Zobacz pełną wersję : Przechylone auto i pływanie na zakrętach
Witam panowie. W mojej Hani 5d 98r coś jest nie halo. Dziś jakoś nagle podczas jazdy zaczęło coś nawalac. A mianowicie przy pokonywaniu zakrętów czuje ze auto się przechyla na bok tzn. z jednej strony jest wyżej, z drugiej niżej i jest to znaczniej odczuwalne niż w tradycyjnych prawach fizyki. Odczuwam również że auto płynie i nie odbija na nierownosciach. Na prostej również to odczuwam. Siedząc za kółkiem podczas jazdy strona lewa jest docisnieta, a prawa jest jakoś dziwnie uniesiona. Jak autko stoi na parkingu, lukajac między kołem, a nadkolem widać różnice w prześwicie między lewym przednim kołem a prawym. Co to może być panowie? Autem oczywiście nie zamierzam się poruszać, ponieważ bardzo mnie to niepokoi.
Jak nawalać, to może sprężyna pękła, albo amor.
nic nie zaczęło nawalac, w sensie takim że wydawało jakieś odgłosy tzn się ujawniła usterka. Jakieś propozycje?
nic nie zaczęło nawalac, w sensie takim że wydawało jakieś odgłosy tzn się ujawniła usterka. Jakieś propozycje? Podtrzmuję to co wyżej, pękniętą sprężynę zobaczysz gołym okiem, jak rozwaliło amor, to też będziesz widział. Obstawiam, że ta strona, która według ciebie stoi wysoko jest sprawna, ukszodzenie jest po drugiej stronie, gdzie według ciebie stoi normalnie, nisko.
A kolega chociaż podniósł auto na lewarku, żeby tam zajrzeć? Nie wydaje mi się... ;)
A kolega chociaż podniósł auto na lewarku, żeby tam zajrzeć? Nie wydaje mi się... ;)
siema dasz rady do mnie napisac ? bo pisze w spraawie tej lotki co wystawiles do sprzedania a nie da rady do cb napisac wiadomosci bo masz pelna skrzynke ;/
Już.
napisałem na priv ;p