Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : NAwiew + oświetlenie wnętrza

riki79
16-08-08, 16:09
Witam Panowie, stałem sie szczęśliwym posiadaczem Hani Civic Aerodeck - autko miodek, ale są 2 problemy: ośwoietlenie wnętrza auta mi nie działa (bezpiecznik i żarówka OK, oświetlenie tylnej klapy OK), drugi problem to nawiew, który wieje tak słabo, że ja mocniejsze bąki puszczam.... Szyby parują i tylko klima je ratuje. Poradzicie?

Kamillor
19-08-08, 17:21
Witam,

Mam ten sam problem ale w CRX Del Sol... nie świeci mi cała deska rozdzielcza czyli regulator nadmuchu oraz kierunek nadmuchu;/ również nie świecą przyciski od regulacji lusterek i szyb na drzwiach...czy to normalne??? aha na marginesie dodam , że nie świeci również podświetlenie tablicy rejestracyjnej...

Kosciech
19-08-08, 19:00
Kamilor bezpiecznik pewnie Ci sie przepalił od podświetlenia wskaźników i tablicy. Przyciski od regulacji lusterek i szyb nie mają w solce podświetlenia.

Kamillor
19-08-08, 20:20
Dzieki Kosciech! sluchaj a moglbys powiedziec o ktory bezpiecznik moze chodzic??? moze masz schemat skrzynki z bezpiecznikami???

Kosciech
19-08-08, 21:22
przecież jest opis od bezpieczników na klapce. To będzie któryś z bezpieczników w skrzynce nad nogami kierowcy. Weź po prostu próbnik na 12V, włącz światła i posprawdzaj który nie bangla. Nie pamiętam dokładnie który to jest bezpiecznik

Rafaello28l
28-09-08, 13:05
witam jesli chodzi o nawiew to sprawdzie sobie przekaźnik tez tak miałem przekaznik był dobry ale nie działał po przekreceniu kluczyka wymieniłem przekaznik i narescie mam nawiew i ciepełko w te zimne wrzesniowe pogody

witam jesli chodzi o nawiew to sprawdzie sobie przekaźnik tez tak miałem przekaznik był dobry ale nie działał po przekreceniu kluczyka wymieniłem przekaznik i narescie mam nawiew i ciepełko w te zimne wrzesniowe pogody

virusek
29-09-08, 11:55
Co do światełka wewnątrz to też miałem taki problem: bezpiecznik OK, żarówka OK. Probemem był włącznik przy światełku (co się przełącza wł, wył, wł przy otwartych drzwiach). Po odkręceniu światełka z podsufitki wysypała się balszka - po prostu urwał się zaczep ze starości i włącznik nie kontaktował