PDA

Zobacz pełną wersję : podwyzszenie zawieszenia

fafeluszek
15-08-08, 10:40
problem nietypowy... pytanie lamerskie.
Moj civic aerodeck jest obnizony dosc znacznie przez poprzedniego wlasciciela co owszem wyglada znakomicie jakkolwiek w praktyce okazuje sie byc b niepraktyczne - nie moge zjechac po wiekszych pochylosciach bo szoruje tlumikiem po asfalcie i paranoicznie boje sie lezacych policjantow bo ciagle zawadzam podwoziem. Tak byc nie powinno i performans over lans trzeba wybrac. Czy da sie jakos powrocic do fabrycznych ustawien bez wiekszych inwestycji ? bylbym wdzieczny szalenie za odpowiedz...
z gory dziekuje

Raf

wunat
15-08-08, 10:41
zerknij czy masz zawieszenie obnizone jakims kitem (amorek + sprezyna) czy sama sprezyna (seryjny amorek + sprezyna).

Grucha
15-08-08, 16:35
Witam ja mam dokladnie ten sam problem tylko u mnie auto podskakuje jak pilka po nierownosciach mam komplet sprezyn Eibach a amory nie wim jakiej sa firmy ale chetnie zaminilbym sie,kupil seryjne sprezyny

Pozdrawiam

spid3r
15-08-08, 19:33
ja miałem ten sam problem... bardzo nisko mi siedział przód do tego stopnia, że koło mi o błotnik ocierało... póki co rozwiązałem to tak, że kupiłem gumy w sprężyny... nie pamiętam ile płaciłem, ale chyba coś ok. 4 zł za sztukę. Znajdziesz to chyba w każdym sklepie z częściami. Jedna guma podnosi auto minimalnie, jak wsadziłem 2 to było ok.2 centymetrów wyżej. Ważne też jest aby z jednej i drugiej strony wsadzić idealnie tak samo, bo na początku wsadziłem byle jak i z jednej strony było ciut wyżej a z drugiej niżej ...

zed
16-08-08, 12:30
ja miałem ten sam problem... bardzo nisko mi siedział przód do tego stopnia, że koło mi o błotnik ocierało... póki co rozwiązałem to tak, że kupiłem gumy w sprężyny... nie pamiętam ile płaciłem, ale chyba coś ok. 4 zł za sztukę. Znajdziesz to chyba w każdym sklepie z częściami. Jedna guma podnosi auto minimalnie, jak wsadziłem 2 to było ok.2 centymetrów wyżej. Ważne też jest aby z jednej i drugiej strony wsadzić idealnie tak samo, bo na początku wsadziłem byle jak i z jednej strony było ciut wyżej a z drugiej niżej ...

Jak dla mnie to polsrodek.Najlepiej jak by kogos znalazl na forum kto chce zmienic sprezyny na nizsze to by sie wymienil po prostu :D

drex87
16-08-08, 16:40
ja bym sie wymienił sprezynami tylko nie wie mczy od areodeca ppodejda do budy MA9 i odwrotnie ale chyba sa inne

spid3r
16-08-08, 20:02
Jak dla mnie to polsrodek.Najlepiej jak by kogos znalazl na forum kto chce zmienic sprezyny na nizsze to by sie wymienil po prostu :D

jak najbardziej masz racje :) to moje rozwiązanie to raczej takie "chwilowe". Ja jadąc do niemiec już nie miałem czasu myśleć nad czymś innym i to było najszybsze i najtańsze rozwiązanie. Tylko teraz kto się zamieni... ja teraz mam obniżone mega i też powoli mnie to wkurza... w Holandii nie mogłem przejechać jednej ulicy a górka nie była taka duża :rolleyes: w Niemczech mam problemy tylko czasami z "leżącymi policjantami"... przyjadę do Polski to będę myślał co dalej... Dobrze, że chociaż przód jest w miarę "wysoko" :D

gregorion
17-08-08, 17:24
Ja tez tak mialem. Na szczescie ktos zza miedzy pokusil sie tylko o wymiane sprezyn na sportowe H&R a amorki byly fabryczne. Kupilem sprezyny fabryczne za 300 wymiana 200 z ustawieniem zbieznosci(bo to konieczne), a H&R sprzedalem milosnikowi gleby do Aerodecka na forum i wyszlo mnie calkiem tanio. Polecam odsprzedaz lub zamiane z kims kto pragnie czegos przeciwnego dla hanki niz Wy. Pozdro dla milosnikow zdrowych kregoslupow.

drex87
18-08-08, 00:07
koledz ja sie zamienie wie mze moje beda pasowac z tyło mam prwie mowki bo w marcu wymieniałem sprezyny tylnie przód jest dobt tez takze z miła chcecia zamienie