Zobacz pełną wersję : kontrolka paliwa
witam, w moim Civicu VI gen 3D mam mały problem , wskaźnik paliwa pokazuje mi stan paliwa ale troszke kłami do góry... i np przy skrecie ostrzejszym lub dłuższym wskazówka opada a potem sie podnosi lecz nie wskazuje dokładnie paliwa tylko zawyrza stan.. czym to moze byc spowodowane??
witam, to powinieneś się cieszyć że masz więcej paliwa.....:-) co do zmiany wskazywania ilości paliwa na zakrętach albo z górki to za tą operacje jest odpowiedzialny pływak..... to jest normalna sprawa ,że przy przechyleniu samochodu wskaże Ci mniej lub wiecej paliwa...
haha taa wiecej :D hehe ale wiesz jak jedziesz po prostej to tez pokazuje za duzo :/ teraz wiem mniej wiecej ile jest po tym co pokazuje :D ale wolał bym wmiare dokłdniejszy pomiar :/
witam, to powinieneś się cieszyć że masz więcej paliwa.....:-) co do zmiany wskazywania ilości paliwa na zakrętach albo z górki to za tą operacje jest odpowiedzialny pływak..... to jest normalna sprawa ,że przy przechyleniu samochodu wskaże Ci mniej lub wiecej paliwa...
To ja nie wiem co Ty masz za zegary, bo jeszcze nie widziałem, żeby w Hondzie na zakrętach sie poziom paliwa zmieniał, u siebie to musiałbym kilka minut jechać zakrętem, żeby coś drgnęło, nawet jak zatankuje paliwo to dopiero po ok. 30 zekundach zaczyna się powoli wskazówka podnosić. Według mnie to bardzo dobre rozwiązanie, mam porównanie z Corsą dziewczyny, w której nakażdym przechyle wskazówka lata jak chce - denerwujące to jest.
Co do problemu zawyżania to możliwe, że ktoś grzebał przy zegarach i wskazówke wcześniej zdejmował.
To ja nie wiem co Ty masz za zegary, bo jeszcze nie widziałem, żeby w Hondzie na zakrętach sie poziom paliwa zmieniał, u siebie to musiałbym kilka minut jechać zakrętem, żeby coś drgnęło, nawet jak zatankuje paliwo to dopiero po ok. 30 zekundach zaczyna się powoli wskazówka podnosić. Według mnie to bardzo dobre rozwiązanie, mam porównanie z Corsą dziewczyny, w której nakażdym przechyle wskazówka lata jak chce - denerwujące to jest.
Co do problemu zawyżania to możliwe, że ktoś grzebał przy zegarach i wskazówke wcześniej zdejmował.
w takim razie malo widziales...
Nie wiem jak w innych Hankach ale u siebie nigdy mi się nie zdarzyło, żeby na zakręcie sie zmieniał poziom paliwa, owszem jak jade bardzo długo pod góre albo z góry, ewentualnie jak długo się rozpędzam to sie poziom troche zmienia zmienia, ale i tak nie tyle co w autach innych marek. U nas działa to z jakimś opóźnieniem - co moim zdzaniem jest bardzo dobre. No ale już nie spamujmy koledze w temacie.
hmm czyli dalej niewiadomo :/ i jak to naprawic ;/ hmm moze faktycznie coś z zegarami nie tak ;/
karpik85, myślę że u Ciebie jest tak samo, szczególnie to widać jak jest mało paliwa w baku, albo tak jak napisałeś, widać to również w momencie zaparkowania samochodu pod górke, albo z górki to wtedy mamy zmiany na wskaźniku paliwa....mi osobiście się to nie podoba, jak wiadomo paliwo na zegarach ubywa po czasie, więc jak mamy wskaźnik na czerownym polu to podczas jazdy pod górkę wskazuje nam całkowite zero paliwa w baku, nie jest to fajny widok :-( :P
jest to normalne dla civica. temat zamykam