Zobacz pełną wersję : Czy te felgi będą pasowały?
Witam, jest to mój pierwszy post na forum i chciałbym się przywitać. Planuję zakup felg aluminiowych do civic v hatchback. Chce je założyć na wiosnę. Obecnie mam na lato stalówki 13"z oponami 155/80 więc seryjne. Chcę kupić felgi 13" ale aluminiowe. Wyczytałem że muszą być 5 j. Natomiast sprzedający ma felgi 5,5 j. Czy te 5,5 j będą odpowiednie do moich opon letnich? I jeszcze jedno pytanie. Czy na te felgi 13" na których mam letnie opony wejdą opony 13" o szerokości 185 lub 195 ?
W jakim celu chcesz kupić aluminiowe 13"?
Obecnie jeżdżę na felgach stalowych. Nieciekawie one wyglądają i do tego rdzewieją. Na wiosnę dla lepszego wyglądu samochodu chcę założyć felgi aluminiowe. Dlaczego 13...ponieważ za bardzo gotówki nie mam i 13 będą ciut tańsze niż np. 15". Do tego mam już opony letnie 155/80 też 13" więc kupno opon już odpada. Wiem że te opony co mam są lipne bo wąskie no ale cóż. Na wydanie mam koło 250 zł.
firstborne
10-03-16, 01:20
155/80 też 13"
Na taki balon obojętnie co kupisz i tak będzie wyglądało słabo, już wolałbym przełożyć stalówki z zimówek i założyć na nie oem kołpaki.
Odpuść sobie te aluminiowe 13". O wiele lepiej będzie jak oczyścisz porządnie te stalówki, pomalujesz na czarno i założysz na auto już z oponami letnimi. Kasy nie wyrzucisz w błoto, a i wygląd się o wiele poprawi.
To najlepsze co możesz tutaj zrobić.
Dokładnie, szkoda kasy, poza tym w zimnie strasznie dostają w tyłek aluminiowe felgi, masa dziur krawężniki pod śniegiem etc. stal jest dobrym rozwiązaniem.
No no, 13" z takim balonem to tak na dziurach i krawężnikach dostaną, że ojacie :D
Coś się zagalopowałem... dobrze prawicie, kołpaki wyjdą taniej niż malowanie ale to odpowiednia droga a jak trochę więcej kasy Ci wpadnie to może kupisz używany komplet 15 tek z oponami w komplecie za jakieś przyzwoite pieniądze.
A stalki będziesz miał na zimę.
Szkoda kasy na alu 13''. Porządne stalówki będą tańsze i lepsze na polskie drogi. Poszperaj w necie, czasem są fajne promocje opony + felgi, na allegro jest sporo dobrych używanych, albo możesz też zajrzeć na ta stronkę http://www.tirendo.pl/. Może akurat coś taniego będzie dla ciebie.