PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z radiem fn2

kerrax
29-02-16, 17:59
Witam mam problem z radiem w fn2. Mianowicie coraz częściej radio się wyłącza podczas słuchania, jedyne co pomaga to wyłączenie silnika i zapłonu, jednak problem po chwili wraca. Wyłączenie radia zwiastuje wyświetlanie martwych pól na wyświetlaczu, jednak nie zawsze. Czy ktoś miał kiedyś taki problem u siebie w fn2? Jak go rozwiązać? Czy połączone są te dwie rzeczy, mianowicie radio i wyświetlacz? Czy wymiana radia na 2din pomoże? Rocznik civica to 2010, championship. Proszę o szybką odpowiedź.
p.s. kiedy włożę rękę między klapkę schowka i dotykam stelaża radia wszystko jest bardzo gorące.

firstborne
29-02-16, 18:47
Może nie z Civica a z innego auta. W Mercedesie mojej mamy było tak samo, radio Sony (kupiłem jej nowe) płatało takie figle. Włożyłem jej z powrotem stare (też Sony) i grało bez problemu. Zatem najlepiej będzie, jak podłączysz inne radio i sprawdzisz, czy się wyłącza - to pomoże zdiagnozować problem czy to instalacja czy samo radio.

kerrax
01-03-16, 00:58
niby czytałem gdzieś ze radia fabryczne w któryś rocznikach miały fabryczną, ciekaw jestem czy to pomoże, jednak myślę że wina może być w radiu i jakaś zwara robi się w środku. ktoś jeszcze miał taki problem ?