PDA

Zobacz pełną wersję : Odbojniki - przód zawieszenie

Onyxis
23-02-16, 17:54
Witam Panowie,

Mam duży problem z moim civiciem. Mianowicie moje przednie zawieszenie kwalifikuje się do remontu generalnego. Jest tak źle, że wyciekł olej z amortyzatorów. Przeguby, amortyzatory i sprężyny już kupiłem. Z tego co się orientuje w takim przypadku odbojniki są do wymiany. Niestety nie mogę nigdzie znaleźć części pasującej. Rozglądałem się za tą samą częścią do rovera 45, aerodecka itd. Ale nic nie znalazłem. Jeśli znacie parametry albo wiecie skąd pozyskać tą część proszę o informacje. Z góry dziękuje

wiesko1261
23-02-16, 18:21
ja brałem z pierwszego motoryzacyjnego sklepu jaki był najbliżej :) dostałem od ręki dwie sztuki ( nie wiem z czego podał kilka do wyboru )

Onyxis
23-02-16, 18:45
Kiedy to było? Ja przekopuje cały internet i znaleźć nie mogę. Mam fastback'a a z tego co widzę użytkujesz hatchbacka. Inna buda, inne zawieszenie ... tragedia...

wiesko1261
24-02-16, 06:57
Kiedy to było? Ja przekopuje cały internet i znaleźć nie mogę. Mam fastback'a a z tego co widzę użytkujesz hatchbacka. Inna buda, inne zawieszenie ... tragedia...

ważna średnica tłoczyska i długość (by nie latał ,to tylko odbój amora ,nieważne ze z innego modelu czy nawet marki auta ) a po za tym amory są identyczne -inna twardość sprężyn (ogólnie zawieszenie prawie takie same -z małymi różnicami )
przez internet to czasem co innego sprzedaje niż powinno :) ciężko zajechać do motoryzacyjnego ? :)