi tylko rejestracja, ubezpieczenie w czerwcu i jeżeli nic by się nie działo jazda tym autem :)

Omenariusz
23-03-17, 15:51
Niby przed lift ale wiem sam po sobie że znaleźć przed lifta do 30 k to problem tym bardziej z pewną historią (ja szukałem 6 miesięcy). Oglądałem wtedy cztery polifty w cenie mojego przedlifta i nie zamieniłbym za żadne skarby :D Tak wymęczone. Rocznikiem się podobno nie jeździ ;) Jeśli mechanicznie wszystko ok warto by było się przyjrzeć ... A może jeszcze dało by się ugrać parę złotych

viviusek
23-03-17, 16:17
Niby przed lift ale wiem sam po sobie że znaleźć przed lifta do 30 k to problem tym bardziej z pewną historią (ja szukałem 6 miesięcy). Oglądałem wtedy cztery polifty w cenie mojego przedlifta i nie zamieniłbym za żadne skarby :D Tak wymęczone. Rocznikiem się podobno nie jeździ ;) Jeśli mechanicznie wszystko ok warto by było się przyjrzeć ... A może jeszcze dało by się ugrać parę złotych

dokładnie :)

ciężko jest coś pewnego i dobrego znaleźć, a zwłaszcza auto z pewną historią i bez przygód. Wszyscy cenią takie samochody i nawet jak mają cenę wyższą niż średnia na olx/allegro/otomoto to i tak je sprzedają.

Rozglądam się też za czymś innym, ale ciężko coś ciekawego znaleźć... na oku mam Accorda VII, Megane III, Astre III z końca produkcji, Volvo V50, Toyote Avensis II. Wszędzie gdzie jadę to jest coś co powoduje że auta nie wybieram.

Raz widziałem Civic'a VIII w krakowie w podobnej kwocie, ale niestety nie zdążyłem pojechać, bo został sprzedany :/

PatrykCivic
23-03-17, 17:31
Sam wiem coś o polowaniu na Ufo, bardzo dużo samochodów jest sprowadzonych zza granicy, co ja praktycznie od razu odrzucałem, a te z polskich salonów szybko schodzą z ogłoszeń albo stoją za chore pieniądze.

Jeśli jest tak jak piszesz to poważnie bym się nad nim zastanowił. Zabierz go do ASO, w stosunku do ceny auta to nieduże koszta, a będziesz wiedział co może być w niedługim czasie do wymiany i na czym ewentualnie można urwać z ceny.

Omenariusz
23-03-17, 19:42
Zgadzam sie w 100 % ja tez odrzucałem te zza granicy . Swoją pojechałem oglądać 15 minut po tym jak właściciel wystawił ogłoszenie ;) Był bardzo zdziwiony tym że tak szybko ktoś zareagował ... A wcześniej exe z 2008 roku poszedł mi z przed nosa bo zareagowałem dopiero godzine po wystawieniu auta więc poszedł na pniu salon pl+niski przebieg. Także rada trzeba działać szybko :)

viviusek
24-03-17, 23:03
Zgadzam sie w 100 % ja tez odrzucałem te zza granicy . Swoją pojechałem oglądać 15 minut po tym jak właściciel wystawił ogłoszenie ;) Był bardzo zdziwiony tym że tak szybko ktoś zareagował ... A wcześniej exe z 2008 roku poszedł mi z przed nosa bo zareagowałem dopiero godzine po wystawieniu auta więc poszedł na pniu salon pl+niski przebieg. Także rada trzeba działać szybko :)

w końcu kupiłem tą z Sandomierza :) wyszła zadowalająco mniej niż w ogłoszeniu, ale lakier jest do poprawy ( kilka wgniotek do wyciągnięcia bez malowania ) cała do polerowania i konserwacja podwozia do odnowienia. Mam do zmiany tylko klocki z tarczami w przeciągu 10k km więc na dniach pewnie zakupie zestaw P+T

damian18833
26-03-17, 20:05
Witam,

Nastał czas wymiany mojego dotychczasowego Civica VII. Wybór padł na VIIU ufo 1.8. Moje pytanie. Na co uważać przy oględzinach? Jakie są słabe punkty tego modelu. 7-kę znam z każdej strony i rzeczywiście większość "typowych" usterek wyszła przez 5 lat.

Pozdrawiam

Jakub83
26-03-17, 20:50
ja bym zwrocil uwage na
poduchy amorkow
amorki
stan przekladni kierowniczej
wspomaganie
zbierznosc
stan przegobow
poczytal bym historie wymian rzecz eksploatacyjnych
oczywiscie na stacje diag.podjechal.
pozdrwiam i powodzenia

wojtas1153
09-04-17, 01:13
Witam jestem zainteresowany tym autem, podobno z forum https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-si-coupe-231km-nowe-ubezpieczenia-przeglad-ID6yKlNw.html

Jesli macie jakie, uwagi, spostrzezenia bede wdzieczny za kazda informacje

jotwu
09-04-17, 09:51
Wystarczyło użyć google... http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=2325219&sid=f3eddf441d6f7a413654184a2cbab0fd#p2325219

wojtas1153
09-04-17, 13:27
Dzięki kolego, a powiedz mi orientujesz sie jakie sa roznice miedzy VIII Type R, a taki civicem SI? Silnik taki sam? zawieszenie i reszta?

Casti
11-04-17, 10:51
Zna ktoś to auto?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-benzyna-140km-ID6yPDUl.html

Paulina_M
11-04-17, 11:02
Mocno podejrzana ta cena...

Casti
11-04-17, 11:33
Dlatego pytam :)

jotwu
11-04-17, 11:57
Sprawa oczywista https://faq.allegro.pl/artykul/25543/czym-jest-przekret-nigeryjski-na-otomoto

hungryewok
16-04-17, 18:24
Dzień dobry, prosze o pomoc:
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-2-2-diesel-bezwypadkowy-ID6yKzQW.html

siwy11
17-04-17, 20:40
jako znawcy 8 gena możecie na szybko stwierdzić, że któreś z podanych auto nie jest warte oglądnięcia?
http://allegro.pl/show_item.php?item=6780912148#a684006b5c

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-po-oplatach-stan-idealny-ID6yLewr.html#60eeef77ef

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8v-tec140kmklimatronikalu-felgiserwisz-niemiec-ID6yR1yZ.html#60eeef77ef

Jakub83
18-04-17, 09:06
Co do czerwonej hondy to powinna być po faceliftingu a nie jest więc auto jest z przed 2009 roku, face był robiony pod koniec 2008

filipfm
19-04-17, 12:36
Pewnie handlus wpisal date pierwszej rejestracji.
Ze wzgledu na bieda wersje, ja osobiscie dwa pierwsze bym odpuscil. Ale to kwestia kto czego oczekuje od auta.

Tomasso
20-04-17, 14:49
Cześć,

To mój pierwszy post, więc witam wszystkich :) Nadszedł czas na jakieś nowe auto, w planach mam VIII 1.8. Kiedyś miałem CRV, byłem z niej zadowolony, więc nastąpi powrót do Hondy.
Znalazłem 4 sztuki w okolicach Łodzi, komuś coś się rzuca w oczy?

http://allegro.pl/honda-civic-1-8-grzane-fotele-oryginalny-lakier-i6787894803.html#thumb/8

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-vtec-alcantara-zadbany-ID6yQ2P1.html

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-vtec-xenon-nawigacja-zadbany-ID6yPCCh.html

No i na koniec najstarsza, najdroższa, z najlepszym wyposażeniem i (teoretycznie) najmniejszym przebiegiem

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-vtec-executive-navi-xenon-panorama-idealny-ID6yLCAx.html

bezk
20-04-17, 15:41
Druga i ostatnia mają we wnęce drzwi kierowcy naklejkę od airbaga, więc albo "anglik", albo malowane i poprzyklejał co miał (brak tabliczki znamionowej).

Tomasso
21-04-17, 09:59
Dzięki za info i doceniam czujne oko :)

A tutaj coś się komuś rzuca w oczy?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140-km-1-wlasciciel-salon-polska-aso-bezwypadkowy-dokumentacja-ID6yQkaN.html

Civmann
21-04-17, 15:47

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140-km-1-wlasciciel-salon-polska-aso-bezwypadkowy-dokumentacja-ID6yQkaN.html
No ładny Sport, pełna historia, może warto. Na tle poprzednich przynajmniej tempomat jest.
A tego widziałeś, choć trochę w innym kierunku Polski, podobne pieniądze i "przebieg" a wypos.dużo lepsze:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140kmpanoramaxenonserwisbezwypadkowyniemcy108tys-ID6yRRmz.html#0753a86290

viviusek
21-04-17, 16:19
Druga i ostatnia mają we wnęce drzwi kierowcy naklejkę od airbaga, więc albo "anglik", albo malowane i poprzyklejał co miał (brak tabliczki znamionowej).

w mojej z polskiego salonu również ta naklejka jest we wnęce drzwi kierowcy, a nigdy nie była malowana, ani przekładana z anglika...

z salonu więc przynajmniej można zobaczyć historię serwisowania, o ile jakaś jest ( w ASO koszt 59zł )

standardowo przy 120k km w ASO robią duży serwis, więc ta jest przed nim i prawdopodobnie trzeba będzie zrobić kilka rzeczy eksploatacyjnych ;)

Na pierwszy rzut oka nic podejrzanego przy niej nie widzę.

Omenariusz
21-04-17, 17:49

Warto byłby się przyjrzeć pewna historia można sprawdzić wiele rzeczy.

Tomasso
23-04-17, 20:38
No ładny Sport, pełna historia, może warto. Na tle poprzednich przynajmniej tempomat jest.
A tego widziałeś, choć trochę w innym kierunku Polski, podobne pieniądze i "przebieg" a wypos.dużo lepsze:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140kmpanoramaxenonserwisbezwypadkowyniemcy108tys-ID6yRRmz.html#0753a86290

Panowie, dzięki wielkie za pomoc :)

Ta pomarańczowa rzeczywiście fajna, wyposażenie też zachęca. Ciekawe, co przy niej było robione, bo nic nie piszą o bezwypadkowości. Tak czy inaczej też wciągam ją na listę.

Jeszcze jedno ogłoszenie znalazłem, wydaje mi się, że też jest warte uwagi. Co myślicie?

http://allegro.pl/honda-civic-1-8-sport-ideal-krajowy-pierwszy-wl-i6781621631.html

uotr
24-04-17, 09:45
odnośnie tej czerwonej to jest jedna rzecz która na wstępie daje troche do myślenia, mianowicie jak jest zrzut z historiapojazdu to nie ma wpisu z 2016 roku. nie twierdze że coś sie wówczas wydarzyło, bo czasem dzieją sie cuda w cepiku, ale warto na to zwrócić uwagę

Tomasso
24-04-17, 10:00
odnośnie tej czerwonej to jest jedna rzecz która na wstępie daje troche do myślenia, mianowicie jak jest zrzut z historiapojazdu to nie ma wpisu z 2016 roku. nie twierdze że coś sie wówczas wydarzyło, bo czasem dzieją sie cuda w cepiku, ale warto na to zwrócić uwagę

Racja, z tym, że chodzi chyba o 2015 :)

uotr
24-04-17, 10:15
Racja, z tym, że chodzi chyba o 2015 :)

oczywiście, literówka :)

Civmann
24-04-17, 13:48
Panowie, dzięki wielkie za pomoc :)

Ta pomarańczowa rzeczywiście fajna, wyposażenie też zachęca. Ciekawe, co przy niej było robione, bo nic nie piszą o bezwypadkowości. Tak czy inaczej też wciągam ją na listę.

Jeszcze jedno ogłoszenie znalazłem, wydaje mi się, że też jest warte uwagi. Co myślicie?

http://allegro.pl/honda-civic-1-8-sport-ideal-krajowy-pierwszy-wl-i6781621631.html
Ta mandarynkowa w chwili linkowania była droższa o kilka tyś. dodatkowo widniał opis o tym że bezwypadkowa i każdy element nie był w 100% lakierowany ponownie. Teraz staniała, opis o bezwypadkowości wykasowany, co prawda ogłoszenie już nie aktualne ale daje to do myślenia.

Tomasso
24-04-17, 14:34
Ta mandarynkowa w chwili linkowania była droższa o kilka tyś. dodatkowo widniał opis o tym że bezwypadkowa i każdy element nie był w 100% lakierowany ponownie. Teraz staniała, opis o bezwypadkowości wykasowany, co prawda ogłoszenie już nie aktualne ale daje to do myślenia.

Dokładnie, dzisiaj rano sprawdzałem i już ogłoszenia nie było.

A w tej się komuś coś w oczy rzuca? Z opisu wydaje się, że ok plus salon PL i pierwszy właściciel, co dla mnie jest ważne. Ogłoszenie jest aktualne, mimo że wygasło.

PatrykCivic
24-04-17, 23:45
Ten szary przedlift wydaje się być całkiem okej. Wygląda na zadbanego. Poproś o lepsze zdjęcia, bo w sumie na niektórych auto stoi połową w cieniu co trochę utrudnia oględziny. Salon Polska i pierwszy właściciel też się ceni. Warto się zainteresować, tym bardziej, że z Łodzi do Warszawy jest godzina drogi. :)

Swoją drogą nie wiem skąd właścicielowi wzięło się 142km. R18A2 ma ich 140. :D

Tomasso
25-04-17, 10:58
Ten szary przedlift wydaje się być całkiem okej. Wygląda na zadbanego. Poproś o lepsze zdjęcia, bo w sumie na niektórych auto stoi połową w cieniu co trochę utrudnia oględziny. Salon Polska i pierwszy właściciel też się ceni. Warto się zainteresować, tym bardziej, że z Łodzi do Warszawy jest godzina drogi. :)

Swoją drogą nie wiem skąd właścicielowi wzięło się 142km. R18A2 ma ich 140. :D

Dzięki, dam znać co udało się ustalić. A te dodatkowe 2 km to może jak z wiatrem jedzie ;)

manieku
25-04-17, 17:47
Pewnie spojrzał na dane techniczne IX gen. bo tam w 1.8 jest właśnie 142km.

Tomasso
27-04-17, 11:09
Dzięki, dam znać co udało się ustalić. A te dodatkowe 2 km to może jak z wiatrem jedzie ;)

Ok, auto obejrzane, niestety nie było (co za zaskoczenie :D ) tak kolorowo jak w ogłoszeniu: cały prawy bok robiony (szpachla) włącznie z wycinaniem części nadkola, rdza na prawych tylnych drzwiach, auto nie jedzie prosto, opony do wymiany, tarcze do wymiany (a podobno robione były), zawieszenie puka, rozrusznik do czyszczenia, przednia szyba wymieniana (powody nieznane, a podobno pierwszy właściciel). No i jeszcze parę innych rzeczy. No nic szukam dalej :)

Ok, a tutaj coś się komuś rzuca w oczy?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-i-vtec-1401-km-klima-alu-ks-serwis-oplacone-ID6yReoW.html

dublo2
27-04-17, 11:59
Ok, a tutaj coś się komuś rzuca w oczy?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-...-ID6yReoW.html
Ładnie wypicowany i ładnie wygląda. Nawet plastiki dookoła ma ładnie zrobione, na czarno (też tak mam u siebie, coroczne zabiegi pielęgnacyjne:)) A co do wad to tylne, prawe drzwi robione, nie wykluczone czy nie cały bok, ale to już do sprawdzenia na żywo. Więcej ze zdjęć nie widzę.
Nie wiem czy powinien mieć ksenony (ale podobno są takie wersje), bo wygląda mi to na Sporta z grzanymi stołkami więc albo sprowadzony z Niemiec, a osobiście bardziej bym stawiał na Belgię albo Skandynawie :)

Tomasso
27-04-17, 12:19
Ładnie wypicowany i ładnie wygląda. Nawet plastiki dookoła ma ładnie zrobione, na czarno (też tak mam u siebie, coroczne zabiegi pielęgnacyjne:)) A co do wad to tylne, prawe drzwi robione, nie wykluczone czy nie cały bok, ale to już do sprawdzenia na żywo. Więcej ze zdjęć nie widzę.
Nie wiem czy powinien mieć ksenony (ale podobno są takie wersje), bo wygląda mi to na Sporta z grzanymi stołkami więc albo sprowadzony z Niemiec, a osobiście bardziej bym stawiał na Belgię albo Skandynawie :)

Też mi się wydaje, że te drzwi, o których piszesz mają inny odcień. Z tego co się orientuję oni sprowadzają auta z Niemiec. Jak rozumiem z tych krajów może być auto ze spryskiwaczami, a faktycznie ksenonów nie posiadać?

Czarnybeduin
27-04-17, 16:23
Też mi się wydaje, że te drzwi, o których piszesz mają inny odcień. Z tego co się orientuję oni sprowadzają auta z Niemiec. Jak rozumiem z tych krajów może być auto ze spryskiwaczami, a faktycznie ksenonów nie posiadać?

Xenon i spryskiwacze to nieodłączny element w orginale. Jeśli jednego z elementów nie ma to coś było wymieniane np. lampy xenonowe były droższe więc założyli zwykłe. Ale jestes pewny, że nie ma xenonów? W ufo przecież na xenonie przeciez nie było soczewek więc jeśli na to patrzysz to może Cię zmylić. A jesli chodzi o te "ładne czarne plastiki" to aż w oczy bije jak one są tłuste, wypsikali puszke plaka i na foto efekt jest, w rzeczywistości będa tak tłuste, że zaraz na nich będzie mnóstwo przyklejonego kurzu. Po zmyciu plaka po jakimś czasie będa normalne tj. wyblaknięte.

jotwu
27-04-17, 17:56
Zdjęcia mają zwiększony kontrast dlatego plastiki są takie ciemne. Zwróć uwagę że jest to tak sztucznie zrobione że opona tak zlewa się z wnęką koła że jej nie widać. Bardziej bym tu sie zapytał czemu nie zaznaczyli bezwypadkowy, bo jeśli auto miało lakierowane tylko drzwi to taką opcje by zaznaczyli.

Lucas.FK2
27-04-17, 17:58
Xenon i spryskiwacze to nieodłączny element w orginale. Jeśli jednego z elementów nie ma to coś było wymieniane np. lampy xenonowe były droższe więc założyli zwykłe. Ale jestes pewny, że nie ma xenonów? W ufo przecież na xenonie przeciez nie było soczewek więc jeśli na to patrzysz to może Cię zmylić. A jesli chodzi o te "ładne czarne plastiki" to aż w oczy bije jak one są tłuste, wypsikali puszke plaka i na foto efekt jest, w rzeczywistości będa tak tłuste, że zaraz na nich będzie mnóstwo przyklejonego kurzu. Po zmyciu plaka po jakimś czasie będa normalne tj. wyblaknięte.

Nie wprowadzaj ludzi w błąd bo wychodziły wersje bez xenonu ale ze spryskiwaczami

PatrykCivic
27-04-17, 18:50
Ok, auto obejrzane, niestety nie było (co za zaskoczenie :D ) tak kolorowo jak w ogłoszeniu: cały prawy bok robiony (szpachla) włącznie z wycinaniem części nadkola, rdza na prawych tylnych drzwiach, auto nie jedzie prosto, opony do wymiany, tarcze do wymiany (a podobno robione były), zawieszenie puka, rozrusznik do czyszczenia, przednia szyba wymieniana (powody nieznane, a podobno pierwszy właściciel). No i jeszcze parę innych rzeczy. No nic szukam dalej :)

No to wiadomo czemu zdjęcia są tak zrobione...

Co do wersji bez xenonów, ale ze spryskami to wychodziły na któryś z krajów skandynawskich.

filipfm
28-04-17, 09:36
bo wygląda mi to na Sporta z grzanymi stołkami więc albo sprowadzony z Niemiec, a osobiście bardziej bym stawiał na Belgię albo Skandynawie

Akurat Sport na rynek niemiecki nie mial grzanych stołków.

Podtrzymuję słowa Łukasza - o ile nie było ksenonów bez spryskiwaczy, to były spryskiwacze bez ksenonów.

Auto wygląda na skandynawa - wlasnie ze wzgledu na spryskiwacze lamp ale i webasto czy tam inna dmuchawka dodatkowa mocno to sugeruje.
Inna sprawa, ze auto jest zlane plakiem az cieknie ;)

dublo2
28-04-17, 13:31
Podobno też były z grzaniem, tylko we Włoszech 100% Sportów nie miało grzanych stołków - ale na 100% pewny nie jestem.

Podtrzymuję słowa Łukasza - o ile nie było ksenonów bez spryskiwaczy, to były spryskiwacze bez ksenonów.
Dokładnie.

Inna sprawa, ze auto jest zlane plakiem az cieknie
:)

filipfm
28-04-17, 14:16
Podobno też były z grzaniem, tylko we Włoszech 100% Sportów nie miało grzanych stołków - ale na 100% pewny nie jestem.

Moze zalezalo od rocznika. Ja kiedys sprawdzalem broszury i grzanych stołków nie było. Ale za to Niemiaszki mogli zamowic w opcji ksenon do Sporta.

Bodzlo
09-05-17, 22:29

Auto wygląda na skandynawa - wlasnie ze wzgledu na spryskiwacze lamp ale i webasto czy tam inna dmuchawka dodatkowa mocno to sugeruje.
Inna sprawa, ze auto jest zlane plakiem az cieknie ;)

Dokładnie to farelka ze zdjęcia to zestaw DEFA bardzo popularny w skandynawi :)

dexxxter
12-05-17, 13:58
Hej, planuję dołączyć do grupy szczęśliwych posiadaczy Civica. :) Co myślicie o tym aucie?
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-bezawaryjna-krajowa-garazowana-oryginalny-przebieg-ID6yNqRD.

filipfm
12-05-17, 15:48
Hej, planuję dołączyć do grupy szczęśliwych posiadaczy Civica. :) Co myślicie o tym aucie?
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-bezawaryjna-krajowa-garazowana-oryginalny-przebieg-ID6yNqRD.

To ogłoszenie nie jest już dostępne.
Więc sądzimy, że po zapoznaniu się z regulaminem forum musisz szukać dalej ;)

w1rus
29-05-17, 14:55
Rzuca wam sie coś w oczy w tym ogłoszeniu? https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-ufo-CID5-IDmovfc.html#abe5d42b56

dublo2
30-05-17, 07:25
Rzuca wam sie coś w oczy w tym ogłoszeniu? https://www.olx.pl/oferta/honda-civi...tml#abe5d42b56
Tak, spinki nad atrapą są nieoryginalne i jednej brakuje, więc pewnie grzebał przy tym jakiś "Janusz", a właścicielowi to też "latało". Ponadto CB radio jak dla mnie jest po partacku założone. Nie lubię czegoś takiego i ja bym nie jechał oglądać ;) Jakoś w ogóle do mnie ten samochód, ze zdjęć oczywiście, nie przemawia ;)

smarek123
30-05-17, 10:38
Tak, spinki nad atrapą są nieoryginalne i jednej brakuje, więc pewnie grzebał przy tym jakiś "Janusz", a właścicielowi to też "latało". Ponadto CB radio jak dla mnie jest po partacku założone. Nie lubię czegoś takiego i ja bym nie jechał oglądać ;) Jakoś w ogóle do mnie ten samochód, ze zdjęć oczywiście, nie przemawia ;)

I to jest powód do dyskwslifikacji auta ? ;) Nie rozśmieszajcie mnie.

Jeśli ktoś szuka prawdziwej lalki FK2 1.8 z polskiego salonu to za niedługo moja leci na sprzedaż. Przebieg 100k km. Wszystkie spinki oryginalne :cool:

Omenariusz
30-05-17, 15:20
Co do spinek to sam przy wymianie atrapy uszkodziłem 3 i jeszcze nowych nie wstawiłem a Januszem nie jestem :D Te spinki naprawdę są nietrwałe. A co do ogłoszenia to nie mogę się wypowiedzieć bo już nieaktualne :P

dublo2
31-05-17, 07:07
I to jest powód do dyskwslifikacji auta ? Nie rozśmieszajcie mnie.
Nie napisałem, że dyskwalifikuje to ten samochod. Po prostu do mnie nie przemawia, i tyle :D

Jeśli ktoś szuka prawdziwej lalki FK2 1.8 z polskiego salonu to za niedługo moja leci na sprzedaż. Przebieg 100k km.
Przebieg 100 tkm po Polsce to rzeczywiście musi być lalka :p

Wszystkie spinki oryginalne
Jesteś pewny? :) Ja też mam wszystkie oryginalne i kompletne :)

esbe
31-05-17, 09:35
Co do spinek to sam przy wymianie atrapy uszkodziłem 3 i jeszcze nowych nie wstawiłem a Januszem nie jestem :D Te spinki naprawdę są nietrwałe. A co do ogłoszenia to nie mogę się wypowiedzieć bo już nieaktualne :P

Ja przy wymianie grila tez wymienilem te ori spinki, na inne, bo polowa rozpadla mi sie w rekach. Tak samo jak wymienialem listwy i nadkola, zeby zrobic je w kolor to te spinki ktore je trzymaja rowniez sie rozpadaly. Nie popadajcie w skrajnosc, bo zadnego auta nie kupicie : )

w1rus
31-05-17, 10:28
Dziekuje za odpowiedzi. Pojawiły się kolejne dwie: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140km-salon-polska-serwis-w-aso-honda-prktronic-ID6yWo6D.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=27620457 - czekam na wiecej zdjęć. I druga, poza moim budżetem, ale warto zapytać:https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-2009-1-8-CID5-IDmxt8O.html#abe5d42b56

smarek123
31-05-17, 10:32
Dziekuje za odpowiedzi. Pojawiły się kolejne dwie: https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-140km-salon-polska-serwis-w-aso-honda-prktronic-ID6yWo6D.html?requestFromAd=1&track%5Bmessage_sent%5D=1&id_at=27620457 - czekam na wiecej zdjęć. I druga, poza moim budżetem, ale warto zapytać:https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-2009-1-8-CID5-IDmxt8O.html#abe5d42b56
1.8 za 17tys. ? Nie chce wiedzieć skad ta cena. Albo mega okazja albo cene podał w ratach tak samo jak przebieg ;) W oczy rzuca sie niespasowany grill,ale pisał że lekko uszkodzony prawy przód.

W drugim mało zdjęć i słabej jakości. Na 4 zdjeciu szpara miedzy maska a blotnikiem. Mozliwe ze wystarczy wyregulowac odbojami.

Number10
03-06-17, 09:21
Hej,

Poszukuję Hondy VIII z 2011 roku. Niestety w wersji 5-drzwiowej 1,8 nie ma ich zbyt wiele.
Co myślicie o tym ogłoszeniu?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-viii-1-8-sport-ID6yUwEB.html#7013bc88da

Pozdrawiam !

jokerr
17-06-17, 00:20
Witam, jestem nowy, co sądzicie o tej hondzie?

http://allegro.pl/show_item.php?item=6847085178#thumb/1

weryfikacja VIN:
SHHFK27607U022917
28 03 2007
TKI 75095

Sporo musiał przejeździć na samym gazie, choć przebieg z 2015 roku też ciekawy..

esbe
17-06-17, 23:49
Hej,

Poszukuję Hondy VIII z 2011 roku. Niestety w wersji 5-drzwiowej 1,8 nie ma ich zbyt wiele.
Co myślicie o tym ogłoszeniu?

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-viii-1-8-sport-ID6yUwEB.html#7013bc88da

Pozdrawiam !

Z polskiego salonu, wiec latwa do weryfikacji. Cena niemala. Jak masz blisko zabierz ja i podjedz do ASO. Bedziesz wiedzial wszystko. 300zl kosztuje weryfikacja pojazdu przed zakupem. hmm 40tys drogo...

Witam, jestem nowy, co sądzicie o tej hondzie?

weryfikacja VIN:
SHHFK27607U022917
28 03 2007
TKI 75095

Sporo musiał przejeździć na samym gazie, choć przebieg z 2015 roku też ciekawy..

cos mi sie kojarzy, ze gdzies na polskim forum widzialem temat, gdzie gosciu wrzucal ten nietypowy pakiet.

warjacik
21-06-17, 22:22
cześć, jestem nowym użytkownikiem forum. poszukuje dla siebie hondy 8 gen 2 drzwiowej, bede wdzięczny za podpowiedz i rady co do wyboru diesla badz benzyny. mieszkam w Warszawie i dziennie bede robić w mieście około 40km. wiem, ze diesel bedzie mniej palił ale benzyna w razie co tańsza w eksploatacji. Chciałbym zapytac o auta z linka czy polecacie, znacie badz widzicie coś podejrzanego
Honda Civic
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-2-2-i-ctdi-ufo-type-s-wazne-oc-przeglad-ID6yNDcP.html

Honda Civic
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-2009-2-2-i-ctdi-ID6yTJ1N.html

filipfm
21-06-17, 22:33
Tak w kwestii formalnej, to regulamin forum przeczytaj i nadgon zaleglosci ;)
W drugiej kwestii formalnej. W wersji 2 drzwiowej diesla nie uswiadczysz. Linki sa do wersji 3 drzwiowej ;)

warjacik
21-06-17, 22:35
tak, chodziło mi oczywiście o civica 3D :-) podałem narazie linki do diesli. na benzyny też sie rozglądam

jotwu
21-06-17, 22:48
Auta z francji przyjeżdzają po mniejszych lub większych przygodach i to tu bym się skupił. Z powodu dużej akcyzy nie opłacałoby się sprowadzić go w całości. Oba ogłoszenia są od handlarzy, w przypadku jednego z nich można zobaczyć co ma jeszcze w ofercie: https://bobrowniki.otomoto.pl/ Na pytanie czy warto sam sobie odpowiedz.

warjacik
21-06-17, 23:00
szukam razem z ojcem i też mówił, ze ma dystans do aut sprowadzonych z Francji. oczywiście dzieki za podpowiedz,nie warto jednak.
a czy do miejskiej jazdy tak jak pisałem, polecacie bardziej szukać diesla czy jednak benzyny ? z tego co sie orientowałem jest 1.4 albo 1.8, po rozmowie ze znajomym ktorego mama posiada ufo 5d 1.8 benzyna tylko automat,spalanie w okolicy 10l wychodzi wiec diesel miałby tu przewagę z pewnością ale jak to z dieslem przy awariach są duzo większe koszty napraw.

filipfm
21-06-17, 23:33
Diesel do miasta jest bez sensu moim skromnym zdaniem. Na krotkich dystansach bedziesz jezdzil wiecznie niedogrzanym autem. 2.2 na zimno, nawet w lecie pije w okolicy 8 litrow. Dopiero po paru km spalanie troche spada. W zimie bedziesz marznac bo zanim sie rozgrzeje silnik i zacznie dmuchac cieplejszym to juz bedzisz na miejscu. A koszty dwumasy i sprzegla najnizsze nie sa. Poza tym realnie te Civice moga miec i 300kkm. I zastanow sie, czy chetnie do tych 22tys dorzucisz zaraz 4 tysie na sprzeglo i DMF

warjacik
22-06-17, 08:07
zatem próbuje znaleźć benzynę ale chyba tylko racjonalnie bedzie wybrać 1.8 ?
Honda Civic
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-honda-civic-viii-type-s-1-8-vtec-zadbana-ID6yELUR.html

ten jest z Niemiec, wydaje sie byc zadbanym egzemplarzem:)

filipfm
22-06-17, 08:36
Tak. 1.4 jest dla cierpliwych ludzi ;)

jokerr
23-06-17, 20:54
Ponawiam, dalej szukam hondy civic 5D,

z przed paru dni:

Co sądzicie o tej hondzie?

weryfikacja VIN:
SHHFK27607U022917
28 03 2007
TKI 75095

cos mi sie kojarzy, ze gdzies na polskim forum widzialem temat, gdzie gosciu wrzucal ten nietypowy pakiet.

Cena mega duża, do roboty sprzęgło, lakier schodzi ze zderzaków, ogólnie stan bardzo ciężki wg. mnie.....

Co sądzicie o tym? Kobieta podała mi datę pierwszej rejestracji, jednak nic nie mogę sprawdzić albo rejestracje się nie zgadzają albo pomyłka w numerze VIN:

https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-1-8-i-vtec-140-km-salon-pl-bezwypadkowy-oryginalny-przebieg-ID6yQfsP.html#ca7a91f498

data pierwszej rej. : 09.12.2016

jotwu
23-06-17, 21:02
Data 1 rej to 12.12.2006. Auto miało 3 właścicieli
1 od zakupu w salonie - firma
2 od 02.09.2011 - os prywatna
3 od 21.11.2016 - os prywatna
Być może osoba 1 i 2 to ta sama tylko auto było przerejestrowywane z firmy na osobę fizyczną bo tablice zostały te same(z katowic)

Przebieg na przeglądzie 22.10.2014 to 118 170
a 2 lata później 151 381km. Pytanie czemu auto jeździło rok bez przeglądu(brak owego w 2015r)?

PS. Tragiczne felgi.

jokerr
23-06-17, 21:19
Dziękuje za informacje, tydzień temu rozmawiałem z kobietą i opowiadała inną historię, dzisiaj dzwoniłem pod drugi numer i usłyszałem od mężczyzny inną historię, przy pytaniu o podłużnice usłyszałem śmiech do słuchawki z komentarzem "proszę przyjechać i zobaczyć"... wydaje mi się że auto stało po dzwonie u blacharza i dlatego mogło nie mieć przeglądu.... też z przodu coś nie tak z lewą lampą, podobno zahaczone o krawężnik. Musiał być bardzo wysoki, stwierdzam że szkoda mojego czasu, szukam dalej....

jokerr
24-06-17, 11:56
Ktoś coś o tych ogłoszeniach? Już widzę długo są wystawione...

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-CID5-IDmRWK0.html#7f39d0e131

https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-1-8-hatchback-stan-techniczny-idealny-CID5-IDmPgVc.html#7f39d0e131

Nie ma kogoś na forum kto sprzedaje te hondy sprowadzane w dobrym stanie z okolic Krakowa? Ktoś kiedyś mówił że jest jakiś gość z Liszek który handluje Hondami, może ma ktoś namiar?

Vilge
25-06-17, 13:09
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2-2-140km-alkantara-klimatronik-alu-17-oplacona-gotowa-do-rejestracji-ID6yWJRx.html

Uważajcie na tą minę. Koleś nie może sprzedać tego od 3 miesięcy. Najgorsze jest To, że bezczelnie kłamie na temat wersji wyposażenia i bezwypadkowości.

jotwu
25-06-17, 13:31
Ta cena raczej nic dobrego nie wróży ale rzucasz hasłami bez jakichkolwiek argumentów. Co do tego ile jest wystawione to fakt, najstarsze ogłoszenie znalazłem z 18 marca. Masz jakieś dowody co i jak było uszkodzone? Jeśli nie i nawet nie oglądałeś tego samochodu to nie pisz takich postów...

smarek123
25-06-17, 21:33
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-2-2-140km-alkantara-klimatronik-alu-17-oplacona-gotowa-do-rejestracji-ID6yWJRx.html

Uważajcie na tą minę. Koleś nie może sprzedać tego od 3 miesięcy. Najgorsze jest To, że bezczelnie kłamie na temat wersji wyposażenia i bezwypadkowości.

Co fakt to fakt. Sport na pewno to nie jest. Dobrze wyposażony również nie.

Vilge
26-06-17, 23:26
Ta cena raczej nic dobrego nie wróży ale rzucasz hasłami bez jakichkolwiek argumentów. Co do tego ile jest wystawione to fakt, najstarsze ogłoszenie znalazłem z 18 marca. Masz jakieś dowody co i jak było uszkodzone? Jeśli nie i nawet nie oglądałeś tego samochodu to nie pisz takich postów...

Wejdź sobie na mobile.de lub AutoScout24, zobacz ile kosztuje bezwypadkowy civic 2.2 dolicz do tego akcyzę 18,6%, koszty sprowadzenia, marże handlarza. Rozumiem, że jesteś świeży na forum i możesz wierzyć jeszcze w bajki, ale to właśnie ktoś z takim podejściem jak Ty kupi ten samochód i potem będzie bardzo mocno żałował. Więc wole przestrzec.

jotwu
27-06-17, 10:35
Wiem ile kosztuje civ 2.2 i wiem jakie są koszty sprowadzenia. Napisałem przecież ze ta cena jest podejrzana. Nie mniej jednak rzucasz hasłami że auto nie jest bezwypadkowe. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Widziałeś to auto? Postaw się w innej sytuacji jakby ktoś oceniał Twoje auto i pisał że nie może się sprzedać od miesiąca więc musi być bite. W dzisiejszych czasach konkurencja może podrzucać sobie takie świnie więc nie masz konkretów = nie pisz. Nie bronie tutaj handlarza bo treść ogłoszenia można włożyć między bajki, podobnie jak opowiastki handlarzy z pod Radomia o tym że szwajcarska kultura techniczna jest najlepsza na świecie XD Każdy ma swój rozum i powinien sam nauczyć się odrzucać tego typu ogłoszenia. Jakbyś tak chciał przestrzegać przed każdym ogłoszeniem w którym są wypisane bajki w treści to ten wątek miałby 1000 stron :P

jokerr
30-06-17, 18:35
https://www.olx.pl/oferta/honda-civic-viii-ufo-CID5-IDn2FE6.html

Co o nim myślicie? Jak to wygląda Waszym zdaniem? Nie za mała ta cena?

bezk
30-06-17, 20:13
Pierwszy właściciel, krajowy - zdecydowanie warto podjechać i sprawdzić stan. Cena faktycznie niewygórowana.

jokerr
30-06-17, 22:52
A co sądzicie o tym jednym kluczyku? Nie przejmować się? Wersja Comfort, szukać lepszej wersji czy lepiej jeżeli stan auto jest pozytywne tego kupić?

A co powiecie o tym? Coś było kombinowane z maską, ale wygląda Ciekawie....

http://allegro.pl/show_item.php?item=6875041381#thumb/1

ms7
01-07-17, 16:58
Powiedzcie mi proszę, jaki budżet jest potrzebny na zakup zadbanej i bez przygód lakierniczych wersji 3D Type S po lifcie(kratka z przodu) z silnikiem 1.8, przebieg powiedzmy do 120tys? Oczywiście chodzi mi o przybliżoną kwotę plus/minus. Czy 36tys starczy na naprawdę zadbaną sztukę?

Lucas.FK2
01-07-17, 20:40
36k to tak na wyrost bym powiedział. Da sie znaleźć fajne sztuki od kogoś kto miał od nowości ale musisz dobrze szukać.

michalwawa1
04-07-17, 19:24
Czesc czy kojarzy ktos tą Hondę ?
https://www.otomoto.pl/oferta/honda-civic-type-s-ID6yYkGr.html

jotwu
04-07-17, 20:20
Auto wygląda ok aczkolwiek w cepiku widnieje 3 właścicieli(być może pierwszy to salon) a sama rejestracja jest 9 miesięcy po "kupnie". Dopytaj właściciela o co tu chodzi, w karcie pojazdu powinien mieć wpisane wszystko.
Polecam wykupienie raportu https://www.autobaza.pl/zamow-raporty/SHHFN1360AU001526 auto miało jakąś szkodę - na jaką kwotę dowiesz się po kupnie. Na pewno nie skreślałbym z tego powodu auta, szczególnie jeśli naprawa była robiona w aso. Pamięaj też, że naprawa w aso nawet lekkiego uszkodzenia może kosztować pare(naście) tysięcy. Oni się nie bawią w klepanie tylko wymieniają na nowe a ceny w aso każdy wie jakie są. Jako szkoda może być też zgłoszone z AC przerysowanie auta. Dodatkowo w raporcie masz 20 zdjęć(prawodpodobnie znajdziesz też tam zdjęcia ze ogłoszenia auta do sprzedazy w 2014r). Jak kupisz raport możesz go tu wrzucić i wtedy zobaczymy.