Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : sprężyny - Type R

bartex23
16-02-16, 20:24
Witam
Niedawno kupiłem Honde Civic VII gen. EP2 z silnikiem D16V1. W aucie założone są sprężyny Eibach Sportline. Jak dla mnie jest trochę za nisko, przejazdy przez progi zwalniające często kończą sie harataniem. Słyszałem gdzieś, że sprężyny od Type R podniosły by autko, nie za wysoko i byłoby w sam raz, nie stracilo by uroku, ale nie mogę znaleźć nigdzie na forum ile takie sprężyny obniżają w stosunku do seryjnych sprężyn i czy w ogóle podejdą do mojej Hani? Z góry dziekuję za info :)

rav7
16-02-16, 20:58
sprezyny podejda napewno a jesli chodzi o obnizenie to nie jestem pewien ale EP3 bedzie pewnie ok 2 cm nizej niz EP2 :)

mlawa85
16-02-16, 21:20
Witam
Niedawno kupiłem Honde Civic VII gen. EP2 z silnikiem D16V1. W aucie założone są sprężyny Eibach Sportline. Jak dla mnie jest trochę za nisko, przejazdy przez progi zwalniające często kończą sie harataniem. Słyszałem gdzieś, że sprężyny od Type R podniosły by autko, nie za wysoko i byłoby w sam raz, nie stracilo by uroku, ale nie mogę znaleźć nigdzie na forum ile takie sprężyny obniżają w stosunku do seryjnych sprężyn i czy w ogóle podejdą do mojej Hani? Z góry dziekuję za info :)

Najprosciej to przejrzyj kilka tematow z EP3 z seryjnymi sprezynami i amorami i bedziesz plus minus wiedziec jak bedzie siedzial. Pamietaj tylko ze w EP3 tez moze roznic sie amor a co za tym idzie moze to wplywac na wysokosc zawieszenia.

Grzybohun94
16-02-16, 21:42
z EP3 do EP2 podejdzie, ale przód może minimalnie wyżej siąść bo są trochę twardsze.

bartex23
17-02-16, 01:29
Dzieki Panowie za odpowiedz ;) raczej spróbuje z tymi sprężynkami.
Przy okazji, do sprzedania bede miał Eibachy Sportline, używane pewnie 3 lata (tyle auto miał poprzedni właściciel) ;)

filipfm
17-02-16, 16:42
Dzieki Panowie za odpowiedz ;) raczej spróbuje z tymi sprężynkami.
Przy okazji, do sprzedania bede miał Eibachy Sportline, używane pewnie 3 lata (tyle auto miał poprzedni właściciel) ;)

Zagadaj z analyzer64 (http://www.civicklub.pl/forum/member.php?11359-analyzer64) bo on chce Eibachy a ma do pogonienia springi z EP3 ;)

bartex23
06-03-16, 01:38
Sprężynki z Ep3 założone w moim Ep2 :) Zdjęcie dodam jak to wygląda jak już będę miał lepsze koło bo na 14" Honda troche słabo wygląda i wstyd mi ją pokazywać na zdjęciach :P Właśnie nie wiem czy przód nie siadł minimalnie wyżej, takie mam wrażenie, ale może to tylko złudzenie? Zobacze jeszcze na letnich kołach jak to bedzie wyglądać.

P.S. Eibachy dalej do sprzedania ;)

mastiff
22-04-16, 13:39
Pokaż fotki jak siadła na tych springach OEM CTR ;)
Jak wrażenia z jazdy ?

bartex23
06-05-16, 11:17
Tak autko siedzi na sprężynach z Type-R.
Zdjęcie tak tego nie pokazuje, ale wydaje mi się, że tył jest minimalnie niżej, może to tylko takie złudzenie, ale wolałbym,żeby było na odwrót :D
http://imageshack.com/a/img921/1884/2JY6lo.jpg