PDA

Zobacz pełną wersję : swiatla ;)

robson00
14-08-08, 22:56
witam :) w swoim civicu mam światła engele i mam mijania H1 oraz długie H1 ;) i pytanie brzmi tak , czy mozna zrobic tak aby przy włączeniu świateł długich świeciły i mijania i długie?? jak tak to jak to zrobic i czy to nie przeciąży instalacji??

karpik85
15-08-08, 11:31
Teoretycznie można coś takiego zrobić, jakiś przekaźnik zastosować, albo poprostu zewrzeć przy samym reflektorze przez jakąś diode, żeby na mijania Ci nie świeciły długie, a żeby na długich zapalały się mijania. Pytanie tylko po co CI to ?? :)

robson00
15-08-08, 11:58
nie :D nie tak ma byc;) chciałbym zeby na mijania były normalnie soczewka H1 a na długich nie tylko H1 tylko wraz z soczewką czyli zeby sie dwie na raz świeciły :) przy długich ;) tylko czy to nie bedzie przeciąrzenie dla instalacji??;)

Infi
15-08-08, 14:40
byl pare dni temu identyczny post, Cairo dal nawet instrukcje jak to zrobic.

robson00
15-08-08, 21:38
chodzi ci o ten z diodą?? tak ale nie było powiedziane czy to nie bedzie przeciarzenie dla instalacji

piotrek15
15-08-08, 22:12
U mnie tak jest zrobione z tym ze ja juz tak mam po poprzednim włascicielu, wydaje mi sie ze to niepowinno przeciązac instalacji az tak bardzo bo przecierz swiateł drogowych nieuzywa sie przez cały czas. dochadzą wtedy dwie żarówki po 60W to tak jak niektórzy mają głupi pomysł i wsadzają sobie tanie podróby po 100W i chwalą sie ze teraz to mają oswietlona droge nielicząc sie z innymi kierowcami.

ELMO666
16-08-08, 13:53
Nie przeciazy ale na pewno akumulator bedzie bardziej dostawal w d*** ... jezeli mozna podlaczyc halogeny to mozna tez podpiac jeszcze jedne zarowki - pytanie tylko po co ?? Tjunink rodem z calibry , golfa III albo e36 . Odradzam !

robson00
16-08-08, 14:49
tak z ciekowsci pytałem :) bo długie rozpraszaja swiatło i niema tak doswietlonego przodu i pobocza przed autem , ale raczej nie bede tego robił bo sie przyzwyczaiłem juz :D