Zobacz pełną wersję : d15b7 na d13b2 nietypowy "swap"
Witam. Zakupiłem civica 5tej generacji (jajko) z silnikiem d15b7 no i niestety stuki puki i kupa wycieków, jeszcze jutro wymienię pompę wspomagania jeżeli stuki ustaną to na jakiś czas będzie ok aczkolwiek jak dla mnie jest to panewka więc kaplica. Samochód jest używany do jazdy głównie wolnej po mieście, i jakaś ogromna moc nie jest wymagana. I teraz plan jest taki. W garażu mam silnik d13b2 i zastanawiam się czy wszystko podejdzie p&p czy będzie jakaś dodatkowa rzeźba do tego mam nowy rozrząd od d15z6 wiem oczywiście pasek trza od d13 a jak napinacze i pompa wody będzie to pasować ?
musisz dorobic zaslepke na miejsce pompy paliwa i przelozyc rurke od pompy wody z d15b7, silnik 1.3 z vgena?
dokładnie z jajka 94 jeszcze chyba skrzynie od niego mam a sprzęgło z d15 będzie pasowało ?
wloz silnik i skrzynie z d13 bo jest krotsza bedzie mial lzej , zaslepke pompki kolektory pasuja lapy tez rozrzad d15z6 nie podejdzie
sprzeglo zobacz ktore w lepszym stanie z kolem zamachowym mozesz zalozyc ktore chcesz
i do tego przeloz jeszcze walek rorzadu z b7 , da sie tym jezdzic bo tak mialem ze wzgledu na dostepnsc slupka d13 jedynie jest mniej Nm ale jechac jedzie , do 200km h idzie spokojnie takie jajko rozbujac i do normalnej jazdy spokojnie tylek wiezie i co najwazniejsze nie pije oleju jak b7