PDA

Zobacz pełną wersję : Regeneracja zacisków EM2

UltrasSur
01-03-16, 01:49
Cześć

Chciałbym zregenerować heble z tyłu, i zastanawiam się czy brać cały zestaw naprawczy z tłoczkiem ,czy bez.
Wiem że można go oczyścić papierem ,nasmarować i będzie dobrze, jednak jak nigdy nie był wymieniany ,to może najwyższa pora ?
Powód naprawy to tarcie klocka o tarczę i buczenie podczas jazdy.
Nasunie się pewnie pytanie " czy to może nie łożysko" ?
Odpowiadam że nie, na podniesionym aucie i kręceniu kołem ,słychać moment tarcia /na zdjętym kole również wszystko jak na dłoni słyszę .

pozdrawiam US

analyzer64
01-03-16, 07:49
Zawsze kupuję zestawy z nowym tłoczkiem. Okaże się, że tłoczek ma wżery i nie usuniesz tego papierem ściernym, dlatego uważam że najlepiej kupić zestaw z tłoczkiem.

mlawa85
01-03-16, 08:40
najprosciej to byłoby go rozlozyc i dopiero ocenic w jakim jest stanie. Byc moze niepotrzebnie zwyczajnie kupisz tłoczki

UltrasSur
01-03-16, 10:14
Tu chodzi bardziej o to ze auto nie moze stac dluzej niz 2dni ,bo mamy tylko 2 auta ktore sa uzytkowane, i stad pytanie czy nie lepiej dla świętego spokoju zakupić zestaw z tloczkiem ,bo kupujac bez ,potem znowu jezdzic ,wymieniać,marnowac czas bo trzeba wymieniac jednak tloczek.

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

mlawa85
01-03-16, 10:21
to zrob inaczej :) zazwyczaj np w Intercarsie takie czesci mozna zwrocic w przeciagu chyba 7 dni bez problemu. Dopytaj sie u sprzedawcy czy moze tak byc ze w razie czego jakby nie okazały sie potrzebne to je zwrocisz i tyle :) wtedy jakby co montujesz w przypadku gdy okaze sie ze jednak tloczki maja wzery :) ja tak zrobilem z przegubem :) i to 2 rozne zamiawialem i oba zwrocilem :)

UltrasSur
01-03-16, 10:53
Ok mlawix , odrazu chciałbym wypiaskować je ,w miejscu gdzie wchodzi tłoczek też mają oczyścić czy zakryć to miejsce i potem tylko papierem przelecieć ?

analyzer64
01-03-16, 10:56
Wszystkie gwinty tylko musisz zabezpieczyć.

kobert
01-03-16, 11:13
krecac kolem czy tarcza to jest tormalne ze slychac lekkie szuranie klockow o tarcze. Pytanie czy czujesz ze kreci cie ciasnawo? Ze klocki stawiaja opor? Czy jak sie przejedziesz bez hamowania to grzeje sie tarcza?

UltrasSur
01-03-16, 11:20
Czuć opór , czy grzeją się to nie wiem ,zapominam sprawdzić ,niedługo jadę do pracy przez obwodnicę ,więc jak nie wypadnie mi z głowy to zobacze .