Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Nie wraca kierownica

-NeJk-
29-02-16, 08:32
Witam kierownica mi nie wraca .regenerowane maglownicy bo luzu miałem przed i po zabiegu dalej nie wraca.Tak jakby chciała A nie mogła.na postoju wraca normalnie.

wywialwawa
29-02-16, 14:22
A moze bys napisal w jakim aucie itp?
Moze byc to magiel, moga być łożyska górnych mocowan amora.. Zdejmij końcówki drążków i zobacz jak pracują zwrotnice.

analyzer64
29-02-16, 15:21
Może za mocno dokręcona śruba regulacyjna, albo zbieżność przestawiona.

-NeJk-
01-03-16, 09:07
To jest civic 7 gen. 1.6 vtec sedan 2002 rocznik. Maglownice była regulowana.gadałem z kolesiem który mi ja regenerowal i mówił że uszczelnienia wymienił i zebata w dobry stanie byla.zbierznosc niby mechanik ustawił.prosto auto jedzie.

-NeJk-
03-03-16, 12:21
Możliwe jest ze po regeneracji maglownicy stuki powrócą?Bo znowu mi zaczęło coś napierdzielac

Haparts
03-03-16, 12:28
Sworzeń zwrotnicy, proszę, sprawdź sworznie zwrotnicy...

Cywa
03-03-16, 12:30
... które odpowiadaja za kat wyprzedzenia sworznia zwrotnicy, jesli masz wydruk z geometrii auta powinny tam byc takie wartosci.

-NeJk-
03-03-16, 17:48
Spoko sprawdzi mi kolega w sobotę.tylko koledzy kiera zaczęła ludzno chodzić i dalej mi zaczęło stukac z przodu na kostce A tego nie było w tym dniu co auto odebrałem.do tego jak ruszam i przyspiesza szybciej z 1 na 2 bieg to trzask mam jak wcześniej a dochodził z luzu maglownicy. Wydruku nie mam z bierznosci nie dostałem od tego kolesia co mi sciagal maglownice i dawał do regeneracji A propo robili mi regenerację jakiś zakład z szewc kolo Wrocławia. Ktoś słyszał ?

kobert
03-03-16, 22:37
z opisu wynika jak by w tej maglownicy zostal tylko podciagniety luz, stad ciasno wracala a z czasem sie wyrobila i stuk powrocil a kiera zaczela z powrotem chodzic luzno. Moze sie myle, najlepiej podjedz do mechanika ktory to robil, powiedz i w sumie pokaz co sie dzieje, ze stuk powrocil

Dzida
03-03-16, 22:44
Z opisu wynika, że przed regeneracją maglownicy było tak samo, a życie jest piękne, dlatego auto powinno pojechać z prędkością nieprzekraczającą 30km/h do mechanika na weryfikację stanu sworzni zwrotnicy.

-NeJk-
04-03-16, 14:15
Tylko że od regeneracji i montażu minęło zaledwie tydzień czasu no i już by się wyrobilo.niby ta firma uszczelniacze wymieniał.pokazywalem mechanikowi on umywa ręce mówi że zawsze tam zawozi i nigdy nie było skarg na tą firmę i jeśli mam jakieś ale co do wykonanej regeneracji to żebym pojechał do szewc i niech oni sprawdza.Ok sprawdzę sworznie i dam znać bo napewno coś siedzi w prawym kole bo jak mające na dziurę to czuć wszystko słabo wybiera dziury i tak jakby kolo całe latalo

Cywa
04-03-16, 15:14
Nie wiem czy zdajesz sobie sprawe ale stwarzasz powazne zagrozenie w ruchu lądowym, wez sobie do serca slowa dzidy.

-NeJk-
04-03-16, 16:21
A powiem wam ze na diagnostyce byłem i powiedziano mi mi że zawieszenie mam igle

Dzida
04-03-16, 16:44
Niejednemu, któremu tak powiedziano, teraz świeczki palą.

Marecki
04-03-16, 17:42
Jaka igła, skoro kiera nie wraca?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

analyzer64
04-03-16, 18:58
Zależy od diagnosty, ale często np. sprawność amortyzatorów wychodzi na poziomie 70-80% a stukają i auto źle się prowadzi. Dla mnie wynik z SKP nie jest do końca miarodajny.

kobert
05-03-16, 03:11
jesli maglownica stukala, zostala zregenerowana i stuk zniknal a za tydzin ten sam stuk sie pojaiwil to wyglada na zle zregenerowana maglownice, zwlaszcza ze kierownica nie wracala. Ja bym w takim razie pojechal do magika ktory ja zregenerowal i pokazal objawy. Tak jak to opisujesz to dzieje sie cos na 99proc z maglownica ktora ktos regenerowal czyli zrobil powazny remont calego urzadzenia. Jesli okazalo by sie ze to wina np lozyska na macpersonie bo ciasno chodzilo, dostalo luzu i juz kiera odbija normalnie, przy czym pojawil sie stukot tego luznego lozyska, to i tak mechanik przy robocie to ciasno chodzace lozysko powinien zauwazyc, nie sadze zeby tego nie sprawdzil, ale skoro umywa rece to jako argument mogles zapytac go czy przypadkiem caly macperson na gornym lozysku sie nie przycieral, jesli jest taki pewny ze maglownica zostala zregenerowana prawidlowo. Niewiem jak jest ale z opisu wynika ze ktos popelnil blad i powinienes do tej osoby dotrzec. Chyba ze jest tak ze sam postawiles diagnoze ze trzeba zrobic maglownice i tak powiedziales w warsztacie, to warsztat wykonal zlecenie:) ale jesli w warsztacie powiedzieli ze to wina maglownica, oddali do roboty to odpowiedzialnosc za to powinni normalnie brac a nie tlumaczyc sie ze od lat im robia i nigdy nie bylo problemu, nikt nie jest nie omylny:) i nie bral bym sobie do serca odrazu tych swieczek co ludziom pala bo cos stuka:) wiadomo ze ostroznie bez szalenstw bo cos musi byc nie tak, ale tym samochodem bym pojechal zeby doszli do przyczyny i ja usuneli ci co to robili

-NeJk-
05-03-16, 08:56
Właśnie pojechałem do warsztatu i powiedziałem żeby mi zrobiło regenerację maglownicy bo mam luzy A skąd wiem że miałem bo zmienialem sprężyna i dokrecalem ja 3 krotnie przez 2 lata użytkowania.skrzypiala mi latała w zimie dobrze wszystko było przychodziło Lato i latała okropnie nie dało się jeździć z większą prędkością bo poprostu strach był. Jadę sprawdzić te sworznie i łożyska na amorach.do później zalogo haha.

-NeJk-
05-03-16, 10:25
Ok sprawdzone wszystko.problem tkwi .... w maglownicy luz znowu się zrobił.kolega dokrecil śruba luz zniknął odkrecil luz się pojawił.luz jest wyczuwalny jak ręka łapią i ruszam masłem.przy okazji kiera luzniej chodzi jak się samo poluzowalo .auto nosi po drodze. Co tam teraz zrobić mam jak powiedziałem mechanikowi zeby mi wykonał usuge czyli zregenerować maglownice.mam papiery od tego że mi ściągnął i założył i dodatkowe papiery od firmy która regenerowala?

RRa
05-03-16, 10:39
sworznie też wymień i końcówki drążków :rolleyes: auto oddałeś do tego samego magika który robił ci wcześniej "regenerację"?

-NeJk-
05-03-16, 10:53
Nie auto dziś kolega mi sprawdzał . Mówił że sworznie i końcówki mam dobre .na diagnostyce byłem też mówili że w zawieszenie igla. To że kierownica nie wraca i ze lata coś z przodu to wina raczej magla. Oni mi nawet jej nie wyczyscili.widać że tylko śruby odkrecane były zeby sciagnac maglownice zresztą widziałem ja jak była ściągnięte. Mechanik który ściągnął i zawiózł ja do regeneracji pewnie umyje ręce.tamten co zregenerowal to samo i zostałem ruchniety na 600 zl. Czyli normalne w naszym kraju

elvis2424
05-03-16, 11:27
Jedź do tego mechanika i niech to zrobią dobrze. Co Cię to obchodzi gdzie on te magle wysyła do regeneracji? To jego problem, skoro się podjął roboty. Jak masz rachunek za usługę to go ciśnij. Jak nie masz rachunku to powiedz, że do skarbowego z tym pójdziesz, a oni teraz chętni na takie kontrole, w końcu to muszą po 500zł na dziecko komuś zabrać ;)

-NeJk-
07-03-16, 16:01
Nie mogę się z mechanikiem dogadać .dzwonił do firmy która regenerowala maglownice i typek mówi że dobrze zrobił i ze to nie możliwe.zaś mechanik który ja zawozil do niego mówi żebym sam tam do niego jechał i mu pokazał.reklamacje ja mam pisać czy warsztat który zawiózł do regeneracji.jeśli ja to jak reklamacje napisac.no i czy do rąk mu ja dac czy listownie żeby mieć potwierdzenie?

Marecki
07-03-16, 19:49
A lozyska na kolumnie w jakim sa stanie?

Wysłane z mojego GT-S7580 przy użyciu Tapatalka

-NeJk-
08-03-16, 10:05
W dobrym.źle zrobiony magiel bo luz ze ślimaka dochodzi

-NeJk-
14-03-16, 12:10
Może mi ktoś dac namiary na firmę co by mi zregenerowala maglownice ponownie?