PDA

Zobacz pełną wersję : Kable zapłonowe B18C4

kreatywny
11-03-16, 09:08
Witam właśnie zamierzam zakupić nowe kable zapłonowe do mojego civic-a Silnik B18c4. Jakie polecacie ? Prosze o nazwy i linki ewentualnie.

limit3d
11-03-16, 09:50
Polecam NGK i Beru, cena może wyższa od najtańszych "chińczyków", ale warte swojej ceny.
Obecnie jeżdżę na tańszej alternatywie Bosch-a i też nie narzekam, auto pali na dotyk. Kupione oczywiście w IC,a nie allegro gdzie ceny może niższe,ale i setki podróbek. Kilka dych oszczędności przy zakupie w sieci,a później jaki to Bosch ch**owy, kable padły po miesiącu itp.

DddVTEC
11-03-16, 11:44
Sumitomo. Haparts.pl pozdrawiam.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

kreatywny
11-03-16, 11:55
Sumitomo. Haparts.pl pozdrawiam.

Na haparts nie widziałem żadnych kabli zapłonowych do B18C4

DddVTEC
11-03-16, 11:56
Zadzwoń do nich będziesz zadowolony.
Do swojej bseri czekałem miesiąc na zamówienie ale było warto nie ma porównania jakościowo z innymi.

kreatywny
11-03-16, 12:18
Zadzwoń do nich będziesz zadowolony. Pozdrawiam.
Do swojej bseri czekałem miesiąc na zamówienie ale było warto nie ma porównania jakościowo z innymi.

Zamówiłem już prosto z hurtowni przez kumpla mechanika NGK 242 zł mi wyszło, więc cena bardzo podobna do tych z allegro a tu mam pewność że oryginał i bez problemu z gwarancją.

DddVTEC
11-03-16, 12:19
Zamówiłem już prosto z hurtowni przez kumpla mechanika NGK 242 zł mi wyszło, więc cena bardzo podobna do tych z allegro a tu mam pewność że oryginał i bez problemu z gwarancją.
Tez będą śmigać. Świeczki jeszcze do kompletu ;)

Dzida
11-03-16, 13:03

no ale to NGK a nie SUMITOMO, a poza tym yyy jaka gwarancja? Na przewody, które działają 15 lat? Jak się reklamuje przewody? :confused:

kamil39
11-03-16, 13:20
Ngk niebieskie ( do japonców) sa dobrej jakosci i mozna bez problemu brać.
Jeśli to nie tajemnica- ile kosztuja kable sumimoto ? Szkoda, ze na stronie nie macie takich rzeczy pokatalogowanych( zeby wiedziec ile cos moze kosztowac, z takich eksploatacyjnych rzeczy) Sciagasz je Dzida jako oem hondy, czy aftermarket Sumimoto?? W dwóch hondach, które miałem były orginalne 15-20 letnie przewody i silniczek chodził na nich jak zegarek.
A przewody dużo ludzi reklamuje, bo zgaduja- auto nie rowno pracuje- ostatnio zmieniane kable to napewno one- efekt jest aki ze 99% reklamacji kabli NGK to sprawne przewody.

DddVTEC
11-03-16, 13:23
Sumitomo Haparts OEM honda. Przynajmniej ja tak miałem cena nie powala tak ze nie ma lipy .
Pozdrowienia

!markos
11-03-16, 14:19
no ale to NGK a nie SUMITOMOI jaka będzie różnica w użytkowaniu? Taka wiesz, mierzalna, odczuwalna.

kreatywny
13-03-16, 10:47
Tez będą śmigać. Świeczki jeszcze do kompletu ;)

Świeczki wymieniłem już z miesiąc temu, bo miałem problem że już nie chciała ciągnąć za bardzo przy ok 200 km/h wymieniłem świece i pomogło teraz problem znów wrócił czas na przewody

DddVTEC
13-03-16, 10:49
Jak rozumiem świece Ngk dedykowane ? Dla mnie 200 to jest masakra ;) nawet nie sprawdzam ;)

kreatywny
13-03-16, 11:07
Jak rozumiem świece Ngk dedykowane ? Dla mnie 200 to jest masakra ;) nawet nie sprawdzam ;)

Jasne że tak